1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: KIRILDIM....

KIRILDIM....

Geçen hafta moralim iyi değildi.Ben moralim bozuk olduğunda ya kendi başıma kalır kendi içimde hesaplaşmaya giderim yada zaten konuşmayı çok seven ben hiç susmaz konuşurum.
    Geçen hafta hemen her foruma yazdım sırf içimd eki sıkıntıdan uzak durabilmek için.

Sıkıntımın nedeni bildiğiniz gibi bayramdan önce kardeşim nişanlandı.Bu hafta başında kardeşim aradı düğünü Aralığın içinde yapmayı düşündüklerini söyledi.Ben aralıkda gidemeyeceğimi ona göre tarihi ayarlamalrını istedim.Ben kendimi bayram ve 15 tatil diye ayarlamıştım.Aralık da gitmem tüm planlarımı altüst edecekti.İki senedir günü birlik gidip geldim bu sefer ne olursa olsun 15 tatilde gidip uzun bir süre kalacaktım.Gurbette olanlar bilir insan sevdiklerine özlem duyuyor biraz daha fazla zaman geçirmek istiyor.Dün kardeşimi aradım (evli olanı) onda gelemeyeceğimi söyledim oda annemleri arayacağını benim gidebileceğim tarihte yapmalarını söyleyeceğini söyledi.Ama akşam kız kardeşim aradı düğün tarihini belirlemişler Aralığın 18 de düğünü yapacaklarmış.Çok kızdım kardeşlerime ben gelmiyorum size bunu baştan söyledim dediğimde kızdılar.Salih kararlarlarına saygı duyup günü birlik de olsa gitmem gerektiğini söylüyor ama gitmeyeceğim.Çünkü ben neden gidemeyeceğimi onlara anlattım ve bana tarihin için gösterdikleri nedenler saçma.Ben onların kararına saygı duyuyorum onlardan tek istediğimde gitmem için beni zorlamamaları kararıma saygı duymaları.

Bugüne kadar ailemi kırmamak için elimden geleni yaptım ama bu sefer çok kırıldım.Başkasını düşünüp düğünü 15 tatilde yapmıyorlar ama Aralık da benim gidemeyeceğimi bilmelerine rağmen tarihi o zamana ayarlıyorlar.

Yokluğun ömrüme deprem gibidir
    Ne tutsak ellerin titriyor annem
    Sesin gönlüme su serper gibidir
    Hiç birşey yerini tutmuyor annem
    Gönlünü hoş tut sen göçmen kuşların
    Senden bir habere hasretim annem
    Sensiz herşey bana zahmet geliyor
    Bir şeyler yolunda gitmiyor annem
    Sen yokkenken gözlerin nimet geliyor
    Hiç birşey yerini tutmuyor annem

Bu türküyü dinleyince moralim daha çok bozuldu.Biliyorum saçma bir inat diyeceksiniz.Ama ömrümde bir defa birşey istedim nasıl osla Ayşegül her zamanki gibi yine gelir şartları zorlar dediler umursamadılar bile.Düğüne kadar gideceğimi söyleyeceğim ama gitmeyeceğim.

Artık bayramda da gitmeyeceğim çok kırıldım yaa

Re: KIRILDIM....

kirginligini anliyorum ama gitmeden olmaz,bence kardesin sen nasilsa en yakinisin alinmazsin kirilmazsin diye nasilsa gelirsin diye belki boyle yapmistir,gitmiycem diyosun ama gitmen gerek,en onemli gununde kardesinin gozleri seni arayacaktir,sen buyuksun ,kucukler ne yaparsa yapsin biz buyukler affetmeye mecburuz,sebep belirtmemissin ama sacma bile olsa gitmemeye dayabilecekmisin?

Kardesin artik baska bir aileye karisiyor,en onemlisi kendi ailesini kuruyor ve kararlari seninle degil mustakbel esiyle almasi cok normal bence.Anlayisli olman gerektgini dusunuyorum.
    Senin tatil planlarina uymamasi ve hayallerinin yikilmasi uzulmen icin gecerli bir sebep ama dugunden sozediyoruz Aysegul bu cok ozel bir durum.Bence kusmekle ve gitmemekle hata edersin.
    ablaligini yap kardesinin ve yeni kizkardesinin yaninda ol.O insanlar omrun boyunca senin bir parcan olacak artik,kotu bir baslangic yapmayin derim.
    Bu benim fikrim kirilma lutfen.

Canımm

Moralinin bozulmasını anlıyorum. Ama sen kendi açından bakıyorsun olaya..

Birde şunu düşün... Evlenecek olan kişi kardeşin ve bunun birde nişanlısı var... Yani tek kardeşinle bitmiyor olay. Belki Aralıkta düğünün yapılması karşı taraf için uygundur. Şartlar imkanlar vs. Hem şubat tatiline daha çok var. Belki onlar bir an önce evlenmek istiyorlar. Belki sana saydıkları mazeretler dışında daha önemli bir sebepleri var.. Belki senin bilmemen gereken yada sana söyleyemedikleri...

Lütfen bu kadar katı olma... Şunu biliyorum ki, en zor anında iki elin kanda olsa kardeşinin yanında olurdun. Pekiiiii neden en mutlu anında onu SENDEN... Ayşegül'den... Ablasından mahrum bırakıyorsun?

Bunları yazarken iyice dolu olduğunu tahmin edebiliyorum. Ama bir kaç gün içinde fikirlerin değişecek biliyorum bunu. Ve şunu unutma kardeşin kızmı erkekmi bilemiyorum ama onu bir daha düğün dışında gelinlik yada damatlıkla görme ihtimalin belkide % 0 olacak.

Ne olursa olsun gitmelisin Ayşegül.... Ve biliyorum ki gideceksin....

Sevgiler.

gönül encok umdugu yere küsüyor degil mi Aysegul?...seni cok iyi anlayabiliyorum...gurbettesin,ailenden uzakta yasiyorsun,bu yuzden her an onlari ozluyorsun ve onlarin da seni dusunduklerini,sana deger verdiklerini gosteren birseyler yapmalarini istiyorsun...
    ama unutma ki arkadasim,bu kardesinin en mutlu gunu olacak...ve eminim biricik ablasini da ogün yaninda gormek ister...gönül koyman normal belki ama bu sekilde bir ceza ömür boyu ikinizin de hafizasinda tatsiz bir ani olarak kalacak...bence boyle olmamali...elbette son karar senin ama ben gitmeni isterim...
    kendini fazla uzme...sen iyi bir insansin ve dilerim iyiliklerle karsilasirsin hayat boyu...

Ayşegül

Kırılmışsın ama bu kırgınlığın geçecektir.Belkide kardeşinin nişanlısına bu tarih uyuyordur belkide bilmediğin bir şeyler vardır.

Ne kadar kırıldığını söylesende sen sadece kapris yapan bir abla konumuna oturacaksın o yüzden hiç bir şey olmamış gibi düğüne gitmen en doğrusu,sonra tamiri mümkün olmayan kırgınlıklar yaşayabilirsin.

Re: Ayşegül

Canımcım
    Sen yerden göğe haklısın düğünün her devresinde orda olmak istiyosun sizde adetler nasıl bilmiyorum ama bursada pek cümbüşlü geçer...
    Amaaaa hadi gitmedin diyelim sonra hep bir yerinde bir kırıklık olacak....
    Ve sana bir soru bu formu açan ben olsaydım sen bnana ne derdin aylin gitmemi yoksa aylin mutlaka orda olman lazımmı
    Hoş bana vereceğin cevabı biliyorum canımcım )))
    sevgiler....

Sevgili Ayşegül
    Eminim kırılmakta haklısındır fakat şöyle düşün;onlar zaten bir telaş içindedirler ve kimbilir kaç kafadan ses çıkıyordur. Kardeşin onu yanlız bırakmayacağını bildiği için nazı sana geçmiş. Senin için küçük etkenler gibi gelebilir ama yaşayan daha iyibilir. Öyle böyle değil bu düğün sonradan pişman olacağın bir karara varma. Sonra üzüntüsünü çekersin. Gurbette olmayı bilirim en basit konularda bile alınganlığın tutar.
    Sevgiler

Düğünün Aralıkta olmasını istemelerinin elbet sebebi vardır.Kardeşini en mutlu gününde yalnız bırakmaman gerekli.Elbette ki senin isteğin 15 tatilde gidip daha fazla kalıp, ailenle görüşmek.O zaman yine gidemezmisin? nerede oturuyorlar uzaktalarmı?

Geçen ay nişan için gittim.Ben Mersinden arabaya bindim ve bana çok ağır geldi herkes nişanda bense otogara gidiyorum ama sırf ablası olduğum için kısada olsa gitmem gerekti dedim.Bana göre aile herşeyden önemli aileyi oluşturan her birey anne babayı bırak kardeş amca halı dayı hepsi ailenin birer parçasıdır ve benim için önemlidir.
    Eşimin ailesi de aynı önemi taşır ben böyle yaşadım önemli günlerde ne olursa olsun şartları zorlayıp yanlarında olmalı diye düşündüm ve oldum da.

Nişan da düğün tarihi yaz tatili olarak belirlenmişti.Şimdi bu karar kardeşime yada geline bırakılmadı.Hani onların kararı olsa amenna ama değil.Şuan için gitmeyeceğim diyorum ama bu güne kadar sahip olduğum değerleri kaybetmemek için giderim ama nasıl.Sadece düğünün olacağı saat salona gider herkesle birlikde hatta onlardan önce çıkıp tekrar dönerim başka türlü gitme şansım yok

Bana ağır gelen el gibi düğüne gidip yine el gibi çekip gelmek.