1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Tuvalet Eğitimi Hakkında...

Sitemizin değerli, sevgili anneleri...

Tecrübelerinize ihtiyacım var. Kızıma tuvalet eğitimi vermenin zamanı geldi artık, 28 aylık olacak neredeyse. Mayıs ortası gibi başlayacağım. Şimdilik lazımlıkla, adaptörle falan tanıştırıyorum. Bezini değiştirirken artık çişini ve kakasını tuvalete yapabileceğini söylüyorum. İstekli görünüyor ama hazır değil tam sanırım. Bu yüzden Mayıs ortalarında başlamayı düşünüyorum. Bu 1 aylık sürede ısınma turları atarız. O zamana havalar da ısınır... şeklinde düşündüm... de...

Sizce bezi bir çıkarıp pir çıkarmak mı lazım, yoksa ara ara beze geri dönüşe hazır mı olmam gerekiyor? Bir yerde bezleri atın ve bir daha asla bağlamayın (gece de dahil) diye okumuştum.

Bir yerde de önce gündüzleri halledin sonra gecelere geçin, diyordu. Gece bez bağlamayı bırakmak, çişi kakayı öğrense bile aylar, hatta yıllar alabilirmiş...

Annemse "1 haftası var kızım" diyor Bir haftada bezden tamamen kurtulacağını iddia ediyor

Siz hangi yolu izlediniz? Tecrübelerinizden bu faakiri de faydalandırır mısınız reca etsem

2. Re: Tuvalet Eğitimi Hakkında...

Ha bir de tuvalet eğitiminin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sözlerimiz, davranışlarımız, bizim ruh halimiz ... çocuğun kişiliği üzerinde çok etkili oluyor.

Sormak istediğim diğer soru da yaptığınız hatalar oldu mu bu dönemde? Çocuğun kişiliğini etkileyen türden hatalar?

Neyi yapmamam gerektiğini bilmek, ne yapacağımı bilmekten daha çok rahatlatmıştır beni her zaman

Re: Tuvalet Eğitimi Hakkında...

Hülyacım,bu konu tam benlik.Ama şimdi kalkıyorum.Sonra geniş geniş yazarım bildiklerimi,notlarıma da bi bakayım bu arada.

Annenize kulak verin Büyükler doğru diyorlar.

Oğlumda 1 hafta tatilde idik, geldiğimizde sağolsun annem sorunu çözmüştü. Üstelik gece de bağlamıyorduk.

Kızımda ise ben gözümde çok büyütmüştüm, çok kolay oldu. Bezi hem gece hem gündüz hiç bağlamadım. Gece bir kaç kez tuvalete kaldırdım, arada kaçırdığı oluyordu, yatağının altına yatak koruyucularla bu dönemleri atlattık. (eczanelerde satılanlardan ) İlk başlarda sabaha doğru kaçırdı, sonraları o da bitti.

Umarım en kısa sürede çözersiniz.

5. Re: Tuvalet Eğitimi Hakkında...

Ay Fatma'cım, mutlaka bekliyorum yazacaklarını, çabuk gel
    Katre yazdı:
    Hülyacım,bu konu tam benlik.Ama şimdi kalkıyorum.Sonra geniş geniş yazarım bildiklerimi,notlarıma da bi bakayım bu arada.

6. Re: Tuvalet Eğitimi Hakkında...

bebisim yazdı:
    Annenize kulak verin Büyükler doğru diyorlar.

Oğlumda 1 hafta tatilde idik, geldiğimizde sağolsun annem sorunu çözmüştü. Üstelik gece de bağlamıyorduk.

Kızımda ise ben gözümde çok büyütmüştüm, çok kolay oldu. Bezi hem gece hem gündüz hiç bağlamadım. Gece bir kaç kez tuvalete kaldırdım, arada kaçırdığı oluyordu, yatağının altına yatak koruyucularla bu dönemleri atlattık. (eczanelerde satılanlardan ) İlk başlarda sabaha doğru kaçırdı, sonraları o da bitti.

Umarım en kısa sürede çözersiniz.

Ne güzelll, şipşak hallolmuş... Ben de gözümde çok büyütüyorum. Keşke öyle bir haftada hallolsa bizimki de...

Bezi çıkardık ve bir daha bağlamadık diyorsunuz yani...

Yeğenlerimden biliyorum, bezi gece bağlamak hata oluyor Hülya'cım. Çocuk rahatına bırakıp öğrenemiyor böylece. Dilerim kısa sürede hallolur...

8. Re: Tuvalet Eğitimi Hakkında...

antigone yazdı:
    Yeğenlerimden biliyorum, bezi gece bağlamak hata oluyor Hülya'cım. Çocuk rahatına bırakıp öğrenemiyor böylece. Dilerim kısa sürede hallolur...
    Doğru aslında canım, çocuğun kafası da karışır böyle olunca belki, bir çıkar bir tak...

Yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum.

oğlum 36 aylıktı başladığımızda, 1 ay öncesinden başladık psikolojik olarak hazırlamaya (gönülsüzdü çünkü), 3 yaş üzeri çocuklar için bez satılmıyormuş falan diye. Gelen misafirlerde aynı şeyi söylüyorlardı "markete baktık yoktu" diye. Doğum günüden sonra başladık gece ve gündüzü aynı anda bıraktırdım, gecede hiç kaldırmadım ta ilk günden bile, yatmadan "bak bezin yok, çişin gelirse beni uyandır" diye tembihledim Tabii ödülümüzde vardı, 2. gün çiş meselesini, 4.günde kaka meselesini halletik. İlk gece haricinde gece yatağını hiç ıslatmadı kuzum. Kolay gelsin sizede

hülya ne kadar uğraşırsan uğraş çocukla ilgili canım zamanı gelince onlar söylüyor.
    mesela eğer koltuk arkalarına yada bir yerlere sinerek ıkınmaya başlarsa kakasını yapıcağını biliyor ve utandığı için gizli yapmaya çalışıyor.bu dönemden az sonrada kaka rahatsızlık verdiği için yıka derler.kısa süre sonrada kakam geldi der.
    sanki yaradılıştan proglamlanmış diye düşünürüm ben.zamanı gelince söylüyorlar.her çocuğun zamanıda kendine göre faklı oluyor yalnız.bu yaz sen öğretmeyi dene ama eminim zamanı gelmiş sayılır güzel yavrum söylicektir zaten.