1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Annesi annesi annesi/bu cocuk bana niye bu kadar bagimli

Arkadaslar saydim Emre 1 dk icinde 9 defa annesi dedi.Valla sinirlendigim kadar var.
    Surekli annesi annesi pesimde.Hala kendi oynadigi zamanlar o kadar sinirli ve nadirki.
    Surekli bir istegi olsun olmasin annesi annesi.
    Bu huyundan nasil vazgecirebilirim bilmiyorum.Bu yaslarda boyle bir sey yasayan var mi?
    Ne onerirsiniz bana.
    NAsil tek basina olmaktan mutlu olmayi ogrenecek bu cocuk

Re: Annesi annesi annesi/bu cocuk bana niye bu kadar bagimli

Henüz çok küçük ve anne bağımlılığı had safhada yakında düzelir

Ben Talya'da yaşıyorum,Erdal da da yaşamıştım ama yaşı ilerledikçe biraz azaldı,en azından kendi kendine vakit geçiriyor,oyun oynuyor.

Yuva ortamı da çocukların kendi benliklerini kazanmasına yardımcı oluyor,aynı zamanda konuşmaya başlama ve kendini doğru ifade edebilme de çocukları daha özgür kılıyor.

O yüzden sık dişini,az kalmış ,6 ay içinde kendi kendine mutlu olmaya başlar.

Umarım Vildanın dediği gibiolur.Benim oğlum 5 yaşında hala anneciğim diye peşimde dolaşıyor. Eskiye nazaran daha iyi kendibaşına oynuyor ama sanırım bana naz yapmak hoşuna gidiyor. Bence tamamen dikkat çekmek amacında. Sabırlı olman gerekiyor. Ben böyle zamanlarda düşüncem şu oluyor: Bir gün gelecek bize hiç ihtiyacları olmayacak ve o zaman biz onların etrafında döneceğiz.Ben sürekli şu günleri geçse derken annem bana en güzel günleriniz bunlar der. Kolay gelsin

4. Re: Annesi annesi annesi/bu cocuk bana niye bu kadar bagimli

hepimizde ayni dönemleri yasadik kendiliginden düzelecektir ama yinede birseyler yapmak gerekiyor

ben ceykani kisa araliklarla hep odasinda ve ya oturma odasinda yalniz biraktim
    misal cok sevdigi bir oyuncagi kurduktan sonra sen oyna ben geliyorum mutfaktayim diyordum ve ilk basta 1-2 dakika sonra 3-5 dakika aralarla yanina gelip ilgileniyordum

böylelikle ceykan kendi kendine oynarken ben yataklarimi yapabiliyor mutfakta bir isimi görebiliyordum

onu oldugu yere baglamak icin birseyler seciyordum

su anda evde oldugu zamanlar 15-20 dakikaya kadar kendi kendie olabiliyor tabiki uzaktan gözüm üzerinde ama pesimde dolanmiyor

Ben seni gorurum 20 sene sonra.

Buraya yazarsin, karicigim karicigim bu cocuk karisina niye bu kadar bagimli diye.

O daha anne kuzusu, kimseyi bilmiyor etmiyor. Bekle krese baslasin, daha rahat edersin.

merhaba Fusun,
    bende de var senin anlattigin cocuktan bitane...
    aslinda burda gulen yuz sembolu koyduguma bakma,bazen kendimi kuyruguna teneke baglanmis kedi gibi huzursuz ve gergin hissediyorum...oyuncaklarinin tumunu masaya diziyor ve o esnada ben yaninda olayim istiyor...zaten oyunu kendi kuruyor kendi oynuyor...benim karismam yasak...karisirsam sinirlenir...ama o oynarken illa yaninda ben de oturucam...
    aslinda Hulya'nin dediklerini uygulayabiliriz yavas yavas...
    henuz 2 yasinda olduklari icin sanirim tum dunyalari bizim etrafimizda kurulu...ben bir ara oyungrubuna mi gotursem diye dusundum,ama oyungrubu ogretmeni bunun anneci tavir uzerinde bir degisiklik yapmayacagini soyledi...genelde cocuklar 1,5-3 yas arasi boyle anneye asiri duskunluk donemi yasarlarmis...
    eh naapalim,sabredicez...
    kolay gelsin...

Çünkü 24 saati anneyle geçiyor. Emre günün kaç saatini başka çocuklarla geçiriyor? Anne her an yanında. Her istediğini annesi yerine getiriyor. Hiç bir çocum sanmıyoru ki tek başına olmaktan mutlu olsun

Kreş yaşı geldiyse belki en azından yarım günlüğüne gönderebilirsin. Hem sen rahatlarsın, hem Emre biraz deşarj olur.

Deniz e

SIKICaz disimizi napalim ama hakikaten cok bunaltici olabiliyor bazen.
    bende Emre yi oyun grubuna goturmek yada krese yazdirmak konusunda kararsiz kaldim.
    kres iyi bir cocum ama buradaki arap cocuklari o kadar azginlarki guvenemiyorum.
    Yani sevecen ve sakin cocuklar degiller,hep vursun kirsinlar,e Emre oyle minikki daha cani yansin istemiyorum.
    Zor zor ...
    ama bunun bu yas donemi icin normal oldugunu dymak bile rahatlatici.
    Birazda karakter aslinda ayni yasta olup kendi kendine oynayan ,mutlu olan cocuklarda goruyorum ben.
    Sabirlar sanada

Re: Deniz e

aslinda burda genelde,kreslerdeki ogretmenler,cocuk doktorlari vs., cocugumu bu yil krese gondereyim mi diye sordugumda,bana 3 yasina kadar beklememi tavsiye ediyorlar...cocugun kendine guven duygusunun gelismesi 3 yasina kadar surermis ve bu da en guzel annesinin yaninda gelisirmis,bu yuzden calismadiginiza gore O'na 3 yasina kadar siz bakin diyorlar...
    ama elbette 2 yasindaki bir cocugun baska cocuklari gormeye ihtiyaci oluyor bazen...ben hergun Baha'yi kum havuzlarina,cocuk bahcelerine goturuyorum...hava soguk da olsa genelde en azindan bir iki cocuk daha oluyor ve Baha onlarla beraber kaydiraga binmenin,kosturmanin tadini cikariyor...zaten 2 yasindaki bir cocuk baska cocuklarla henuz beraber oyun kurup,ayni oyuncaklarla birlikte oynayabilecek zihinsel kapasiteye sahip olmuyor...genelde 2 yas cocugu kendi oyununu kuruyor ve diger cocuklarla yanyana ama ayri ayri oynuyor...yani 2 yas civari cocuklar arasinda paylasim sozkonusu olmuyor...oyuzden krese gitmemeleri onlar icin bir kayip degil...
    bizim ise biraz daha relax olmamiz ( bu cok zor ama uygulamak gerek ) ve ona birkac ay daha oyun arkadasligi etmemiz gerekiyor...
    doktorumuza gecenlerde Baha'nin bensiz oyun oynamamasindan sikayetci oldugumda,bana suan biri 19 digeri 21 yasinda iki oglu oldugunu ve evde oturmalari ve kendisiyle bir saat sohbet etmeleri icin neler vermeyecegini soyledi...oyuzden belki de bu yillarin tadini cikarmak gerekir...dusunsene suan biz istedigimiz gibi opuyoruz,kokluyoruz,kahkahalar attiriyoruz...biraz buyuyunce bunlarin hicbirini yapmamizdan hoslanmayacaklar belkide...
    onlarla gecirdigimiz saatlerin tadini cikaralim arkadasim...

Re: Deniz e

Yok yoook oyle kolay kurtulamaz benden,Ebru nun(Atmaca) ve benim ahtimiz var ;onlar buyuyup bagimsiz olmaya calistiklarinda da biz onlara yapisacagiz.
    Uzgun uzgun bakip"Ah oglum zavalli yasli anneni birakip eglenmeye mi gidiyosu,git tabii cocuuum git ahhhhh"
    Ya da sevgilisinin yaninda kucagima alip sevecem, "yalniz birakma beni korkuyorum uhu uhu "falan yapcam.
    Gorusuruz o zaman.