89. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 3979878889909199 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 881 ile 890 arasındakiler gösteriliyor.

Kingdom of Heaven

son aylarda kitap ve sinema secimlerimde sürekli ortacag zamandilimindeyim. ARN ve Kingdom of Heaven ( CENNETIN KRALIGI ) filmlerini cok begenerek izledim. Arn tarihi filmleri cok sevenler icin tavsiye edilebilir cünkü tarihi unsurdan cok kisisel bir hikaye üzerine odaklanmis dönem filmlerine ilgililer icin tavsiye edebilirim. ama KINGDOM of Heaven cok daha sürükleyici.
    özelikle Cennetin Kraligi izledigim en basarili hacli seferlerini anlatan filmdi.

Basit bir demirci ( ki kendisi cok harika bisey ) nin hacli seferlerinde oynadigi büyük ve anlamli rolün yani sira cekimlerin kalitesi, muhtesem görüntüler. cidden görsel bir sölen. epeyce kan akitiliyor haliyle , hacli seferlerinde bugünün israil topraklarinda ki üc dinin taraflarinin sürekli catismalarini tarih kitaplarindan biliyoruz ama görsel olarak algilayinca ve filmin mesajindaki kökten dincilige yaptigi atiflarla benim icin en yüksek düzeyde bi yapim olmus.

Filmin ciddiyeti yaninda orlando bloom gibi iyi oyunculuk ve güzeliklerde büyük avantaj))

Cennetin Krallığı (orijinal adı: Kingdom of Heaven) Ridley Scott'ın çektiği 2005 tarihli, Haçlı Seferleri üzerine bir filmdir. Filmin başrollerini Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton ve Eva Green oynamaktadır.

Film Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini haçlıların kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri alması olayı etrafında haçlı seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatmaktadır.

fragman

BEOWULF

Beowulf& Grendel diger filmim. Basarili müzikler, oyunculuklar ve avrupa'nin en eski destaninin bir parcasindan alinan konudan cekilen bir film.

filmin konusu hakkinda alinti :
    eski ingilizcenin en eski, güzel ve önemli örneklerinden biri olan beowulf 3,000 satırlık bir şiirdir. ingilizcenin, ingiliz edebiyatının ve tarihinin en önemli belgelerinden biri kabul edilmektedir. orjinalinde eski ingilizce olmasına rağmen kahramanları ingilizler değil, onların kuzey avrupalı atalarıdır. bu nedenle şiirin sadece eski ingiliz epik şiirinin en eski ve nadir örmeklerinden biri olmakla kalmayıp kuzey avrupa halkının yarattığı en büyük destanlardan bu güne ulaşan bir örnek olduğu ortadadır.

hikaye 6. yüzyılda geçmekte fakat daha eski dönemlere ait öğeler de barındırmaktadır. özetle, danimarkalı beowulf isminde bir savaşçının hayatı ve kahramanlıklarını anlatmaktadır.
    bir önsözle başlar, bu önsözde danimarkalıların tarihi ve hayat ağacı kısaca anlatılır, sonra jute ülkesinde yaşayan bir kral ve onun ülkesinin başına gelenlere geçilir. hrothgar cömert, adil ve iyi bir kraldır, fakat artık yaşlanmaya başlamıştır. ülkesine dadanmış bir canavar vardır ve yaşlı kralımız grendel adındaki bu canavara karşı savaşmakta zorluk çekmektedir, çaresiz kalmıştır. bu sırada genç savaşçı beowulf denizlerin ötesinden* gemisi ve adamlarıyla çıkıp gelir. kahramanlık, macera ve şöhret; yani ölümsüzlüğü aramaktadır.

gerard butler hayranlarina özelikle tavsiye olunur, cünkü son cektigi piyasa filmlerden cok daha fazla oyunculuk ve gerard butler var bu filmde )

fragman

The Children of Huang Shi / Ipek Yolu Cocuklari

bir oyuncuyu begendim mi bütün filmlerine göz atmak istiyorum.
    the tudors'da kral henry'i canlandiran oyuncu Jonathan Rhys Meyers basrolünde olan bu filmi de begeniyle izledim.

KOnusu : 1937 lerde Cin'de ki Japon isgalini takip eden ingiliz bir gazetecinin katliamdan kurtulan yetimleri güvenli bir yere götürmesi üzerine. yasananlar cok etkileyici. oyunculuklar, müzikler basarili.

Fragman

Match Point / Mac sayisi

Meyers'in bir diger begendigim filminin yönetmeni ve senaristi Woody Allen.

Yapım :2005, ABD / İngiltere / Lüksemburg

Tür ram / Gerilim / Romantik / Suç

Yönetmen :Woody Allen

Senaryo :Woody Allen

Oyuncular :Scarlett Johansson, Jonathan Rhys-Meyers, Emily Mortimer, Brian Cox, Penelope Wilton, Matthew Goode, Alexander Armstrong, Paul Kaye

Süre :1 saat, 58 dk.

filmde cok süpriz yok, bilmedigimiz seylerden de bahsetmiyor ama anlatisi ilgi cekici. oyunculuklar cok cok iyi.

The Fourth Kind

Filmde arada gerim gerim gerildiysemde, sarmadı pek. Vasat diyebilirim. Belkide bu tip (uzaylı falan)konulara inanmadığım içindir

Tür : Korku / Bilim Kurgu / Gerilim / Gizem
    Yönetmen : Olatunde Osunsanmi
    Senaryo : Olatunde Osunsanmi
    Yapım : 2009, ABD , 98 dk.

Oyuncular

Milla Jovovich (Abbey Tyler)

Alaska'da çözülemeyen bir gizemin anlatıldığı gerçek bir hikayeye dayalı gerilim, 40 yıldan beri olağanüstü sayıda kişinin açıklanamayan sebeplerle ortadan kayboluşlarını anlatıyor.

Re: Vavien

idilara yazdı:
    Begendim
    Allah seni bildigi gibi yapsin :lough: Iki sayfa yazi yazdim yav bu film hakkinda bari +1 falan diyeydin

7. Re: an education

Bu aralar uzakdoğu filmlerini seyrediyorum.Hepsi birbirinden ilginç.En etkilendiklerimden biri de old boy...
    İntikamın böylesi de olur mu diyeceksiniz.
    Kesinlikle tavsiye ediyorum.

old boy...

Bir diğer film de My Sassy Girl...
    İlk yarı oldukça eğlenceli,sonrası hüzünlü...
    Gülümseyerek seyrettim.

http://www.sinemablog.com/my-sassy-girl.html

old boy

Old Boy favori filmlerimdendir.

Antichrist

En uçlarda, gişe derdine düşmeyen bir kaç yönetmen söyle deserler aklıma en başta Lars Von Trier gelir, Tarkovsky'nin esintisi ile de bütünelşince böyle bir şey çıkmış ortaya.

Bir sinema filmi için fazlaca cesur sahneler, fazlaca ünlü oyunculardan beklenemyece cüretler üstelik.
    Pardon, oyuncular derken sadece 2 oyuncusu var, ve bu oyuncuların yarısı ünlü

ayrıntılar

10. S.HOLMES

Sherlock Holmes ..
    Hani uykusuzluk çekenlere doktor reçetesine yazılacak bir film

Meriç ler 2 akşam izlemişler uyumuslar
    Merak ettik cuma başladık .Eşim 15 .dakıkada uyudu ben çekirdek çıtlıyodum 1 saat kadar dayandım .Son çekirdeği ağzıma attım uyumusum Pazar tekrar denedik yine uyuduk meriçlerle neden anlaştıgımızı anladık böölece