30. Sayfa - Toplam 42 Sayfa var BirinciBirinci ... 20282930313240 ... SonuncuSonuncu
Toplam 418 sonuçtan 291 ile 300 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: milli egitimin cocuklara onerdigi 100 temel eser...kime gore temel !!!!!!

Türkçe performans ödevimiz Sevinç Kuşoğlu'nun sağlık olsun serisi dün bunu okuduk evet bende okuyorum kitapları Ege iel birlikte bu kitapta 2 hikaye vardı.1. fena değil 2. ciyi ikimizde beğenmedik ama bugün bu kitapdan yazılı olacaklar.
    H.sonu D&R girdik Ege kitap seçti kendine hala resimli eğlenceli kitaplarda aklı neyse 2 tanesini o aldı birinide ben işte bu hafta okuyacağımız kitaplar

İşte buda benim seçtiğim.

Re: charlotte'nin müzikli maceralari

Geçenlerde Duru'ya bu kitaplardan hediye geldi,Duru'da bir bakayım dedi şimdi elinden düşmüyor.Bana daha çok 10 yaş üstüne uygun gibi geldi ama Duru sevdi bende paylaşayım dedim..

Günlük gibi hazırlanmış kitaplar,hatta serinin son kitabının çoğunluğu boş sayfalardan oluşuyormuş,okuyucunun tamamlaması için..

3. Re: charlotte'nin müzikli maceralari

Hangi yaş grubu için anlamadım ama benim oğlum 30 aylık ve aç tırtıl, benim babam bir dev kitaplarına bayılıyor. Şu ara favorisi '' Melis'in kardeşi oluyor ''

4. Re: charlotte'nin müzikli maceralari

bizde en cok Tubitak yayinlarini seviyoruz. her yas grubuna uygun ve cok egitici kitaplar...

http://www.kitapyurdu.com/yayinevi/default.asp?id=249

tavsiye ederiz..

5. TÜRKAN SAYLAN'DAN BİR ÇCOUK KİTABI

Kuzenime çocukların okuduğu kitapları değiş tokuş yapalım dedim oda sağolsun h.sonu gelirken yanında bir poşet kitap getirmiş.
    Oğlu Ege den 1 yaş büyük poşet elinde içeri girip aynen şu cümleyi kurdu.
    - Ege'ye nefret ettiğim tüm kitaplarımı getirdim.
    Evet 10 yaşında velet benim oğlana nefret ettiği tüm kitapları getirmiş

Yaklaşık 20 tane kitap vardı sizce Ege bunları okumak istermi Öyle kenara attı kitaplığına bile koymadı
    Çocuklarımza kitapları sevmeyi öğretmek ne kadar önemli onların kurtulmaya çalıştığı şeyler olmamalı kitaplar.
    Neyse ben dün aldım kitapları inceledim 3 tanesini ayırdım çok yıpranmışlardı tamir ettim ve birini hemen elime aldım Ege'den önce okudum ve tavsiye ediyorum.

İşte kitap ile ilgil bilgiler
    Özyürek Yayınevi’nin sahibi Cengiz Yaşar dost benden çocuk öyküleri yazmamı istediğinde hem şaşırdım hem de duraksadım. “Çocuk yazını” ayrı bir uzmanlıktı, bense
    yazmayı, özellikle yaşadıklarımı anlatmayı, yorumlamayı seviyordum. İyi bir gözlemciydim sadece. Türkçemize aşkla bağlıydım ayrıca. Bütün harflere, noktalama işaretlerine saygı duyuyor, onları okunaklı ve yerinde kullanmaya çaba gösteriyordum.

Birkaç gün düşündükten sonra, öykü yazma önerisine olumlu yanıt verdim ve kâğıdı kalemi elime aldım.

Size yazdığım bu on öykü, gözlemci kişiliğimle beynime kazınan gerçek olaylardan oluşmaktadır. Çoğu, kendi yorumlarımı da içermektedir. Bu nedenle bu öykülerin, salt çocuk yaştakilerce değil, gençler, özellikle de genç anne babalarca da okunmasını dilerim.

İnternet çocuklarını kitap okumaya özendirmek kolay değil. Belki zamanla onlar kendileri, kitap okumakla internetten ileti göndermenin ya da oradaki hazır bilgiye ulaşmanın farklı yerlere konması ve dengeli bir “okuma” eylemi yaratılması gereğini duyacak ve gerçekleştireceklerdir.

Diğer 2 kitabıda okuduktan sonra yazacağım tabi Ege'de okuyacak bu hafta.Zorla değil özendirerek heveslendirerek ve tabi severek olmalı o yüzden önce ben okuyup öyle bir anlatıyorum ki heyecana kapılıp hemen başlıyor

6. Re: TASHI

Esen Meltem'in son favorisi. Fantastik bir hikaye ve eglenceli.

7. Re: TÜRKAN SAYLAN'DAN BİR ÇCOUK KİTABI

OZİMER yazdı:
    - Ege'ye nefret ettiğim tüm kitaplarımı getirdim.
    Evet 10 yaşında velet benim oğlana nefret ettiği tüm kitapları getirmiş

Yaklaşık 20 tane kitap vardı sizce Ege bunları okumak istermi Öyle kenara attı kitaplığına bile koymadı
    Çocuklarımza kitapları sevmeyi öğretmek ne kadar önemli onların kurtulmaya çalıştığı şeyler olmamalı kitaplar.
    Neyse ben dün aldım kitapları inceledim 3 tanesini ayırdım çok yıpranmışlardı tamir ettim ve birini hemen elime aldım Ege'den önce okudum ve tavsiye ediyorum.

İnternet çocuklarını kitap okumaya özendirmek kolay değil. Belki zamanla onlar kendileri, kitap okumakla internetten ileti göndermenin ya da oradaki hazır bilgiye ulaşmanın farklı yerlere konması ve dengeli bir “okuma” eylemi yaratılması gereğini duyacak ve gerçekleştireceklerdir.

Diğer 2 kitabıda okuduktan sonra yazacağım tabi Ege'de okuyacak bu hafta.Zorla değil özendirerek heveslendirerek ve tabi severek olmalı o yüzden önce ben okuyup öyle bir anlatıyorum ki heyecana kapılıp hemen başlıyor
    cok guzel yazmisiniz yazdiklarinizi okuyunca dehsete dustum acikcasi. bence bu ailenin tutumundan da kaynaklaniyor saniyorum. ben kizim dogdugundan beri butun kitaplarini sakliyorum. onlarin bizim icin onemli oldugunu katlamamamiz gerektigini iyi bakmamiz gerektigini her firsatta soyluyorum. bende okudugum kitaplara cok iyi bakarim kivirmam yirtmam sonucta o da aileyi ornek alir. her gece kitap okunmadan uyunmaz bizde. kitaplar hep basucumuzdadir. bence Ege'ye bunu aciklayin ki etkisinde kalip kitaplara sogumasin. sonucta her aile ve her cocuk farklidir...ama cocuklari egiten , sekil verende ailelerdir.

Re: TÜRKAN SAYLAN'DAN BİR ÇCOUK KİTABI

Bu haftaki proje ödevlerinin kitabı bu.Elif kitabı bizzat Tüyapa gittiklerinde aldı ve 2 günde bitirdi ve çok sevdi.Benim de değişik yazarlardan okuması hoşuma gitti.Yazar İran'lı.Elifin kitabı okurken anlamayıp sorduğu bir sürü sözcük vardı(Bu arada hep böyle yapar ben sözcüklerin anlamını anlatırım ona o da hafızasına yazar ve bir gün ansızın o sözcüğü tam yerinde bir cümle de kullanır.)Sendika sözcüğünün anlamını öğrendi mesela.

Bu reçeli yemek için aldım. Kapağını açıncaya kadar da vazgeçmeyeceğim." Yeni aldığınız reçelin kapağı açılmıyorsa ne yaparsınız? Bildiğiniz tüm yöntemleri denedikten sonra bile açılmıyorsa? Yetişkinler genellikle pek umursamaz ve kavanozu çöpe atar. Oysa çocuklar öyle mi ya? Bir çocuğun kararlılığı, koca bir semti çalkalandırıyor "Reçel Kavanozu"nda. Sorunu çözmenin yollarını arayan Celal´in bu çabası, yetişkinlerin aklını karıştırıyor.

Re: Sevim AK

Eylül en son bu kitabı okudu, çok da beğendi

Ankara'dan almıştım kitabı, anne Ankaralı kitaplar çok güzel hep ordan al dedi

"Karlı bir kış günü kıvırcık saçlı, koca burunlu yeşil-kırmızı ekose atkılı bir adam bir evin kapısını çalar. Rüzgârın, güneşin, bulutların, kuşların bilgisini özümsemiş, huyu suyu denize benzeyen, nasırlı elleri dümenini arayan bu adam kimin nesidir? Acımasız polis şefi fitne dolu mektuplarıyla neden kafa karıştırır? Konserve kutusunu bile açmayı beceremeyen babnın içindeki patlamaya hazır volkan evin haritasını değiştirebilir mi? Kiraz ağacı Pakize çocuğun içini kemiren kurtları nasıl savar? Bir solukta okuyacağınız, sürükleyici, eğlenceli bir kısa roman..."

Re: Sevim AK

Sevim Ak'ın kitapları çok güzeldir Vildan.Üstelik bir sürü de kitabı var.Elife geçen yıl 10 tane kadar aldım Sevim Aktan ve herbirini de severek sıkılmadan okudu.