111. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1161101109110111112113121 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.101 ile 1.110 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

.

karacakaya yazdı:
    Ben sizden yardım isteyecektim.

Şuan Matematikte toplamalardayız, Benim anlatım tarzım yetersiz, daha doğru ben onun anlayacağı türden anlatamıyorum.

Siz nasıl bir yöntemle anlatıyorsunuz?
    Canım,

Toplamada soyle ogrettım ben.

Büyük sayı akılda tutuluyor kucuk sayı uzerıne parmakla sayılıyor yada abakusle.

Ornek;

8+3= 8 i aklında tut yada cebıne koy de 3 u uzerıne saydır.
    parmagıyla 11 oldugunu kendısı bulacak.

Bır de nesnelerle toplama yapmayı goster mesela 3 elma 2 elma daha kac elma eder cıkartmada 3 elmadan 2 sını yedım gıbı oyun oynayarak ogretebılırsın.

bır de bılmemgerek arın oyun sıtesı vermıstı
    Ceren onunla ıyıce pekıstırdı
    http://www.ictgames.com/resources.html eglenerek toplama yapıyor cocuklar.

maaşallah ege ye, tabiki olabilir annesi neden olmasın ki?

başarılar diliyorum..

4. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

subbota yazdı:
    karacakaya yazdı:
    Ben sizden yardım isteyecektim.

Şuan Matematikte toplamalardayız, Benim anlatım tarzım yetersiz, daha doğru ben onun anlayacağı türden anlatamıyorum.

Siz nasıl bir yöntemle anlatıyorsunuz?
    Canım,

Toplamada soyle ogrettım ben.

Büyük sayı akılda tutuluyor kucuk sayı uzerıne parmakla sayılıyor yada abakusle.

Ornek;

8+3= 8 i aklında tut yada cebıne koy de 3 u uzerıne saydır.
    parmagıyla 11 oldugunu kendısı bulacak.

Bır de nesnelerle toplama yapmayı goster mesela 3 elma 2 elma daha kac elma eder cıkartmada 3 elmadan 2 sını yedım gıbı oyun oynayarak ogretebılırsın.

bır de bılmemgerek arın oyun sıtesı vermıstı
    Ceren onunla ıyıce pekıstırdı
    http://www.ictgames.com/resources.html eglenerek toplama yapıyor cocuklar.

Nurcan hanım cevap için teşekkür ederim.
    Üstüne saymayı bende yeni yeni başladım.Kız baştan alıp sayıyordu, bu yöntemi alıştırmaya çalışıyorum.
    İlginç çıkarma işleminde zorlanmıyor, toplamada zorlanıyor.
    Ders harici zamanlarda da metamatik ağırlı oyunları oynatacağım.

geçen hafta nilsu ve sınıfı okulun yakınındaki migrosa gittiler.. 5 tl para verdik, parayı tanıma, alışveriş yapabilme, para üstü alma vs. konularında pratiklik olması açısından.

nilsu dedi ki anne aslında domates alabiliyordum param yetiyordu ama onun yerine abur cubur aldım

bu arada zaten nilsu parayı kullanma konusunu epey ilerletmiş.. babası sabahları onu bırakırken ara sıra 1 tl. veriyormuş.. nilsu da lazım olursa diye saklıyormuş.. nerede saklıyosun dedim dolabıma koyuyorum dedi. bazen gönderdiğim suyu bitiriyormuş o zaman su alıyormuş mesela..

allah aşkına şu çocuğa para verme dedim hüseyine. zaten çarşamba günleri kantin günü 3 tl veriyorum. eline sık sık para verilirse tatminsizlik olacak.. ama beni dinlemiyor babamız.. ve anlaşılan o ki dinlemeyecek de..

Simay ve Ege'ye kocaman bi aferin
    Öperim yanaklarından .

Suzan ,okula giderken hiç para vermiyoruz biz .Kantin yok onların oldugu bölgede.
    Ama diger zamanlar kumbarasında biriktirmesi icin para veriyoruz ara sıra .

_begonvill_ yazdı:
    ...Suzan ,okula giderken hiç para vermiyoruz biz .Kantin yok onların oldugu bölgede.
    bizde kantin olayı toplantıda karara bağlandı. bazı veliler çocuğum su alsın diye para veriyorum dedi biz karşı çıktık. öğretmen bir gün kantin ilan edelim, çocuklara ödül gibi olur dedi kabul ettik..

toplantıda başta tepki gösterenlerden biri iken, suyunu evden getirmeliler para vermeyelim diyenlerin arasındayken benim koca 1 tl yi veriyomuş kızıma bizde biz durumu yok karı koca fikirlerimiz uymuyor böyle detay konularında.. o çocuk yetiştirme konusunda çok duygusal ben mantıklı. benim önümde dudağını büküp istediklerini aldıramazlar rahatlıkla hayır derim ama babamız asla kıyamaz.. kim anne kim baba anlamıyorum bazen

nilsubensu yazdı:
    _begonvill_ yazdı:
    ...Suzan ,okula giderken hiç para vermiyoruz biz .Kantin yok onların oldugu bölgede.
    bizde kantin olayı toplantıda karara bağlandı. bazı veliler çocuğum su alsın diye para veriyorum dedi biz karşı çıktık. öğretmen bir gün kantin ilan edelim, çocuklara ödül gibi olur dedi kabul ettik..

toplantıda başta tepki gösterenlerden biri iken, suyunu evden getirmeliler para vermeyelim diyenlerin arasındayken benim koca 1 tl yi veriyomuş kızıma bizde biz durumu yok karı koca fikirlerimiz uymuyor böyle detay konularında.. o çocuk yetiştirme konusunda çok duygusal ben mantıklı. benim önümde dudağını büküp istediklerini aldıramazlar rahatlıkla hayır derim ama babamız asla kıyamaz.. kim anne kim baba anlamıyorum bazen
    Ay alemsiniz siz Suzan ))

Bizim oğlanın arkadaşıyla yaşadıgı "Para "meselesi ni anlatayım ben de )))))))

Mert geçen gün bir arkadaşına Bakugan topu götürmüş .Hediye olarak )

Arkadaşına okulda ;"benim Bakugan toplarım var" demiş .Çocukta buna ; "Benim hiç yok.Arıyoruz ama bulamıyoruz.Bir tanesini bana getirirmisin ? " demiş

Mert'te ertesi gün götürmüş çocuga.2 gün sonra elinde 50 kruş parayı göstererek indi servisten (eve gelene kadar sımsıkı tutmus parayı elinde )

-Anne bak ,bunu bana Tibet verdi .
    -O ne parası oğlum neden verdi sana ?
    -Çünkü bana borcu varmış
    - Ne borcu ?
    -Bilmiyorum kendisi bugun bana verdi.Kumbarasından almış .
    Bu benim sana borcum dedi .
    -Durup dururken neden borcu olsun oğlum ?
    -Çünkü ben ona Bakugan topu hediye etmiştim .
    -E hediye ettigini soyleseydin ya .
    -Evet soyledim ,ama borcunu ödemsi gerekirmiş işte .
    -Oğlum hediye verilince para alınmaz.Arkadaın verse bile ,hayır para almam.o benim hediyem diyebilirsin .Hem annesi şimdi konuyu bilmiyorsa,Mert benim oğlumaoyuncak satmıs diye düşünebilir .

-Amaaa annneee (dudaklar büzüldü .ağlama moduna geçildi ) Biz onunla artık dostuuz.O bana borcunu ödediiii .

-

9. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Kantin konusu bizim okulda da toplantıda değinildi.

Öğretmen hafta 1 gün pazartesi para getirebilirsiniz demiş.
    Bu sınıftakiler arada kaçak hep para getirir oldu.
    Bende öğretmeni aradım.Kantin olayına karşı olduğumu beyan ettim.Çocukların pazartesi haricinde de para getirdiklerini, benim bu duruma karşı olduğumu söyledim.

Toplantıda öğretmen pazartesi haricinde 1 tl. haricinde para vermemelerini verirlerse parayı elinden alacağını söylemiş.

Zehraya dedik, oda kantinci verir dedi.Bende kantine kamera koydurtmuş öğretmen dedim, ama sır arkadaşlarına deme dedim.

karacakaya yazdı:
    Zehraya dedik, oda kantinci verir dedi.Bende kantine kamera koydurtmuş öğretmen dedim, ama sır arkadaşlarına deme dedim.

İyi fikir ))