5. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu
Toplam 62 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Özel Günhan Koleji ile ilgili görüş

Google'a "Günhan Koleji" yazınca ,direkt bizim site çıkıyor anlaşılan

Merhaba,
    Kızımı mart ayında günhan anaokuluna verdim.Geçen yıl Semiha Şakire gidiyordu.İkisini kıyasladığım zaman birçok eksiklikler var elbette.İngilizcede zayıflar bana göre.Ayrıca sınıflarında 1 öğretmen var yardımcı öğretmen olmaması pek de hoş gelmiyor bana.Ben açıkçası çevreden duyduğum gibi çok iyi bir okul olduğunu düşünemiyorum bir veli olarak.Hazırlık sınıfı için şimdiden kayıt yaptırdık ama şimdi düşünüyorum acaba değiştirsem mi diye.Artıları da var tabii,çok ilgili bir müdür ve öğretmenleri var.Okula gidemediğimiz zaman arayıp durmunu sormaları çok güzel.Ben bunu eski okulumuzda yaşamadığım için bunu bir artı olarak görüyorum.Okul bencede velilerin beklentilerine göre değişiyor.Okulu bende kötülemek için yazmıyorum; amaç bu okulu düşünenler için bilgilendirme.
    _begonvill_ yazdı:
    Google'a "Günhan Koleji" yazınca ,direkt bizim site çıkıyor anlaşılan

Okulla ilgili güncel bilgisi olan var mı ?

Öne çekeyim dedim

anasınıfı kısmını ziyaret ettim. fiziki kosullarını, okulun etrafını begenmedım acıkcası. ama cocugunu gonderen herkes egıtımınden memnun oldugunu soyluyor. anaokulu muduru de ılgılı, kıbar bır bayandı. pazar gunku gazetede "1.sınıf kayıtlarımız dolmustur.ılgınıze tesekkurler" dıye ılan vardı...

log yazdı:
    anasınıfı kısmını ziyaret ettim. fiziki kosullarını, okulun etrafını begenmedım acıkcası. ama cocugunu gonderen herkes egıtımınden memnun oldugunu soyluyor. anaokulu muduru de ılgılı, kıbar bır bayandı. pazar gunku gazetede "1.sınıf kayıtlarımız dolmustur.ılgınıze tesekkurler" dıye ılan vardı...
    Teşekkürler, acaba ilköğretim konusunda bilgisi olan yok mu ? Eğer olursa bizimki 4. sınıf olacak

Benim oğlum da bu yıl 1. sınıfa başlayacak. Çocuğumuzun anaokulu hazırlık sınıfı sonunda tekrar değerlendirmeye tabi tutulacağı bize de söylenmişti tabii.. Ama benim gözlemlediğim kadarıyla ( ki diğer veli arkadaşlarla da konuşuyoruz zaman zaman) tekrar değerlendirdikleri çocuğun genel anlamda yaşının çocuğu olup olmadığı.. dolayısıyla psikolojik ve motor gelişim açısında önemli bir sorun yoksa ( ki herhangi bir sorun farkederlerse mutlaka size aktarıyorlar.. beraberce çözmek için öneriler getiriyorlar) çocuğun 1. sınıfa devam etmemesi gibi bir durum yok. sosyal imkanlara gelince, haklısınız sosyal imkanları oldukça kısıtlı, çünkü fiziki anlamda okulun yerleşimi ve binaların alanı oldukça küçük. Bu sebeple de zaten butik bir okul tadında.. isteseler de fazla büyüyemiyorlar.Sosyal aktivite anlamında da duyumlarım asla bir Eyüboğlu vb. okul olmadıkları yönünde.. ancak eğitim kalitesi anlamında genel görüşler hep olumluydu.. ve fiyat/kalite anlamında bakıldığında parasının ederi bir okul gibi duruyor.. Hepmizin beklentileri farklı yönde tabii.. o sebeple herkes değerlendirmelerini kendi kıstaslarına göre yapmalı bence.. çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum..

sldsrkr yazdı:
    herkese merhaba,
    ben de çocuğuma okul arayışı içindeyken yorumlarınızı okudum ve kafamdaki birkaç soruya cevap bulabilmek için hemen üye oldum. Açıkçası ben de çocuğumu günhan koleji anaokuluna yazdırmayı düşünüyorum.Ancak bazı tereddütlerim var?
    1..okul biraz küçük.Eğitimin iyi olduğuna inanıyorum ama sosyal aktiviteler nasıl bilmiyorum.Çocuğumun müziğe ve spora ilgisi çok ve yetenekli de. Günhan'da eğitim dışında bu tarz etkinlikler nasıl? Çocuklarımız kendilerini sosyal alanda da geliştirebilecekler mi?
    2..Bir arkadaşım 2 ay önce görüşmeye gitmiş.Anaokuluna kayıt yaptırabilecekleri ancak ilkokula başlarken çocuğun tekrar değerlendirileceği ve çocuk yeterli görülmez ise ilkokula devam edemeyebileceğini belirtmişler. Çocuğuma tabii ki güveniyorum ama düşünsenize tam ilkokula başlarken sizinle devam edemeyiz derlerse ne duruma düşeriz.bunu yaşamak istemem doğrusu. günhan'da hiç bu durumla karşılaşan veli oldu mu?
    tereddütlerim konusunda beni aytınlatacak veliler varsa çok sevinirim. tşk.

başa çekeyim istedim...

sldsrkr yazdı:
    2..Bir arkadaşım 2 ay önce görüşmeye gitmiş.Anaokuluna kayıt yaptırabilecekleri ancak ilkokula başlarken çocuğun tekrar değerlendirileceği ve çocuk yeterli görülmez ise ilkokula devam edemeyebileceğini belirtmişler.
    bir okulun seçim yaparak alması fikri bana her zaman iyi gelmiştir.ama burda bir hata var,çocukları akademik bilgilerine göre seçmek mi doğru yoksa davranışlarına göre seçmek mi gerekli?
    ben davranışlarının önemli oldugunu düşünüyorum,düşünün derslerde konuşan-saldırgan-sorunlu bir çocuk mu yoksa ayları bilmeyen bir çocuk mu diğerlerine daha çok zarar verir.normal zeka düzeyine sahip her çocuk ayları öğrenir ama eğer düzgün davranmıyorsa ki bu ailede öğretilir,bunu kolaylıkla aşamazsınız,ayları öğretmekten çok daha zaman alıcı ve yorucu bir uğraştır davranışları eğitmek..

açıkçası bu durum bende şüphe de uyandırdı;
    'akademik açıdan yeterli olsun,sınavlarda okulun durumunu düşürmesin,davranış sorunlarını nasılsa baskıyla korkutmayla hallederiz diye mi düşünüyorlar acaba?

bana çok ilginç geldi..

Günah'ı önce tanıdıklarımda duydum sonra araştırdım.çevreden de internetten yani buradan da hiç olumsuz birşey duymadım okumadım.Eğitimi için çok iyi deniyor diyerek başlattım çocuğumu.Ama sonuç hüsran oldu bana göre.Seneye de kayıt yaptırmıştım ama tereddütteydim açıkçası.Geçen yıl gittiği farklı bir özel okulda hiç gözüm arkada değildi ama burada nedense içim hiç rahat olamadı.Sınıfta 1 öğretmen olması çok yetersiz geldi daha öncede belirttiğim gibi.Ayrıca hiç proje çalışması falan yapmıyorlardı.Eve gelen sadece dosyada boyama kağıtları oldu bunu evde zaten yapıyor.Ama hani artık materyal faaliyetleri çok nadir oluyordu.Merdivenlerden kendi başına gözetim olmadan aşağı iniyormuş bu da tedirgin etti beni.Son çıkan anaokulu olayları zaten yeterince hassaslaşmıştım bunu da duyunca daha da kötü oldum.Sonunda bazı nedenlerinde yanında seneye kaydımızı geri aldım farklı bir okula yollayacağım.İlk ve orta öğretimde eğitimini bilemediğim için diyecek sözüm yok ama anaokulunu tavsiye edemiyorum ben.tüm özel okullar birbiriyle yarıştığı için öğrencilere çok seçici yaklaşıyorlar.Nasıl bir eğitim sistemimiz var ki çocuklarımızda ister istemz yarış atına dönüyor ((