1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

kedi , kedi olalı... (Emir Kusturica Nâzım Hikmet’le akraba olabilir mi)

Soner Yalçın da, Soner Yalçın olalı ilk kez bu kadar anlamlı bir makale yazmış! Özellikle, Türklerin Balkanlardaki varlığının Osmanlı Devleti'nden çok öncelere dayandığını belirtmesi iyi olmuş. "Türklerin Balkanlara Konya'dan gitmiş oldukları" yolundaki klişe resmî bilgiyi belleyenleri birazcık olsun uyandırmış olur belki...

Bu arada, insanın kimin tohumu ve dölü olduğunun önem taşımadığını, aslolanın insanın kendisinin kim ve nasıl bir insan olduunu vurgulamak gerekir.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...rid=218&gid=61

Re: kedi , kedi olalı... (Emir Kusturica Nâzım Hikmet’le akraba olabilir mi)

seni tekrar gormek guzel kubra

Kübracım harika bir yazıydı, teşekkürler paylaşımın için. Ayrıca başlıktaki "kedi, kedi olalı..." -'yı da ayrıca sevdim.

bu arada blueblue'ya katılıyorum. Seni özledim.

4. Re: kedi , kedi olalı... (Emir Kusturica Nâzım Hikmet’le akraba olabilir mi)

Bu yazıyı okumamıştım, paylaşım için teşekkürler Kübra'cım. Hakikaten S.Yalçın'dan beklenmeyecek bir yazı.

Şu cümlenin ben de altını çizeyim:

"Öncelikle bu meseleye girmeden önyargılara yol açmamak için şunu yazmalıyım: Kişi kendini ırki ve dini hangi aidiyette/kimlikte hissediyorsa odur."

Daha sık burada olmalısın Kübra'cım, özledik.

Bir de bugün okuduğum bir yazı var yukarıda adını andığımız kişiyle ilgili. Ben de onu paylaşayım.

http://www.medyafaresi.com/haber/49984/medya-soner-yalcinin-yazilari-calinti-mi-satir-satir-intihal.html

Blog Girişleri
    1

Yazi fena degil ama eksiklerle dolu, calakalem yazilmis gibi

Bazi konularda hemfikirim, bazilarinda degil...

Mesela Balkan'larda Anadolu'dan goc eden cok az insan vardir..Bu dogru...

Ama Osmanli oncesi Islam misyonerleri sayesinde oradaki Bosnaklarin musluman oldugu teorisi bana gore yanlis..karanlik Ortacag zamaninda ve koyu ORtadox hristiyanlarin icine salinmis 3-5 misyonerin kac kisiyi musluman yapabilecegini saniyorsunuz? adami diri diri yerler be!

Ayrica Bogomil'ler gibi onlarca aile var Balkanlar'da, hepsinin soyu, sopu, nerden gelip nereye gittikleri, hangi yuzyilda hangi dine ve mehzebe bagli olduklari bilinir...Herkes kendini bilir yani

Bunu niye yaziyorum, cunku ben bir Bo$nagim Bosna bayragina duydugum sevginin 10 katini Turk bayragina duysam da, anadilim Turkce olsa da ben bir Bo$nagim ve Bo$naklarin dinsel tarihi konusunda -maalesef- Kusturica'ya katiliyorum, ama sadece bu konuda hemfikirim, diger aciklamalari ve kendisinin tekrardan Ortadox olmasi konusunda kendisi hakkinda hic iyi seyler dusunmuyorum...

Ayrica Nazim Hikmet'in Bo$nak kokenli olmasi da cok sevindirici bir haberdi benim icin, tesekkurler Kubracim

Soner Yalçın rezil oldu. Bir gazetecinin yaşayabileceği en büyük utanç bu. Mustafa Armağan fena yakalamış.
    Smyrna yazdı:

Bu yazıyı okumamıştım, paylaşım için teşekkürler Kübra'cım. Hakikaten S.Yalçın'dan beklenmeyecek bir yazı.

Şu cümlenin ben de altını çizeyim:

"Öncelikle bu meseleye girmeden önyargılara yol açmamak için şunu yazmalıyım: Kişi kendini ırki ve dini hangi aidiyette/kimlikte hissediyorsa odur."

Daha sık burada olmalısın Kübra'cım, özledik.

Bir de bugün okuduğum bir yazı var yukarıda adını andığımız kişiyle ilgili. Ben de onu paylaşayım.

http://www.medyafaresi.com/haber/49984/medya-soner-yalcinin-yazilari-calinti-mi-satir-satir-intihal.html

aysegulkubra yazdı:

Soner Yalçın rezil oldu. Bir gazetecinin yaşayabileceği en büyük utanç bu. Mustafa Armağan fena yakalamış.
    Forum başlığında vurguladım, pek de itibar ettiğim bir gazeteci/yazar değildir kendileri; konu, forumda alıntılanan yazısının oldukça anlamlı olduğu. S. Yalçın'ı tartışmıyoruz.

Plagiarizm, yani intihal, ne yazık ki, basında, edebiyat dünyasında ve akademik yaşamda sıkça rastlanılan bir olgu. Hiç umulmayacak adlar 'fena yakalanabilirler' günün birinde...

Jemima yazdı:
    ...
    Ama Osmanli oncesi Islam misyonerleri sayesinde oradaki Bosnaklarin musluman oldugu teorisi bana gore yanlis..karanlik Ortacag zamaninda ve koyu ORtadox hristiyanlarin icine salinmis 3-5 misyonerin kac kisiyi musluman yapabilecegini saniyorsunuz? adami diri diri yerler be!
    Cemo'cum,

İslamın Avrupa'da yayılması, Osmanlıdan çok önceye dayanıyor. Tamam, Bosna halkının büyük gruplar halinde İslamı seçmesi Osmanlının gelmesiyle gerçekleşiyor, ancak Osmanlının birincil fetih amacı İslamı yaymak değil. Bosna halkının Islamı kolayca benimsemesinin zemininde yatan bir başka önemli faktör de, Ortodoksluğun ve Katolikliğin Osmanlı öncesinde bölgede yaşadığı sorunlar.

Konuya ilişkin bağımsız kaynaklar var, vereceğim.

Soner Yalçın'ın yazısı üzerinden konuşurken onu tartışmak konu dışına çıkmak değidir bence. Bu arada intihal sizin dediğiniz gibi basın dünyasında eskisi kadar sık rastlanmıyor çünkü artık herşey bir tık ötede. google efendi yetiyor intihalleri belgelemeye. Bırakın köşe yazarlarını rutin haber yapan gazeteciler bile eskisi gibi ajanstan takla attırıp yazamıyor haberleri. Bu nedenle şaşaırdım Soner Yalçın'ın cahil cesaretine.
    RüyA yazdı:
    aysegulkubra yazdı:

Forum başlığında vurguladım, pek de itibar ettiğim bir gazeteci/yazar değildir kendileri; konu, forumda alıntılanan yazısının oldukça anlamlı olduğu. S. Yalçın'ı tartışmıyoruz.

Plagiarizm, yani intihal, ne yazık ki, basında, edebiyat dünyasında ve akademik yaşamda sıkça rastlanılan bir olgu. Hiç umulmayacak adlar 'fena yakalanabilirler' günün birinde...

10. Re: kedi , kedi olalı... (Emir Kusturica Nâzım Hikmet’le akraba olabilir mi)

blueblue yazdı:
    seni tekrar gormek guzel kubra
    Bence de Kübra seni de yazılarını da özledim

Bu arada 12 yaşta bir tarih merakı başladı ki sorma,ntv tarih dergisini kaçırmadan didik didik okuyoruz,mahpeyker filmine ilk gününden gidiyoruz,hele balkanlara bayılıyor,yazını eminim benden iyi yorumlar)