Deniz.. yazdı:
camomile yazdı:
Ama Denizcim bu kitaplar bile fazla geliyorsa okumak acisindan alacaginiz kitaplar bundan daha cool olmicaktir ki,yani baby baby kitaplar olucaktir.
saftrik gregler cok eglenceli bizim cocuklarin yasi icin ama Leo yeni basladiysa okuyamaz ki.
En iyisi sen Leoyla beraber git bir kitapciya beraber bakin kuzum.
once boyle az sayfali kitaplari bir sindirsin sonra chapter booklara gecersiniz.
sekerim leo turkiye'ye yanimda gelmiyor. geldigi zamanlar onunla da gidiyoruz tabi..
ama bence türkce cocuk kitaplarinda bir bosluk var..
almanca ilgisini ceken kitaplar 1. sinif cocuklarinin okuyacagi modda yazmislar.
hatta mesela isvicre'de cocuklar önce büyük harf okuma yazma ögreniyor sonra kücük harfe geciyor. bazi cocuk kitaplari sade büyük harfle yazilmis.onlari daha da rahat okuyor.
tabiki bebek kitabi olmayacak. konu ilgisini cekecek olmali. daha önce isim verdim pitircik falan gibi diye.
örnek
leo'ya okudugum pitircik kitabinin icinde 1 kitapta belki 10 tane hikaye var. her hikaye belki 5er sayfa.. minik minik cizimler var. 9 yas cocugu icin süper. ama benim 7 aslinda 8 e yakin ama 1. sinif veledim icin bu pek de okumasi kolay bir kitap degil..
ama her hikaye icin bir tane kitap olsa ve daha cok resim olsa 1 hikayeyi 5 sayfaya degil atiyorum 25 sayfada resimli anlatsalar. bizimki hem resimlere bakar hem okur hem güler eylenir. simdi o incecik yazilari okumuyor tabi.. sonucta henüz 1. sinifta.