120. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 2070110118119120121122130 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.191 ile 1.200 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

fgveznikli yazdı:
    Merhaba değerli anneler,

Sizden fikir almak istediğim bir konu var. Okullar kapanıyor, bu da nereden çıktı demeyin nolur. Benimkisi gelecek seneye hazırlık aslında.

Oğlumu gönderdiğimiz okulla ilgili bazı sorunlarımız var. Çok açık yazamayacağım ne yazık ki...Ancak sizlere fikir vermesi bakımından şunu söylemeliyim, anlatsam yok canım abartıyorsun, bu kadar da olmaz diyebileceğiniz sorunlarımız var. Öğretmenimizle ilgili, idarenin okulun fiziki sorunlarına karşı duyarsızlığıyla ilgili. Tam bir başıboşluk söz konusu...Zihniyet şu, beğenmiyorsan gider başka okula verirsin çocuğunu. Yani onlara göre bir sorun yok. Öğretmenle ilgili de ciddi sorunlarımız var. Çok görüştük, konuştuk ancak belirli bir yaştan sonra insanın kendini değiştirmesi (buna gönüllü değilse) mümkün olmuyor.

Her neyse, bu dönemin bitmesini bekliyoruz. Gelecek sene için başka bir okula vermek gibi bir fikrimiz var. Sizden ricam çocuklarınızın gittiği okullarla ilgili bilgi vermeniz. Gönül rahatlığıyla çocuğunuzu okuluna gönderiyor musunuz? Öğretmeniniz, idarenin tavırları gibi konularda bana yazabilirseniz çok memnun olurum.

Oğlum devlet okuluna gidiyor. Ben eylül ayında işten ayrıldım. Sık sık okula gidiyorum. Çalışsaydım farkında olmayacağım konuları gözlerimle görüp şahit oluyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Filiz
    Merhaba ,

Okulun ve idarenin yaklaşımları sizi endişelendiriyor ve huzursuz ediyorsa ,yol yakınken içinize sinen bir okul bulmanız daha iyi olacaktır tabi .( zararın neresinden dönersen kardır misali )

Malesef birçok devlet okulunda idarecilerin tavırları ,yaklaşımları ,profosyonellikten çok uzak .
    "Beğenmiyorsanız başka yere gidin" yaklaşımı ne kadar basit ve çirkin bir davranış .Çözüm üretmek,ortak yol bulmak dururken .

Dilerim oğluşunun çok mutlu olacagı bir okulu olur

Oğlum şiir okuyacak
    Bugün prova yapıldı okul diğer öğrencilere tatil

smg yazdı:
    Oğlum şiir okuyacak
    Bugün prova yapıldı okul diğer öğrencilere tatil
    Tebrik ederim oğluşunu

Biz Londraya gidcektik 4 günlük tatilde .
    Yanardağ külleri nedeniyle hava trafigi felç olunca,turumuzda iptal oldu .(Şimdi arabayla gidebilecegimiz başka bir rota düşünüyoruz)O nedenle Mert'e 23 Nisanda görev verilmesini istememiştim .

Sizin okul neden Salı günü tatil ?

Geçen sene ,Anaokulunda iken oğlumun 23 Nisanda ,Atatürk'e yazdığı mektup ;

23 nisanı çok büyük coşkuyla kutladık.. okulda gösteriler yapıldı, koro inanılmaz güzeldi, muhtelif sınıflardan çocuklar gösteri giysileriyle sahne aldılar ve salonu coşturdular.. gurur duydum.

nilsu birinci sınıflar ile şiir okudu.. kostümleri ile tüm öğrenciler çok şık olmuştu.. sonra jimnastik gösterisinde de çıktı. ben şok geçirdim diyebilirim o gösteride. hiç beklemediğim bir gösteriydi. 12 kişilik jimnastik grubuydular, sadece iki kız vardı diğerleri erkekti.. hareketler hiç de hafife alınacak hareketler değildi hop oturdum hop kalktım.. nasıl anlatayım nilsu yerde, hooop bir hareketle arkadaşı üstüne düşüyor, nilsunun ayaklarından elleriyle tutunuyor çocuğun ayaklarını da nilsu tutuyor. ama nilsu altta yani çocuğu taşıyan kişi nilsu. hiç de zorlanmıyordu öyle rahattı ki. bunun gibi nice sahnelerde ki iki kişilik gösterilerinde nilsu hep taşıyan kişiydi. gösteri bitti beden öğretmenin yanına gittim. sadece iki kızlardı ama nilsuyu erkeklerden ayırmamışsınız hep taşıdı kızım dedim.. adam güldü ama bayağı güldü. nilsu en güçlüleri o yüzden öyle oldu dedi. evet doğru nilsu güçlü bir kız. ama ne bileyim yaw acaip kötü oldum ben. hafta sonu gittiği jimnastikteki gibi sandım gösterilerini.. halkayla bişeyler yapıyorlar öyle zorlayıcı şeyler yok orada.. ama okul gösterisinde nilsu lastik kız gibiydi. öğretmenlerinin nilsuyu bırakmaya hiç niyetleri yok.. açıkçasını söylemek gerekirse nilsu sahneyi çok güzel doldurdu hani hem yönetiyordu çocukları çekiştirip duruyordu hem şaşırmıyordu hemde keskin hareketleri vardı. kodum mu oturtacak gibi işte sonuç olarak

öğlenden sonra da bakırköy capacitide gösterileri oldu. belki görenler izleyenler olmuştur..

_begonvill_ yazdı:
    Geçen sene ,Anaokulunda iken oğlumun Atatürk'e yazdığı mektup ;

Anaokulundayken daha bir özenle yazıyordu .Yavaaaş yavaaş.Kırkkere sile sile.çizgiyi taşırmamaya çalışarak .

Şimdi hiiiç özenmiyor .Yazısı çivi yazısı gibi oldu .Hiç begenmiyorum .Çizgilerden taşıyor yazı ,Mertin umru değil .
    "Önemli değil anne ,soruyu dogru cevaplamam önemli olan" diyip beni kandırmaya çalışıyor )

İkinci Dönem proje ödevleriniz geldi mi ?

Biz tercihimizi İngilizce ve Matematikten yapmıştık .
    Sonra tercih kagıdını göndermeyi unutmusuz .
    Öğretmeni ödevleri paylaştırırken ,Mertin tercih kagıdı olmadıgı icin ,İngilizce ve Matematik ödevleride hemen kapışıldıgı icin ,elinde kalan Türkçe ödevini Mert'e vermiş .

Ödev bir geldi ,gözlerim yuvalarından fırladı

Efendim ,verilen ipuclarına göre(kişiler,zaman,olay ,mekan vs ) ,30-40 sayfalık bir hikaye yazacakmışız .Hikayeyi kitap haline getirip ,kapağını tasarlayacakmışız falan filan .

Hemen öğretmene not yazıp ödevi geri gönderdim .

Yazı yazmayı hiç sevmeyen bir çocuğa ,1 sayfayı zor yazdırıyorum ,sıkıntı basıyor yazı yazarken ,30-40 sayfa hikaye nasıl yazdırabilirim .İiyice nefrett edecek yazı yazmaktan .

Sonra Matematikten geldi ödevimiz .

Çeşitli Geometrik materyaller kullanarak ,bir cisim yapacakmısız .(robot,oyuncak,ev ,vb anladıgım kadarıyla )

Off ne gereksiz buluyorum şu proje ödevlerini .Kaldırsalar artık bu işi .Çoğunlukla velilere geliyor bu ödev çünkü .
    Hırs küpü veliler oturup(bizim sınıfta yok ama çevremde çok var ) ,sınıfın en iyi proje ödevi kendi çocugununki olsun diye ,haftalarca ödev yapıyorlar .Örnekleri çok görüyorum .

Valla ben ugrasamam .Mert'i aldım karşıma konustum ."Bu ödevi sen yapacaksın ,gerektiginde öğretmeninle işbirliği içinde ol,hergun fikirler al,sorular sor,yapamadıgın yerde yardım al.Öğretmeninle birlikte yap" dedim .

Şu aralar biraz halsiz ,hasta ,hafif ateşi yükseliyor ara ara diye daha başlamadık .21 Mayısta teslim edilecek bakalım .

Sizin bıdıkların proje ödevleri geldi mi ? Geldiyse hangi konulardan geldi ?

Demet,
    1.sınıf çocuguna bunu bilinçli mi yapıyorlar?Hani eziyet edelim dayanabilen kalsın dayanamayan baştan ayıklansın der gibi :lough:

ayıp walla ya,bizim bu sene sadece müzik-resim-yb dilden geldi ödev.onlar da çok çok basitti.çocuk neredeyse tümünü kendisi halletti,onlar da bile sıkıldı..

bunlar daha 7 yaşındalar,ben sizin okulun 4.sınıf ve sonrasını düşünemiyorum bile..umarım o zamana dek çocuklarda bıkkınlık oluşmaz..

Ayşima'nın performans mı proje mi dönem ödevi mi adı her neyse ödevini resim dersinden seçti. Benden yardım alamaz çünkü ben sadece cin ali çizebiliyorum.

dün nilsuyu almaya ben gittim. öğretmeni beni görür görmez ah bu kadar olur bende tam sizinle görüşmek isteyecektim dedi..

nilsu iki gündür ödevlerini savsaklayarak yapıyor, matematik kitabını evden bir türlü getirmiyor ve sandalyede düzgün oturmuyor hep ileri geri sallıyor düşecek birgün dedi.

evet iki gündür ödevlerine bakmamıştım o yüzden öyle olmuştur dedim.. anlamıyorum hem diyorlar ödev kendi sorumluluğu siz kesinlikle yardım etmeyeceksiniz hemde yardım etmeyince şikayet alıyoruz.. ne yapacağımı şaşırdım.. normalde otururum yanına o yapar ben izlerim, sorarsa cevaplarım yanlış yapmışsa açıklarım falan ama mutlaka ödevi düzgün gider..

son toplantıda yanlışlarını da görmek istiyoruz müdahale etmeyin dediler.. yardım etmeyincede ödev kötü oluyor.. niye bu kadar çelişiliyor anlamıyorum.

matematik kitabını niye unutuyorsun nilsu dedim bla bla bla bi sürü şey, niye sandalyende düzgün oturmuyorsun dedim bla bla bla.. nilsu okulda öğretmeninin sözlerini dinlemek zorundasın, ödevlerini ciddiyetle yapmak kitaplarını da takip etmek zorundasın dedim..

iki günlük tv izlememe cezası aldı. dün tam yayıldı koltuğa açtı çizgi filmini ki cezasını kestim tv yi kapattım açıyorsun ödevin yoksada kitap okuyorsun dedim.. tam 4 tane kitap bitirdi uyuyana kadar.. bugün de cezası sürecek tv kesinlikle açılmayacak.. o süreyi de ödevlerini bitirmeyle geçirecek cuma bugün ödevi çoktur..