Tibet yazdı:
İstanbulda tavsiye edeceğim bir yer yok maalesef.ama tavsiye etmeyeceğim yer var. yerin ismine güvenerek lasere başlamıştım sonra aynı yerde iğneliye geçtim ama uygulayan kişiden hiç memnun kalmadım.ilk gözlemlediğim bana göre; hijyen sıfırdı benden önceki seanslara giripte yanlarında taşımak istemedikleri iğneleri bana uygulama yapılacak yerde gözümün önünde ben seansa girmeden önce toplamamış olmasını beni deli ediyordu , kırmadan yüzeysel birşeyler söylüyordum mesela ' siz bana yeri hazırlayın ben beklerim acelem yok vs vs gibi', artık uygulama öncesi iğnemi başlığa takana kadar takip ediyordum bana göre çaktırmadan ama sonradan anladığını bende anladım ve tavrı vs değişti eli ağırlaştı mesela.
1 sene öncesi zaten piyasanın en iyi fiyatını veriyordum oraya dakikası 2 tl idi.zor dayandım çarem olmadığı için çünkü bildiğim başka bir yer yoktu , 20 küsür seneden beri iğneli uygulama yaptığını söylüyordu ve merkezin sorumlu doktoru da laser uygulaması zamanında çok methetmişti.
eli gittikçe ağırlaştı ağırlaştı oda bir kenara ya iğneleri karıştırırsa seneryoları yazmaya başlamıştım ki rabbim dualarımı kabul etti ve sorumlu doktorun oralardan buraya gelmem zorlaşacak yakın bir yerlerde araştır sen ebru demesiyle başlayan sohbetimiz ve benim için doktor arkadaşlarına yer sorması sonucu o kadından kurtuldum , yatıp kalkıp hep şükrediyorum, çok şükür. hatta bıraktığı izlere bile bukadarla kurtuldum diyebiliyorum.
Şunu anladım ki her kim ne iş yaparsa yapsın ilk önce iş ahlakı olmalı , sırf saatlerce para kazanmak uğruna ve sana güvenip gelmiş bir insanın çaresizliğinden yararlanmak ilk başta insani bir davranış değil , ha ne yaptım ebru şikayet ettin mi dersen ? bıraktığı izleri ve ağır çalışarak benden fazlaca para kazandığını oradan sonraki deneyimimle anlayabildim çokça. Fark ettiğimde merkezlerin sahibibi birkaç defa telle aradım bizzat konuşamadım , mail artayım dedim özel maili olmadığını şirket mailine atmam gerektiği söylendi güvenemedim orada çalışanlara yıllarca birlikte çalıştığı arkadaşları , en iyisi yüzyüze konuşmak dedim istanbula çok fazla gidemediğim için bir defa teşebbüs edebildim klinikte bulamadım ve hala kanayan bir yara olarak içimde, uzun bir zaman diliminde istanbulda bulunabilsem bulunduğum zaman süresince sahibiyle görüşene kadar direneceğim ha ne olur kardeşim daha evvel neredeydin der, nerden bileyim daha evvel olmadığını vs vs dermi der derse de umumda değil zaten o bayanı Allaha havale etmiş durumdayım da benden tavsiye isteyen istemeyen herkese lafı geçerse 'iğneli epilasyonun' hikayemi anlatıp o merkezdeki bayana sakın uygulama yaptırmayın diyorum. İşte böyle..
Ha denebilir ki nerden bileceğim uygulama yapan kişinin insan olduğunu , bu işin içinden nasıl çıkmalıyım ;
Gideceğiniz yer tavsiye edilen yer olmalı , imkan varsa giden birkaç kişiye soracaksanız hatta gidip memnun kalmış kişi olsa harika olur. Hatta yer ile görüşmeye gittiğinde randevu saatinden önce orada olun olupta sıra bekleyen müşteri varsa sohbet edip soru sorarsınız.
Hiçkimseyi bulamadığınız , o zaman yakınlarınızdaki güzellik merkezlerini tercih edin ki ilk zamanlar sık gidileceği için gidememe probleminiz olmasın.
İğneli uygulamaya ne kadar sık giderseniz okadar çabuk kurtulursunuz tüylerden.İlk zamanlar 30 dakika kaldığınız seans ilerleyen zamanda birkaç dakikaya inebiliyor.
İlk gittiğinizde uygulanan dakikalara dikkat edin hatta gidiş tarih ve dakikalarınızı not edin. ilerleyen seanslarda zaten uygulayıcının seri olup olmadığını anlarsınız.
İğneli epilsyon zamanı için tüylerin cımbıza geliyor olması yeterlidir.
Cilt hassas ise ilk zamanlar aşırı reaksiyon verebilir. Şişebilir bile panik yapmayın.
Uygulama sonrası her uygulamacı değişik şeyler söylesede şunu yap , bunu sür vs diye. en iyi yaptıran bilir unutmayın.
Uygulatan biri olarak ;
İlk üç gün 3/1 oranında damıtılmış su ile karıştırılmış Alkolü günde birkaç defa tanpon şeklinde pamukla cilde sürün. Ardından eczanelerde satılan 'ilaçlı pudra' yı pamukla cilde yedirin .Kahverengi kabuklanmalar olur , kabuklarlar dökülene kadar da ilaçlı pudraya devam edin. Kabuklanma başlayınca tatlı tatlı kaşınır , tırnakla kaşımayın , elinizin tersiyle olabilir .Kabuklar kendi kendine dökülmeli. İlk üç gün cilde su vurmayın , mikrop kaptırmayın , minik minik yeşil iltihaplı sivilceler olabilir çünkü.Bazı yerler işlem sonrası cilde maske uyguluyor cildi rahatlatmak için.Yada şu cilt pomadını kullan diyebiliyor.
Acı konusuna gelince ; evet çok acıyor . özellikle bıyık en hassas yer. boncuk boncuk gözyaşlarımın oluk oluk aktığını bilirim. ama dayanıyor insan merak etmeyin.
Laser konusuda geçmişti bir forumnda orada da yazmıştım yineliyorum , iğneli yada laser epilasyonda ben dayanamıyorum derseniz ; eczaneden 'Emla krem' alıp uygulamanın bir saat öncesinde cilde uyguluyorsunuz aman dikkat yağ gibi düzgünce değil bol bol cilde sürmeden tatbik edip , üzerini 'Mutfak streciyle' kaplıyorsunuz havayla temasını kesiyorsunuz cildin , strec kremin etkisini arttırıyor. hatta midenize dokunmayacak hafif bir ağrı kesicide alınabilse iyi olur. Aç gitmeyin , regli zamanı ve yakınlarında , uykusuzken gitmeyin acı eşiği düşük olabiliyor.
Yani gideceğiniz yere 1 saat öncesi gidip krem sürüp saatinizi bekliyeceksiniz.hem böylece geç kalmamışta olacaksınız hiçbirzaman.
yakın yer herzaman iyidir.
Şuan istanbulda fiyatlar ne kadar bilmiyorum ama tabiki bu fiyatlar semte ve merkeze göre değişiyor.
Benim gittiğim yerde birkaç ay öncesine kadar 2 tl idi şimdi 2.5 tl . Çok çok iyi para .
İstanbulda adı sayı duyulan en iyi merkezlere gittim hatta zamanın başbakanı bile orayı tercih ediyordu fakat tecrübelerim diyor ki ; isim ,mekan ,ambalaj herşey değildir. Bazen beğenmediğimiz ,kendi halinde bir dükkanda aynı işi yapan kişi , çoğu bu tür yerlerden daha iyi işler yapabilir.
İnsan işini ahlakla yaptıktan sonra diğer faktörlerin çoğu (şule nin değimiyle) cart curt geliyor insana.
Ama işte denemeden bilinmiyor maalesef , acı tecrübe olsada.
Dilerim herkesin karşısına insan gibi insanlar çıksın.
İsmini istanbuldayken çokça duyduğum ama nasıl yapar , iyimidir kötümü bilmediğim sizin yakada 'gül hanım 'diye biri var internetten araştırın derim .Aklımda kalan ;Göztepe parkının oralarda .ajandama bakayım yazmışımdır kesin çalıştığı yeri bulursam yazayım.
''İlker Yavrutürk kuaför , bağdat caddesi , no:244 göztepe''