1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 35 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

MSG (MONO SODYUM GLOTAMAT) Nedir ?Buyrun sizde okuyun

Bana gelen bir maildi .
    Paylaşmak istedim .

"OKUYUNUZ ..... (Çok önemli )
    MSG NEDİR?...

MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.

MONO SODYUM GLUTAMAT

Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor.
    Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.

Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

MSG ZARARLI MI ?

Buna okuduktan sonra siz karar verin.

Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi)

Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk,

obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.

Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.

Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.

Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.

Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.

Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.

Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız.

Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.

Basit bir hesap yaparsak ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.

Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz.
    Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır.

Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz.

Olumsuz etkileri de cabası. bu mamulleri üretenler !....

Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.

Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?

Ben henüz rastlamadım.

Gelelim genel sağlık boyutuna;

Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması v benzerleri
    Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar. Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler.

Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. "

Re: MSG (MONO SODYUM GLOMAT) Nedir ?Buyrun sizde okuyun

monosodyum glutamat dediğimiz şeyin aslı DOMATES

yemeklere lezzet versin diye kullandığımız şey yani

eh tabi doğalı dururken, ne diye yapayını kullanalım ki,

yemeyin cips mips

Çok faydalı oldu bu yazı, sağol Demetcim...

Biz de maalesef dondurma çok sık tüketilir, arada bir de cips. Çok ısrar ettiğinde alıyorum Ece'ye. Diğerleri evimize girmez zaten. Bundan sonra daha da dikkat edeceğim...

bir çok yiyecek maddaesinde var yani hazır satılan elimiden geldiğince az tüketmeye çalışıyoruz ama yinede eve girmiyor diyemem ...

kek ti krakerdi alınıyor ama abartmamak lazım mimimuma indirmeye çalışıyorum bu tür gıdaları ...

evet doğalı varken yapayını niye alırız ki

5. Re: MSG (MONO SODYUM GLOMAT) Nedir ?Buyrun sizde okuyun

Cips filan yemiyoruz pek ama sofraya yemekleri koydugumda bakiyorum, yogurttan sebzeye, biberden domatese hic bir seye güvenim yok aslinda.. Organikler ürünlerde bile arada ariza cikiyor, yedigimiz hindi etleri sisirilmis ki agir ceksin tartida, sebzeler hormonlu ilacli.... off of..

Bunca cöpü yiyip icinden 1 dirhem vitamin aliyorsak 10 kati zarari vücudumuza yüklüyoruz sanki..

off gene kotu haber

hic bir yedigimiz sey saglikli degilmidir
    hergun yeni bisey duyuyoruz
    paronayak olduk iice

hazır ürünlerden nefret ediyorum. elimden geldigince uzak tutmaya çalışıyorum çocukları.

8. Re: MSG (MONO SODYUM GLOMAT) Nedir ?Buyrun sizde okuyun

chips, kek, biskuvi tuketimi olmazda su dondurma icin nasil bir care bulacagiz peki..cunku biz ailecek cok seviyor ve tuketiyoruz. tabi disarda satilanlar cok guvenli olmayabilir diye de belli bir markanin hazir dondurmasini aliyoruz..

bu mail bana da geldi

demet paylaştıgın iyi olmuş

çok tedirginim beslenme konusunda

Hele şu; tavukta da virüs olabilir haberinin ardından iyice sinir oldum,şu anda birsürü bebek var ve hemen tümünün beslenme düzeninin içinde en az gün aşırı tavuk sulu çorba var,hormon kondu,ilaçla büyütüldüler derken bir de virüs çıktı..ne olacak bu bebeciklere..çocuklarımıza..

cipsi ben de az aldırıyorum,ama bir şekilde hazır alıyoruz sıfıra indirgeyebilir miyiz?

eylüldeizmir yazdı:
    Cips filan yemiyoruz pek ama sofraya yemekleri koydugumda bakiyorum, yogurttan sebzeye, biberden domatese hic bir seye güvenim yok aslinda.. Organikler ürünlerde bile arada ariza cikiyor, yedigimiz hindi etleri sisirilmis ki agir ceksin tartida, sebzeler hormonlu ilacli.... off of..
    elif sen de böyle diyorsan biz burda yatıp ölelim.Yanlışım varsa düzelt ama bildiğime göre avr.ülkelerine giren herşey çok ince analizlerden geçiyor,ilaç kalıntısı vb gibi..

bir de bizi düşün,çiftçi elini kolunu sallayarak zirai ilacı alıp kafaya göre kullanabiliyor,aldıgım meyvelerin leş gibi ilaç koktugunu duyuyorum ben ,devlet hiçbir şeye önayak olmuyor,plan yok,program yok,hormon-gdo-zirai ilaç kalıntısı tümü pervasızca kullanılabiliyor,daha eveligün anneme dedim 'siz şimdi kanserler arttı diyonuz ya bak sen bizim 50-60lı yaşlarımızda ortaya çıkacak kanser vakalarını toptan bitiğiz',annem yok falan dedi ama gün gibi ortada,
    açıkçası hayatımızın her aşaması gibi 'şans eseri'yaşamaya devam..