1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

gelişmenin özellikle teknolojik gelişmenin önüne set koyamazsınız.

illaki olur
    elbette olmalıdır.

yaşam şartları düzgün, maddi refaha ulaşmış tüm ülkelere baktığınızda gördüğünüz şudur

enerji kullanımı yüksektir ve ucuz maliyetlidir
    çünkü nükleer santralden enerji sağlamaktadır.

halkımın refah düzeyini yükseltecekse..elbette karşı değilim.
    ucuz enerjiyle işleyen fabrikalarda işçiler çalışacaksa....en ücra köyde evlere girmeyen elektrikli alet kalmayacaksa...
    soba zehirlenmesi, şofben zehirlenmesi ölümleri tarihe karışacaksa

elbette nükleere karşı değilim

elin avrupalısı, amerikalısı, japonu yapıyorsa elbette biz de yapmalıyız.

elin japonu fay hattı üstüne bile yapıyorsa..elbette biz de yapmalıyız.

200 senede gelen bir tsunaminin nükleer reaktörün soğutma sisteminde yaptırdığı arıza aportta bekleyen nükleer karşıtlarını istediği kadar harekete geçirsin.

benim halkımın elin almanından neyi eksik!
    japon refahından neden faydalanmasın!
    neden doğuda hala tezekle ısınmaya çalışsın

yerine eşdeğer ve aynı kalitede (enerji calorisi bakımından) başka enerji alternatifiniz var mı?

yoook!!

o zaman boşuna konuşmayalım
    temiz enerci falan diye

ben karşı değilim kardeşim
    teknolojiye karşı çıkan yenilmeye ve geri kalmaya mahkumdur!

Re: Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

daha havai fişek fabrikalarını yönetemiyoruz arada patlama oluyo.

mazeret değil!!

havai fişek fabrikasındaki o patlamanın 10 katı amerikada, çinde de oldu

ne oldu
    havai fişek mi yasaklandı?

bırakalım bu kafaları

eller ayda yürüdü bıktı
    biz hala tv uydusu attık diye sevindirik oluyoz.
    bizim marsta yürümemiz lazımdır bee

http://www.cmo.org.tr/index.php/haberler/basn-acklamalar/1990-nuekleer-anlamas-le-lgili

Enerji sağlamak için %80 dışa bağımlı isek,
    enerji üretmek varlıgın devamı icin vazgecilmez ise
    nükleer enerjiye karşı cıkmak benim acımdan hainlik oluyor.

Artıları eksileri var tabii ki ama enerji üretebiliyor olmak
    kendi kendine yetebilmek, dışa bağımlı olmamak açısından
    hayati önem taşımaktadır.

6. Re: Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

Nükleer enerji bu çözüm sürecinin bir parçası değil, hatta önündeki engeldir. Çünkü nükleer enerji pahalı, kirli, verimsiz, gelişmeye müsait olmayan eski, hantal ve tehlikeli bir teknoloji.

Nükleer enerji üretimi için farklı politik dengelerin oturması ve çok sayıda dış faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. Uluslararası boyutta bu denli karmaşık ve mecburi ilişkilere bağlı olması bu endüstriyi son derece bağımlı ve riskli bir konumda tutuyor.

Bir nükleer santralin kurulmasına karar verildikten sonra tamamlanması ortalama 10 yıl sürüyor. Üretime başladıktan ortalama 23 yıl sonra ise artık tükendiği için yine oldukça masraflı olan kapanma ve söküm süreci başlıyor. Üretim maliyetleri çok yüksek olmasına rağmen elde edilen enerji toplam enerji ihtiyacının ancak %6.5'ini karşılayabiliyor. Nükleer enerji sadece elektrik üretebildiğinden ısınma ve ulaşım gibi taleplere cevap veremiyor.

Enerji [D]evrimi
    Çözüm maliyeti düşük, verimi yüksek, temiz ve güvenli rüzgar, su, güneş ve biokütle gibi yenilenebilir enerjileri kullanmak ve enerji verimliliğini artırmak.

2000 yılından 2007 yılına kadar kurulan yenilenebilir enerji tesisleri bu süre içerisinde kurulan nükleer santrallerin 6 katı kapasiteyle üretim yaptılar. Mevcut potansiyelin çok küçük bir oranı kullanılmasına rağmen, 2006'da yenilenebilir enerjiler genel ihtiyacın %18'ini karşıladılar, hem de atık üretmeden.

Sadece şu andaki mevcut yenilenebilir enerji tesisleri bile 2020 yılına gelindiğinde küresel enerji ihtiyacının %20'sini karşılayacak. Elimizdeki mevcut teknolojilerle bile kullanabileceğimiz yenilenebilir enerji kaynakları küresel ihtiyacın 6 katı kadar enerji sağlayabilir. Yenilenebilir enerji tesisi kurmak ise çok kolay. Bir rüzgar çiftliğinin planlanması 1 ila 2 yıl, bir rüzgar tribününün yerleştirilme süresi ise sadece 1 hafta sürüyor.

olci yazdı:
    Nükleer enerji sadece elektrik üretebildiğinden ısınma ve ulaşım gibi taleplere cevap veremiyor.
    bana ulaşım sağlayabilen enerji üreten bir santral çeşidi söyleyin lütfen

8. Re: Ben hala karşı değilim:Nükleer Santraller

RUSYA İLE YAPILAN ANLAŞMAYLA İLGİLİ NOT: Hükümet, pahalı ve hantal teknolojisi, tüm kirliliği ve risklerine rağmen Akkuyu Nükleer Santrali’nden vazgeçmiyor. Son olarak Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin de Türkiye’ye geldi ve Çırağan sarayında bir tanıtım semineri düzenlendi. Enerji bakanı Taner Yıldız ve İgor Seçin, yaptıkları basın açıklamasında Türkiye’de yaşayan 72 milyon insandan gerçekleri gizlediler.

Toplantıda, santralin üzerine 400 tonluk bir uçağın düşmesi durumunda bile reaktörün güvenliğini koruyacağını söyleyen Seçin, imha edilmesinin yolu olmayan nükleer atıklardan, etrafına yaydığı radyoaktif maddelerden dolayı yörede kanser, zihinsel engelli ve sakat doğum risklerinin artacağından hiç bahsetmedi. Tabii bölgedeki ekosistemin, tarım ve turizmin olumsuz etkileneceğinden, soğutma suyu alınıp salındıkça da Akdeniz’in en bakir körfezlerinden birinde deniz hayatının adeta kazınacağından da söz edilmedi bu toplantıda.

Toplantıda ayrıca santralin finansmanının Rusya tarafından karşılanacağı da söylendi ancak sözü edilmeyen bir gerçek var ki, anlaşmanın ön gördüğü 15 yıl alım garantili 12,8 sent ortalama elektrik alım fiyatı Türkiye ortalamasının çok üzerinde, dünya nükleer enerji fiyat ortalamasının ise neredeyse iki katı. Bu pahalı elektrik faturası Türkiye insanının cebinden çıkacak.

Yine, Rusya’nın devlet olarak Çernobil’de etkilenenleri veya Mayak’ta radyoaktif kirliliğine gizli gizli maruz kalanları nasıl korumasız ve yalnız başına bıraktığından da kimse bahsetmedi. Bu yıl gerçekleşen orman yangınlarında, kontrol altına alınamadığı için nükleer sahaların nasıl bir anda atom bombası riski taşıdıkları da konuşulmadı.

Çünkü, amaç sonuçları ne olursa olsun bu ülkeye bir nükleer santral dikivermek. Amaç, enerji talebini karşılamak olsaydı, Greenpeace’in Enerji [D]evrimi raporunda çizilen temiz enerjilere dayalı yol haritası, daha fazla zaman kaybetmeksizin devreye alınırdı. Amaç, bize göre üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Bağcı da bu ülkenin vergi verenleri ve gerçek sahibi olan sizler oluyorsunuz yani, Türkiye vatandaşları.

yaptığımız alıntıların nereden ve kimden alındığını yazmak bizde adettendir

sevgiler

Blog Girişleri
    1

Minecim, haklisin, ben de nukleeri savunuyorum..

Ama son depremde kokrtum yahu, bizimkiler beceremez gibime geliyor bana, halk telef olur, hepimiz perisan oluruz, yaziktir...