88. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 3878868788899098 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 871 ile 880 arasındakiler gösteriliyor.

Sil Baştan...

'Eternal sunshine of the spotless mind'
    Türkçe adıyla: Sil baştan...

2006 yılında vizyondaydı. Biz dün gece izledik. Çok beğendik. Zamanında da çok beğenilmiş. IMDB'de izleyici oylarıyla 250 film arasında 58. sıradaydı..

Joel ve Clemantine memnun mutlu bir ilişki içindeyken, bir gün Clemantine Joel'e bir yabancı gibi, onu ilk kez görüyormuş gibi davranır ve hatta başka bir sevgilisi vardır. Bir anlam veremez tabii Joel. Üzülür, neden der falan. Sonra tesadüfen clemantine'in kendisini ve kendisiyle ilgli anıları beyninden sildirdiğini öğrenir. O sinir ve üzgünlükle aynı şeyi o da yapmaya kalkışır ve işlem sırasında vazgeçer fakat baygın halde olduğu için sesini duyuramaz. Bu defa uyku halinde anılarında karmaşalar yaratmaya başlar ve anılarındaki Clemantine'i de buna ikna eder. Bu arada karmaşa önemli, çünkü silinecek anılar cihazda kayıtlı... Sonunu ve aradakileri söylemiim...

Filmdeki zaman kaymaları ve farklı zamanların birbiriyle eşleştirilmesi, anılardan mix yapılarak yeni anılar oluşturulması çok ilginç ve başarılı. joel'in çocukluk anılarının içine Clemantine'in yerleştirilmesi falan gibi sahneler de beyin silme daha doğrusu beynin bir bölümünü silme işleminin kafasını karıştırmak için güzel kurgulanmıştı. Hatta anı karmaşası bence daha da uçuk olabilirdi. Herşey çok iyiydi ama anı karmaşası sahneleri bana biraz fazla uzun geldi. Ama belki de gerekliydi şimdi tekrar düşününce aleti sapıttırtma sürecini daha iyi anlatmak için. Genel olarak film de oyunculuklar da çok güzeldi, çok beğendim. Konu ayrıca ilginç ve düşününce cazip.(yine kararsız kaldım, cazip mi acaba pratikte....) Beynimizden istemediğimiz anıları, kişileri, hatırlamak istemediğimiz zamanları silebilmek.

Yönetmen : Michel Gondry

[img align=left]http://beyazperde.mynet.com/images/film/1835-eternalsunshine.jpg[/img]

2. match point

http://www.sinemalar.com/film/125/Mac-Sayisi/

eski ama güzel bir film
    the tudors un kralı da başrolde .

3. an education

http://www.sinemalar.com/film/7705/Ask-Dersi/

dün akşam üfleye püfleye izledim ama bırakamadım da .

ergenlik dönemindeki genc kızlara ibret için izlettirilmeli ama .. şimdi aklıma ilk nuray ve aylin geldi. bulup izlese kızlar iyi olur okumak mı aşka kapılıp gitmek mi konusunda bir film .

bir tek inanılmaz sigara içiliyor filmde nerdeyse içesim geldi bir ara benim de

operation valkyrie

Bugun Hitlerin olum yildonumu ya seyredeyim, hırslanip daha bir ah edeyim ki iyice mezarinda ters dönsün istedim.

Tom Cruise hakikaten iyi oyuncu. Magnolia filminden sonra en iyi performansini bence burada gostermis. Benim anlamadim bu kadar acılı karakterlere burundukten sonra nasil normal ruh hallerine donebiliyorlar? Ben seyredince kendime gelemiyorum aktorlerin/aktristlerin vah haline

Re: operation valkyrie

blueblue yazdı:
    Bugun Hitlerin olum yildonumu ya seyredeyim, hırslanip daha bir ah edeyim ki iyice mezarinda ters dönsün istedim.

Tom Cruise hakikaten iyi oyuncu. Magnolia filminden sonra en iyi performansini bence burada gostermis. Benim anlamadim bu kadar acılı karakterlere burundukten sonra nasil normal ruh hallerine donebiliyorlar? Ben seyredince kendime gelemiyorum aktorlerin/aktristlerin vah haline
    onlar aylara yayıyorlar sen sıkıştırılmış olarak alıyor ve şişiyorsun, ondan

filmi geçen yaz izlemeye çalışmıştım ama o gün bir oturuşta izleme kalktığımız dördüncü film olduğundan bünyen kaldırmayıp gözlerim isyan bayrağını çekmişti
    oysa ki sinameda fragramını ilk gördüğümde izlemem gerek diye telkinde bulunmuştum kendi kendime ama hala izlemem gerek.

Re: an education

idilara yazdı:
    http://www.sinemalar.com/film/7705/Ask-Dersi/

dün akşam üfleye püfleye izledim ama bırakamadım da .

ergenlik dönemindeki genc kızlara ibret için izlettirilmeli ama .. şimdi aklıma ilk nuray ve aylin geldi. bulup izlese kızlar iyi olur okumak mı aşka kapılıp gitmek mi konusunda bir film .

bir tek inanılmaz sigara içiliyor filmde nerdeyse içesim geldi bir ara benim de
    ben aslında filmin sonunda handi dersi almam gerektiğine emin olamadım aslında.

adam düzgün bir tip olup zengin olsaydı ve kızın eğitimini bırakmış olmasını affedilir kılacak mıydı?
    ya da ne ne...??

medip yazdı:

ayy daha feci degil mi... eve git surie'yi giydir; katie'yi gezdir falan sabah kalk tak cam gözü suratina nazi ol. zormuş ya. bana pijamalarimi cikarip iş kadini olmak bile zor geliyor. iyi ki yilda 200 milyon dolar falan kazanan bir aktor olmamisim. onlarin ki de zor hayat

blueblue yazdı:
    medip yazdı:

ayy daha feci degil mi... eve git surie'yi giydir; katie'yi gezdir falan sabah kalk tak cam gözü suratina nazi ol. zormuş ya. bana pijamalarimi cikarip iş kadini olmak bile zor geliyor. iyi ki yilda 200 milyon dolar falan kazanan bir aktor olmamisim. onlarin ki de zor hayat

yaa di mi, benim bir forumum vardı "oyuncu olmak ansıl his" diye.
    zor iş, hepderim ya hissetmediğim duyguyu yansıtamam diye..
    200milyon kazansam estetikle gerdiririm de esnetip gevşetebilir miyim bilemiyorum hissi yansıtmak için

Cennet ve Yeryüzü

Eski ama güzel bir filmdi. İzlediğin en iyi film hangisi derseniz Müfreze derdim. Buna ramen nasıl olmuşta Oliver Stonenun bu filmini kaçırmışım anlamadım.İnanılmaz güzeldi.

Bu arada filmin afişini sayfaya yapıştıramadım.

10. Vavien

Begendim