2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 17 sonuçtan 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: Ne diyeceğimi bilemedim?

Terör her yerde. İsrail'de. Rusya'da. Amerika'da. Almanya'da. İstanbul'un göbeğinde neler yapılıyor? Paris'in yer altı tünellerinde turistlerin başına geleni yazmıyayım şimdi uzun sürer. Vesselam, böyle yaparak zaten terörden canı yanmış insanları birde siz yakmayın.

Re: Ne diyeceğimi bilemedim?

evet, tecavuz riski heryerde var ama bizde daha bi fazla diye dusunuyorum.

simdi dilimin soylemeye varmadigi seyleri yazmiyim ama neler neler duyuyoruz bu sapikliklarin bu kadarinin baska yerlerde bu kadar cok oldugunu sanmiyorum ben. ayrica ortada bir dil faktoru var, oralarda ingilizce bileni cooooook zor bulurlar. keske gitmeselermis.

Bundan 10 yil once patronum Turkiye'ye tatile gidecekti arkadaslariyla bize sordu ve acik acik fikrimizi soyledik, gitmekten vazgecti. Bence iyi de yaptilar.

Re: Ne diyeceğimi bilemedim? Sinir oldum!

kübracım akşam bu forumuna cevap yazmıştım ama çıkmamış.
    ben iki genç kızın tehlikeli buluyorum o taraflara gitmesini.gerçi tehlike yani kötü insanlar her yerde var.
    ALLAH karşılaştırmasın çocuklarımızı.ama yinede ALLAH korusun demekle olmuyor.önlem almalıyız.
    izmir kuşadası bodrum gibi yerlere gitseler bir derece.
    bence bir türk arkadaşları olsaydı onunla bu geziyi yapsalardı keşke.
    ama madem gidicekler önce oradaki askerimizden yada polisimizden yardım alarak gezsinler.aileleride bu iki genç kızın oraya gideceğini o bölgelerin emniyetine bildirsin bence.
    gerçi askerden emniyetten yardım almayı yanlış anlıyabilirler.ama ben şahsen istanbulda adres bile sorsam ya polise ya askerimize sorarım.
    valla iki genç kız için biraz riskli bir gezi.özellikle dilde bilmiyorlar.
    umarım doğru düzgün insanlarla karşılaşırlarda diledikleri gibi bir gezi yaşasınlar.

4. Re: Ne diyeceğimi bilemedim?

RüyA yazdı:
    Bu sabah erkenden telefonum çaldı. Tanımadığım bir numara, karşımda kurulmuş makine gibi konuşan bir kadın! "Siz A.'nın anne ve babasının arkadaşıymışsınız ve de Türkmüşsünüz. Ben de A.'nın birlikte yolculuğa çıktığı arkadaşının annesiyim. Demişsiniz ki, Türkiye'nin Güneydoğusu ve Doğusu çok tehlikeli! Biz şimdi ne yapalım, kızları nasıl durduralım, bize yardım edin!" Karşımdakine, söylemiş olduğumu iddia ettiklerini söylemediğimi kabalaşmadan anlatana değin akla karayı seçtim. Türkiye'deki güvenlik üzerine uzman olmadığımı, Finlandiya Dışişleri Bakanlığı'na danışmalarını söyledim. "Ama siz neden benim kızım olsa gitmesine rıza göstermezdim, dediniz o zaman?" diye sordu. Ona, 'yalnızca Türkiye için değil, hangi yabancı ülkeye gidilirse gidilsin, program yapmadan yola çıkma taraftarı olmadığımı vurguladım. Kadın hâlâ vır, vır, vır! Sonradan iki kez daha aradı, işteydim, açmadım. Sanki Türkiye'deki sorunların muhatabı benim! Sinir oldum. :-x
    Sen gerekeni söylemişsin Kübra.

Dışişleri Bakanlığı vs. kiminle görüşürlerse görüşsünler artık, takma kafana, aileler yönlendirsin çocuklarını, hatta baştan niye yönlendirmiyorlar ki sonradan tutuşturuyorlar herkesi?

Valla onu bunu taka taka üşütürsün sonra.

Olayın bir şey olur mu olmaz mı kısmını bilmem, bilemem, umarım olmaz.

Re: Ne diyeceğimi bilemedim? Sinir oldum!

Kesin! şimdiye tecavüze uğramışlardır dimi !
    Bizimkiler sınırdan geçeni affetmiyorlar nede olsa !

Re: Ne diyeceğimi bilemedim?

Akıllı kızlarsa eğer ve mantıklı davrandıkları sürece hiçbirşey olmaz.

Sanki burada her gelene tecavüz edip bir yere mi atıyorlar?

Aile de bu kadar abartacakları yerde yola çıkmadan önce kızlarının programları hakkında düşünüp gerekli tedbirleri alsalarmış madem.

Benim ablam iki yıl önce tek başına Nemrut'a kadar çıktı.Tüm doğu ve güneydoğuyu gezdi.Seyahat anıları ve izlenimlerini dinlerken çok uzun bir film seyretmiş kadar oldum.Hiçbir olumsuzluk yoktu ve herşey çok güzeldi.

7. Re: Ne diyeceğimi bilemedim? Sinir oldum!

Üzüldüm okuduklarıma...

Özellikle de Serap'ın patronlarının Türkiye gezisini iptal ettirmesine

Evet bence de doğru olmamaış iki genç kızın kendi başlarına bu gezi programı fakat bence Türkiye değil bütün program için geçerli. Ben değil 22 bana kalsa 30 yaşına da gelse 2 bayan dağ taş gezecekleri bir plana karşı çıkardım. Çünkü bu bütün dünya ülkelerinde tehlikeli sanki Türkiye de gelişmişlik düzeyi yerlerde de diğer ülkelerde tavan mı yapmış

Gittikleri yerlerde kaymakamlıklardan , valiliklerden yardım isteyebilirler başlarına buyruk gezmesinler. İnşallah yürüyerek gezmeyi düşünmüyorlardır. Bundan 5-6 sene önce Kastamonu da bu tip bir olay yaşamıştık. 5-6 erkek turist yürüyerek İstanbuldan yola çıkıp Artvine kadar gitme planı ile yola çıkmışlardı. Dağlarda gezince Jandarma alarma geçmişti kim bunlar diye Allah tan ertesi gün olay açıklığa kavuşmuştu. Her şey olabilir Allah korusun. Ama unutmayalım bu her yerde olabilir.