1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Yeni Doğan Bebeğe Yapılan Testler

Dar zamanlarda fırsat buldukca uğrayabiliyorum siteye. Bugünlerde ilgi alanımda anne bebek + çocuk. 10 yıl aradan sonra sil baştan yaşıyorum herşeyi. O yüzden bebeklerle ilgili açtığım + açacağım forumlar için beni idare ediniz lütfen.

Hastaneden çıktıktan sonra 5. gün çocuk doktoruna randevu verildi. Bebek kontrol edildi. Topuktan kan alında. Kan hıfzısıhhaya gönderilecekmiş. Herhangi bir sorun olursa 15 gün içinde bizi arayacaklarmış, sorun yoksa aramayacaklarmış. 15 gün geçti telefon gelmedi. Demekki bir bu konuda bir sıkıntı yok. Buna seviniyorum doğal olarak.

1. ayda kalça çıkığı ve işitme testi ve bebeğin kontrolu için randevu verildi. 31 Martta gideceğiz.

3. aydada göz testi için randevu almamız gerekiyormuş. Onun içinde gideceğiz.

Şimdi sorum şu;

10 yaşındaki kızım için gitmemiştik. Bilmiyorduk.

Sizler bebekleriniz bu kontroller için götürmüşmüydünüz?

Re: Yeni Doğan Bebeğe Yapılan Testler

Topuktan kan alınmıştı.

Diğer saydıklarınızı aylık kontrollerde doktor bakıyordu.

3 yaşlarındaykende işitme testi ve göz testini doktor istemeden biz kendimiz yaptırmıştık.

Bu arada oğlum 5,5 yaşında.

Bizim burası küçük. Nerdeeee bahsettiğin testleri yapacak dr.

Aysenur dan hastanede daha topuktan kan alındı. Onun haricinde ne kalça çıkıklıgı, ne göz, ne işitme. Allah a emanet büyüttük.

Bakalım 2. bebişte neler yaşayacağız.

Kamelya yazdı:
    Dar zamanlarda fırsat buldukca uğrayabiliyorum siteye. Bugünlerde ilgi alanımda anne bebek + çocuk. 10 yıl aradan sonra sil baştan yaşıyorum herşeyi. O yüzden bebeklerle ilgili açtığım + açacağım forumlar için beni idare ediniz lütfen.

Hastaneden çıktıktan sonra 5. gün çocuk doktoruna randevu verildi. Bebek kontrol edildi. Topuktan kan alında. Kan hıfzısıhhaya gönderilecekmiş. Herhangi bir sorun olursa 15 gün içinde bizi arayacaklarmış, sorun yoksa aramayacaklarmış. 15 gün geçti telefon gelmedi. Demekki bir bu konuda bir sıkıntı yok. Buna seviniyorum doğal olarak.

1. ayda kalça çıkığı ve işitme testi ve bebeğin kontrolu için randevu verildi. 31 Martta gideceğiz.

3. aydada göz testi için randevu almamız gerekiyormuş. Onun içinde gideceğiz.

Şimdi sorum şu;

10 yaşındaki kızım için gitmemiştik. Bilmiyorduk.

Sizler bebekleriniz bu kontroller için götürmüşmüydünüz?
    Bilmemen çok normal .Biz de bilmiyorduk oğlumda.

5. Re: Yeni Doğan Bebeğe Yapılan Testler

Burada dogar dogmaz hastanede yapilan testleri yazayim.

Apgar testi
    Tartiliyor
    Kafa capi olculuyor
    Phenylketonuria (topuktan alinan kan)
    Thyroid deficiency (topuktan alinan kan ile sanirim)
    Sickle cell disorders (topuktan alinan kan ile sanirim)
    Cystic fibrosis (topuktan alinan kan)
    MCADD
    Isitme testi

Sonra da ilk hastane disi kontrolune 1 aylik iken gidecegiz sanirim. Erken Cocuklu Merkezleri var burada. Orada bu konuda egitim almis hemsireler var. 5 yasina kadar ucretsiz buralara gidip rutin kontrolleri yaptirabiliyorsunuz ya da aile hekimine ki ben onlari yetersiz buluyorum.

Kalça çıkığı 2.ayda yapılıyor.Bizim 2 aylıkken yapıldı.Göz ve işitme testleri yapılmadı.Dr.da istemedi bi daha ki sefer sorayım bakalım.
    Bi de ilk doğduğunda topuktan kan alındı. 1 hafta sonra tekrar sağlık ocağından çağrılıp tekrar topuk kanı alındı.Aslında sağlık ocağı mecbur değilmiş.
    Başkada bi test olmadı.
    Bu yazacağım sorunla alakası yok ama bir de rota aşısı var 2 dozda vurulan.En son doz 6 aya kadar yapılması şartmış.Bilgilendireyim dedim.Çünkü sağlık ocağı yapmıyor özel bi aşı bazen dr.da söylemeyebiliyor.

7. Re: Yeni Doğan Bebeğe Yapılan Testler

Topuktan alınan kan ile fenilketonüri,hipotroidi ve biyotinidaz (B7 vit.) eksikliği bakılıyor. Kanın beslenme tam olunca tercihen doğumdan sonra 48-72 saat sonra alınması eğer daha önce alındı ise tekrarlanması gerekmektedir. İşitme taraması ve göz taraması yapılıyor.

5 sene oncesinden hatirladigim kadariyla,

- dogdugunda topuk kani alinmisti,
    - 1 ay sonra kalca USG cekilmisti,
    - isitme testi opsiyoneldi biz yaptirmamistik.

hafizami,insallah 2 ay sonra yeni bebekle tekrar guncelleyecegim zaten...

Ece'de topuktan kan alındı ilk haftada, kalça çıkığı için doktorumuz muayene etti sanırım 15 günlüktü. İşitme testi yapılmadı, 1,5 yaşında göz kontrolü yapıldı.

Nazlı'da topuktan kan alındı ilk haftada, kalça çıkığı için doktorumuz muayene etti 20 günlükken. Diğerlerine henüz bakılmadı...

Kan testi yapıldı topuğundan kan alınıp. Kalça çıkığı için ultrason çekildi.
    İşitme testi yaptırmadık bildiğim, muayene sırasında çocuk doktoru kulaklarına da bakıyordu ama o değil sanırım.
    Göz de aynı şekilde muayene sırasında bakılıyordu. İlk defa 2 yaşında göz doktoruna götürdük.
    Bu arada oğlan 5 yaşında.