1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Nasıl fotojenik olunur? Bilen bir deyiversin...

Eveeet bütün sıkıntılarım bitti, bir bu var sanki!

Yahu çekilen hemen hemen her fotoğrafta ya gözüm kapalı, ya ağzım bir yerde burnum bir yerde, ya öyle ya böyle vs.

Geçen gün vesikalık foto çektirdim, fotoğrafçının canı çıktı fotomu çekene kadar, altı kerede de göz kapalı mı çıkar be kardeşim!

Kuzenimin düğünü vardı geçen hafta, eşimle fotomuzu çekiyorlar, ben durumu biliyorum ya pörtlettim gözleri kapalı çıkmasın diye, bu defa da Muppet Show'daki kuklalar gibi çıkmışım.

Eeee, var mı taktik verebilecek olan, doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa makineye karşı duruş, bakış vs.?

Doğuştan gelen bir şey değilse öğrenmem lazım. Yoksa çocuklarıma birkaç kareden fazla insan gibi fotom kalmayacak.

Hoş onlar da komik bir anı olacak ama biraz da gerçekler yansısın işte.

Re: Nasıl fotojenik olunur? Bilen bir deyiversin...

kelin ilacı olsa başına sürermiş üzgünüm

3. Re: Nasıl fotojenik olunur? Bilen bir deyiversin...

ben fotojenikim ama sonradan olmadım doğuştan

Sanki bu forumu ben açtım) benımde hep gözum kapalı çıkar, vesıkalık fotograf cektırmek kabusum olur, gözlerımı cok kırpıyorum ondan herhalde, en sonunda kardeşim gözlerını kapat tam flaş patlarken aç dedi)) denedım gözlerım acık cıkıyor şimdi)) :lough:

gözleri faltaşı açıp, dudakları yalayıp, fotoğrafçıya "yerim seni" diye bakıcan :lough:

6. Re: Nasıl fotojenik olunur? Bilen bir deyiversin...

minedafne yazdı:
    gözleri faltaşı açıp, dudakları yalayıp, fotoğrafçıya "yerim seni" diye bakıcan :lough:

E gözleri pörtletince de Muppet'taki Kermit gibi çıkıyorum Mine. :lough:

geçenlerde okumuştum.
    üşenmedim aradım buldum senin için.
    -----------------

Eğer bir modellik okuluna başvurmadıysanız ya da nasıl daha fotojenik olunacağını bilmiyorsanız, kameraya bakıp durursunuz, bu da işe yaramaz. Peki bazı insanlar resimlerde nasıl devamlı güzel çıkıyor?

işte size püf noktalar.
    Reader's Digest dergisinde yer alan haberde, fotoğraflarda iyi görünmek için dikkat edilmesi gereken 10 maddeye bir gözatın:

1. Gözlerinizi objektifin biraz yukarısına odaklayın, başınızı biraz ileri doğru götürün ve çenenizi hafifçe eğin.

2. Dilinizi dişlerinizin arkasında tutarak gülümseyin. Böylece yüzünüz gergin görünmeyecektir.

3. Kollarınızı yanınızda tutun, fakat yanınıza yapıştırmayın. Doğal görünmek için, vücudunuzdan biraz uzakta olmalılar.

4. Fotoğraf çekilmeden önce aynanın karşısına geçip mimiklerinize inceleyip nasıl güzel göründüğünüze bakın.

5. Genel kural olarak, sopa yutmuş gibi durmayın, rahat olun.

6. Fotoğraflar her şeyi abartabilir, bu nedenle makyajla bunu önleyebilirsiniz. 30 yaşın altındaki kadınlar için, küçük bir maskara ve dudak parlatıcısı; 30 yaşın üzerindekiler ise iyi bir kapatıcı kullabilirler.

7. Klasik örnek pozları deneyin. Klasik model pozunda beden 3/4 oranında kameraya doğru çevrilir; objektife tamamen düz bakılmaz.

8. Ayakta fotoğraf çektirirken karın içeride, omuzlar geride, omurganın da düz olması gerekiyor.

9. Fotojenik çıkan insanların fotoğraflarını inceleyin. Rahatlamış ya da çok neşeli, canlı insanları gözlemlemek ve onlar gibi yapmak en iyi sonuçları ortaya çıkaracaktır.

10. Ferah hissetmek için, gözlerinizi kapatmayı deneyin, fotoğraf çekilmeden önce gözlerinizi açın.

Esra_Aytekin yazdı:

Eveeet bütün sıkıntılarım bitti, bir bu var sanki!

Yahu çekilen hemen hemen her fotoğrafta ya gözüm kapalı, ya ağzım bir yerde burnum bir yerde, ya öyle ya böyle vs.

Geçen gün vesikalık foto çektirdim, fotoğrafçının canı çıktı fotomu çekene kadar, altı kerede de göz kapalı mı çıkar be kardeşim!

Kuzenimin düğünü vardı geçen hafta, eşimle fotomuzu çekiyorlar, ben durumu biliyorum ya pörtlettim gözleri kapalı çıkmasın diye, bu defa da Muppet Show'daki kuklalar gibi çıkmışım.

Eeee, var mı taktik verebilecek olan, doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa makineye karşı duruş, bakış vs.?

Doğuştan gelen bir şey değilse öğrenmem lazım. Yoksa çocuklarıma birkaç kareden fazla insan gibi fotom kalmayacak.

Hoş onlar da komik bir anı olacak ama biraz da gerçekler yansısın işte.
    Fotoğraf çekilirken ışık çok önemli.Akşam üzeri,güneşin batmaya yakın saatlerinde çekilen fotoğraflarda yanal ışık etkiyi artırır ve hoş fotoğraflar elde edilir.
    Portre çekimlerinde (Vesikalık) ortamda yapay ışık kullanılıyor.Fotoğrafçının deneyimine bağlı,güzel çıkıp çıkmaması.Bu arada düzeltme falan da yapılabiliyor artık sonradan.
    Mümkün olduğunca akşam fotoğraf çektirmekten kaçınmak lazım.Bir kişiyi çirkin göstermek istiyorsan akşam çekim yapın demişti hocamız)

9. Re: Nasıl fotojenik olunur? Bilen bir deyiversin...

Yazdıklarınıza göre, çok çalışmam lazım çok!

Esra_Aytekin yazdı:

Yazdıklarınıza göre, çok çalışmam lazım çok!
    yanlış anlamışsınn.Tamamiyle fotoğrafçının suçu aslında.Seninle alakalı değil))