1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 59 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Kadın olmak zor iş

Aynur, Eylem, Eyke, Dediz'in yazdıklarını okudum ve kendi yaşadıklarımla karşılaştırdım. Sonuçmu neden hep biz verici olmak zorundayız. Erkekler sadece başarılı olmak zorunda(bunuda mecburiyetten ve bizim için yapıyorlarmış da olsalar) Hayat bumudur ya. Evlilik herşeyi paylaşmak değilmidir. Ev işleri, çocuk, yemek, şevkat ilgi, çalışma hayatı herşeyin altından kadınmı kalkmak zorunda. Sonra sen niye asabisin, böyle sinir erkekte bile yok, Noldu şimdi, sende yapma bırak kalsın vb. Yine sen haksızsız yine sen haksızsın. Allah bide onlara çok iyi konuşma kabiliyeti vermiş. Sorunların içinde hiç sorun yokmuş da hepsini sen çıkartıyorsun gibi konuşmaları yokmu DELİ ediyor beni. İlişkilerdeki heyecanı devam ettirmek için şu gerekli bu gerekli denip duruluyor. Ama ortada yine gerçekler yok. Aynı ev paylaşılıyor, kirletiliyor, yıkanıyor, ütüleniyor, yemek, bulaşık, ortalık, halı, koltuk kilim, vsvs. Hiçbir dergide kitapta aman dikkat gerçek yaşamda bunları paylaşılacak bunları önceden çözümleyin gibi örnekler yok.

İnsanın kaldıramayacağı kadar yükü verip sonrada, bi dolu bahane bulan yine erkekler değilmi sizce.

Re: Kadın olmak zor iş

tahminim 50 sene önce daha zordu...

ütü yoktu...bulaşık makinesi yokru..şanszımanlı çamaşır makinesi bile yoktu.....vb....

teknoloji nelere kadir...

sadece evlilik değil,(evli olmasanızda)yaşam;herşeyi paylaşmaktır.Paylaşmak konusunda genel olarak biz,kadınlar kadar başarılı değiliz.Üzgünüm ama gerçek bu.

4. Re: Kadın olmak zor iş

Teşekkür ederim. Karşı cins olarak hiç değilse kabul etme büyüklüğünü gösterdiniz.

çünki kadınız ya biz bu yukarıda yazdıklarının hepsi bizim görevimiz onlara göre. e bunu böyle algıladıkları içinde doğal olarak ne var yani bunu bütün kadınlar yapıyor diyebiliyorlar. ama onlara göre bunu yaparken söylenen şikayetçi olan tek kadın biz oluyoruz. dünyada çocuğu uyumayan uykusuz kalan tek kadında biz diiliz onlara göre ama genede bunun şikayetini yapıyoruz hep. ne varki uyumasak dimi... ihtiyaçlarımızı karşılayamasak nollurki!!!! ama anlaşılmadığımız tek konu var bence; oda arada sırada olsa yaşananlar bunu kimse sorun etmez ama her gece uyumayan bir çocukla birlikte sabahlamak ve her güne gergin başlamak hiç birimizin isteyerek yaşadığı bir ruh hali diil. işte burada beklediğimiz sadece biraz anlayış . biraz alttan almalı eşler bizi bu zamanlarda. ama olmuyor böyle. halbuki alttan alınsak azıcık konu zaten kapanacak...

bilmiyorum ben bu konudan çok dertliyim. çözümü ise 10 yıldır bulamadım. bundan sonrada çözüleceğini sanmıyorum. yuvarlanıp gidicez işte. belki bundan 10 sene sonra çocuklarım büyüdüğünde bende rahat ederim. tek tesellim bu...
    sevgiler

6. Re: Kadın olmak zor iş

Bak ben böyle düşünmüyorum. Daha kolaydı neden mi? Doğrudürüst mobilya yoktu, kıyafetlerde, haftada bi banyo yapılır bi defada çamaşır yıkanırdı, toz alma derdin yoktu, tencerede pişer bir tabakta yenilirdi, insanlar daha içten, koruyucu ve vicdanlıydı. İş bölümü vardı (kadınlar evde, erkekler işte).Bu liste uzar gider.

Madem teknoloji herşeye kadir, buyrun seve seve teknolojiyle başbaşa bırakabiliriz sizleri

bence erkekler en buyuk kutsal gorevlerini claismak zannediolar bundna ibaret

aslında konu yemek , ütü bulaşık diil bence. sadece karşındakinin hayatına saygı göstermek. her bireyin kendine göre ihtiyaçları var. önemli olan bu ihtiyaçları anlayabilmek ve kabullenebilmek. her kez ister kendine vakit yaratmak, bu da en doğal haktır. ama işte o vakti yaratamadığımız zaman bardak dolup taşıyor. bundan 50 sene önce hayat şartları elbette çok zordu teknoloji bakımından ama bundan 50 sene önce kadınlarda bu kadar bilinçli diildi. herşeyi en iyi şekilde yapmaya çalışmıyorlardı. imkanlar ne elverirse onu yaşamayı başarıyorlardı. fakat şimdi .. yaptığımız her işte (ki en önemlisi çocuklarımızı doğru yetiştirmek amacımız )bilinçli olmaya çalışıyor, hata yapmamayaya çabalıyoruz işte bu yüzden de üzerimizde baskı oluşturuyoruz bilmeden. beni en çok zorlayan bu. kendimce doğru yapmaya çalışıyorum ve yapamadığım zaman geriliyorum.
    sonuçta evet teknolojik bakımdan gerçekten çok şanslıyız ama bir o kadar da şanssız belkide...

sevgiler

Yaa birde bu kadar emek takdir edilse.
    Bak sana dun nasil sinir etti esim beni anlatiim.
    Butun gun Emreyle bogusmamave onunla alisverise gitmeme ragmen ,aksam son bir gayret yerleri supurdum.Esim geldi yemek hazirladim ama yerken Emre yerlere pilav doktu.Az sonra esim elinde sarjli supurgeyle cikti geldi"heryerde ayagima birseyler batiyor"diye soylenmeye basladi.
    Sajli supurgenin sarjida bitmezmi o anda ne dedi bilyormusun"eh istetencere kapak .anne ogul yasayin pislik icinde,niye bu ev suprulmuyor?"
    :-x
    Soktan ve sinirden kan beynime sicradi ama terbiyesizden baska birsey diyemedim bile.
    Cok sonra evi daha aksam supurdugumu soyledigimde sadece sustu ,ozur bile dilemedi.
    Ve ben butun gun bu isleri on kere yapiyorum,ona ragmen takdir edilmiyorum.Hep bir kusur bulunuyor.
    O kadar sinrleniyorumki annatamam.
    Biraz rahatliim dedim kusura bakma uzattim biraz

bence erkekler kendilerini kral sanıyor
    çünkü ben erkeğim lafından bu çok belli oluyor heheheh