sanırım her çocuğun yapısı mekik çekmeye yada şınav çekmeye uygun olmaz sert bir uslup olmuş
sanırım her çocuğun yapısı mekik çekmeye yada şınav çekmeye uygun olmaz sert bir uslup olmuş
aynı ben... spor salonunda o sandıkları gördüm mü eyvah derdim...herkes fen derslerinden kaçarken ben beden dersinden muaf olmayı düşünürdüm... beceri meselesi bana göre...yasemin yazdı:
en korktuğum, dersten önce karnımın ağrıdığı bir dersti beden eğitimi.
sandıktan hiç takla atamazdım.
öğretmenimizde çok sinirliydi.
Bu aslında birazcık çocukların spora ne denli meyilli olduğu ile alakalı bence. Herkes sporcu doğmuyor ne yazık ki. Fizik ne kadar düzgün olursa olsun, spor da tam anlamıyla yetenek işi.
Ama gel gelelim bazı insanlar bunun ayırdına varamıyorlar ve herkesten aynı verimi bekliyorlar. Hal böyle olunca da bedensel aktivitelerde başarısız olan ya da başarısız olduğunu düşünen çocuklar o baskı ile karşı karşıya kalınca içten içe beden eğitimi dersinden de öğretmenin de korkuyor/soğuyor.
Kimi zaman öğretmeni art niyetli olmasa da disiplin sağlamak için göstermiş olduğu davranışlar, çocukların içinde sevgisizliğe, sıkıntıya dönüşebiliyor.