1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Kızımızla bu konuda başımız dertte. 7,5 yaşında. Bir kaç aydır tırnaklarını yiyiyor. Ne yaptıysak vaz geçiremedik. Acı oje bile sürdüm, tırnak yemeyi önlüyormuş diye almıştım. Denedim bende zehir gibi acı bir tadı var. Tırnağını yemek istediğinde, acı tadı seni yemekten vazgeçiriyor.
    Cezalar veriyoruz, sevdiği şeyleri yasaklıyoruz, yok!
    Yemiyormuş, ısırıp tükürüyormuş sadece.
    Neden yapmaması gerektiğini de anlattım, mikroplar, hastalıklar v.s. Unutuyorum anne diyor
    Sadece tırnak değil, kenarlarındaki etleri de kemiriyor fare gibi. Hergün tırnak kontrolü yapıyorum, mutlaka bir yerinde küçücük de olsa bir ısırık oluyor. Sonra masum masum yüzüme bakıp, anne bu son diyor.
    Her baktığımda bu son demesinden fenalık geldi.
    Sınıfta arkadaşları da yiyiyorlarmış,savunmaya bakar mısınız!?
    Ne yapmak gerekir vazgeçirmek için?
    Bu konuda tecrübesi olan anneler, nasıl bıraktırdınız?

Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Aynı dertten muzdaribim

Çok araştırdım.özellikle stresli olan veya psikolojik sorunları olan çocuklar yermiş
    tırnak yiyen çocuğa 'sakın yeme,elini çek!' türünden ikazlar yapmak yerine ilgisini başka yere çekecekmişsin.
    yapıyorum ama yine yiyor, yine yiyor.
    Ben detırnak yemenin zararlarını analtıyorum,tamam anne yemiycem diyor ama değişen bişey yok yine maalesef...

Forumu takip edicem...

3. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Katre yazdı:
    Aynı dertten muzdaribim

Çok araştırdım.özellikle stresli olan veya psikolojik sorunları olan çocuklar yermiş
    tırnak yiyen çocuğa 'sakın yeme,elini çek!' türünden ikazlar yapmak yerine ilgisini başka yere çekecekmişsin.
    Ben detırnak yemenin zararlarını analtıyorum,tamam anne yemiycem diyor ama değişen bişey yok yine maalesef...

Forumu takip edicem...
    Büyüyüp genç kız olduğunda, tırnaklarını uzatmak istesen uzatamayacaksın, rengarenk ojeler süremeyeceksin dedim. Süsü püsü çok sever, hoşuna gitti, tamam ozaman dedi.
    Evde yemiyor hiç, epeydir de dikkat ediyoruz elini ağzına götürmüyor. Okulda yiyiyor hep. Okuldan gelince hergün kontrol ediyorum, hep yenmiş oluyor.
    Sebebini soruyorum, cevap yok!
    Yediğimin farkında değilim, fark edince zaten yemeyi kesiyorum. Bazen de tam yiyecek oluyorum aklıma sen ve babam geliyorsunuz yemiyorum diyor.
    Alışkanlık haline getirmiş, yediğinin farkında bile olmuyor
    Benim bir yengem var 45-46 yaşlarında, küçüklüğünden beri halâ yer. Miniciktir tırnaklar yok gibi. Öyle olucak diye korkuyorum, okulda bi de elleri çok kirleniyor!
    hastalıkları da anlattım.
    Acaba internetten bağırsak solucanlarının, bağırsak kurtlarının resimlerini mi bulup göstersem, çok tiksinir kurttan solucandan.
    İşe yarar mı acaba!?

Aynı sorun bizde de var. Yavaş yavaş aşıyoruz galiba. 12 Mart'ta konuştuk ve yaz için almayı planladığımız birşeyi bunu bırakabilirse daha önce almaya söz verdik.

12 Mart'ta konuşmuştuk. 12 Nisan'da kontol edeceğiz. Tırnaklar kesilebilecek kadar uzamış ve kesebilirsek birlikte gidip alacağız. Şimdilik işe yaradı. Bir ay daha yemezse yine başka bir planımız var. İki ay sonunda bırakıp tekrar yemeye başlarsa da aldığımız bu şeyler ortadan kalkacak..

Öğretmenlik yaptığım dönem tırnak yiyen lisesilere ne ifade ediyor, neden yiyorsun sadece merak ediyorum diye sormuştum birkaç kez dostane bir şekilde. Hiçbir neden söyleyememiş, birşey ifade etmiyor, hoşumuza da gitmiyor sadece engel olamıyoruz demişlerdi.

5. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Pinart yazdı:

Aynı sorun bizde de var. Yavaş yavaş aşıyoruz galiba. 12 Mart'ta konuştuk ve yaz için almayı planladığımız birşeyi bunu bırakabilirse daha önce almaya söz verdik.

12 Mart'ta konuşmuştuk. 12 Nisan'da kontol edeceğiz. Tırnaklar kesilebilecek kadar uzamış ve kesebilirsek birlikte gidip alacağız. Şimdilik işe yaradı. Bir ay daha yemezse yine başka bir planımız var. İki ay sonunda bırakıp tekrar yemeye başlarsa da aldığımız bu şeyler ortadan kalkacak..

Öğretmenlik yaptığım dönem tırnak yiyen lisesilere ne ifade ediyor, neden yiyorsun sadece merak ediyorum diye sormuştum birkaç kez dostane bir şekilde. Hiçbir neden söyleyememiş, birşey ifade etmiyor, hoşumuza da gitmiyor sadece engel olamıyoruz demişlerdi.
    Evet, bu çok önemli. Yediği zaman nasıl ceza veriyorsak, yemediği zamanlarda da ödüllendirmeliyiz. Bu çok önemli.
    Bir hafta hiç yemedi. Geçen hafta. Haftasonuda hava çok güzeldi, ödül olarak bisiklet binmeye götürdük sahile. Koştu, oynadı, bisikletiyle dolaştı. İkigün sonra aynı durum yine oldu ne yazık ki. Aynı liseli gençlerin dediği gibi.

Oğlum değil ama ben bütün çocukluğum boyunca tırnak yedim.Belli bir sebebi yoktu.Neden yiyordum onuda bilmiyorum kendimi durduramıyordum.Neler denediler bırakıyım diye hiç biri fayda etmedi.Taki 16 yaşında hoşlandığım bi çocuk neden yiyosun tırnak yemesene diyene kadar bi daha elimi ağzıma götürmedim.Kısaca siz ne yaparsanız yapın çocuklar istedi an bırakıcak.Aynı sigara içmek gibi karşındaki ne derse desin sen karar verince biter ancak.

_moonlight_ yazdı:
    Katre yazdı:
    Aynı dertten muzdaribim

Forumu takip edicem...

Alışkanlık haline getirmiş, yediğinin farkında bile olmuyor

Acaba internetten bağırsak solucanlarının, bağırsak kurtlarının resimlerini mi bulup göstersem, çok tiksinir kurttan solucandan.
    İşe yarar mı acaba!?
    evet farketmiyor hatta bazen ben bile farketmiyordum.ama bu aralar yoğunlaştı.

Bağırsak kurtlarını,solucanlarını ve hastalıkları görsel olarak anlatmak belki etkili olabilir.Ben de deniycem.
    yoksa uzman desteği mi almalıyım?bilemiyorum...

Efe, geçen sene tırnaklarını çok yiyordu, yani tırnaklarını uzun süre kesemedik çünkü uzamalarına izin vermeden yiyordu.Sonra buna kemirme alışkanlığı eklendi : ))) Tüm tişörtlerinin manşetleri,yakaları, pijamalarının diz kısımları delik deşik, hala da öyle.... Ama şimdi de tırnak yeme bitti, yerine parmaklarını ağzına sokma ve bu kemirme sorunu başladı....

C.tesi, dr. kontrolümüz vardı, ona sordum.Çocuklarda genelde bu tarz hareketler olurmuş, psikologlar (ki kuzenim psikolog, o da öyle derdi) genelde bu tarz davranışları önemsemezlermiş."Siz zorla o davranışını bıraktırsanız yerine başka bir hareket gelir, yani ya sürekli saçıyla oynar, ya kulaklarıyla" dedi... yani o davranışının üstünde fazla durmamak gerekliymiş, dr. böyle dedi. Hatırlıyorum da, geçen sene bizde habire tırnaklarına müdahale ediyorduk, habire "elini çek ağzından" diyorduk.Nitekim kuzenim "üstünde durmayın, görmezden gelin" diyince kendi kendine bıraktı.Ama tabi biraz zaman aldı.

Onun için, diyeceğim, görmezden gelin.

gozdelmaslar yazdı:
    Oğlum değil ama ben bütün çocukluğum boyunca tırnak yedim.Belli bir sebebi yoktu.Neden yiyordum onuda bilmiyorum kendimi durduramıyordum.Neler denediler bırakıyım diye hiç biri fayda etmedi.Taki 16 yaşında hoşlandığım bi çocuk neden yiyosun tırnak yemesene diyene kadar bi daha elimi ağzıma götürmedim.Kısaca siz ne yaparsanız yapın çocuklar istedi an bırakıcak.Aynı sigara içmek gibi karşındaki ne derse desin sen karar verince biter ancak.
    Benim kızım 5 yaşından bu yana yiyor.

Ne yaptımsa başarılı olamadım bırakmadı.

Demek ki büyüyüp aşık olmasını bekleyeceğim.

10. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

mir@ge yazdı:
    Efe, geçen sene tırnaklarını çok yiyordu, yani tırnaklarını uzun süre kesemedik çünkü uzamalarına izin vermeden yiyordu.Sonra buna kemirme alışkanlığı eklendi : ))) Tüm tişörtlerinin manşetleri,yakaları, pijamalarının diz kısımları delik deşik, hala da öyle.... Ama şimdi de tırnak yeme bitti, yerine parmaklarını ağzına sokma ve bu kemirme sorunu başladı....

C.tesi, dr. kontrolümüz vardı, ona sordum.Çocuklarda genelde bu tarz hareketler olurmuş, psikologlar (ki kuzenim psikolog, o da öyle derdi) genelde bu tarz davranışları önemsemezlermiş."Siz zorla o davranışını bıraktırsanız yerine başka bir hareket gelir, yani ya sürekli saçıyla oynar, ya kulaklarıyla" dedi... yani o davranışının üstünde fazla durmamak gerekliymiş, dr. böyle dedi. Hatırlıyorum da, geçen sene bizde habire tırnaklarına müdahale ediyorduk, habire "elini çek ağzından" diyorduk.Nitekim kuzenim "üstünde durmayın, görmezden gelin" diyince kendi kendine bıraktı.Ama tabi biraz zaman aldı.

Onun için, diyeceğim, görmezden gelin.
    Ben internetten şu bağırsak solucanlarının ve kurtlarının resimlerini bulup göstereyim, ondan sonra kendi haline bırakayım bakayım :roll:

Aşık olmaya kalmadan kurtuluruz inşallah