110. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1060100108109110111112120 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.091 ile 1.100 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

demet siz 1 sene öndesiniz bence
    2basamaklılar ne demek
    nedir bunların zoru bu küçücük çocuklara yükleme yapıp duruyorlar..bıktıracaklar sonra daha da zor olacak herşey :-x

biz daha tek basamaklıların toplamalarındayız..
    bu sene 20yi geçemeyeceğiz dedi öğretmenimiz,pek rahatız bu sene

Dün 2.Dönemin 1.Veli Toplantısı yapıldı.
    Toplantının Konusu Okuma Bayramı idi.30 Nisan da yapılacakmış.1.Sınıf Masalı başlıklı defterlerine 2 sayfalık yazı yazdırmış öğretmenimiz.Bunu ezberleyip çocuklar o gün onu söyleyeceklermiş.Diğerleri süprizmiş.

Daha sonra diğer dersler hakkında bilgi verildi.Türkçe dersinde amaç 5N1K sistemini yani çocuklara neden,nasıl,niçin sorularını öğretmek dedi.Ödevlerimiz bu sisteme göre veriliyormuş.

Matematikten ise toplamada eldesiz toplama yapıyoruz şu anda dedi.Çıkarmada geriye doğru sayarak alıştırma yapın dedi bize de...

Ödevlerde çok titiz olduğunu söyledi.Muhakkak yapılsın dedi.
    Bir de beslenme çantasına hergün abur cubur değilde meyve konulmasını istedi.

Tılsım yazdı:
    demet siz 1 sene öndesiniz bence
    2basamaklılar ne demek
    nedir bunların zoru bu küçücük çocuklara yükleme yapıp duruyorlar..bıktıracaklar sonra daha da zor olacak herşey :-x

biz daha tek basamaklıların toplamalarındayız..
    bu sene 20yi geçemeyeceğiz dedi öğretmenimiz,pek rahatız bu sene
    He valla Ayşen'cim.
    İyimi ettik kötümü ettik bilemiyorum bende.
    Bizim okul SBS ile bozmus kafayı .Gerçi çocuklar maşallah zorlanmıyorlar hepsi zehir gibi .Ama ama ama çocukluklarına doyamayacaklar.Endişem bu sadece .

Sizin okulun programıda ne güzel Şanslı sizin çocuklarınız .

alpdilara yazdı:
    Dün 2.Dönemin 1.Veli Toplantısı yapıldı.
    Toplantının Konusu Okuma Bayramı idi.30 Nisan da yapılacakmış.1.Sınıf Masalı başlıklı defterlerine 2 sayfalık yazı yazdırmış öğretmenimiz.Bunu ezberleyip çocuklar o gün onu söyleyeceklermiş.Diğerleri süprizmiş.

Daha sonra diğer dersler hakkında bilgi verildi.Türkçe dersinde amaç 5N1K sistemini yani çocuklara neden,nasıl,niçin sorularını öğretmek dedi.Ödevlerimiz bu sisteme göre veriliyormuş.

Matematikten ise toplamada eldesiz toplama yapıyoruz şu anda dedi.Çıkarmada geriye doğru sayarak alıştırma yapın dedi bize de...

Ödevlerde çok titiz olduğunu söyledi.Muhakkak yapılsın dedi.
    Alp maşallah çok titiz ,hassas bir çocuk .
    Hepsinin üstesinden gelir .
    Ya o yazısı ne oyle
    Kırkbir kere maşallah .
    Bakmaya doyamıyorum .Hairka bir yazısı var.
    Resmini çekeyim bir gün .
    Nasıl titizzzzz çalışıyor maşallah .

dsimay yazdı:
    demetcim, biz de toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili bolca soru çözüyoruz.. ödevlerimizde bu şekilde ama bölme işlemine geçeceklerini sanmıyorum, 2. sınıfta olmuyormuydu bölme? pazartesi sorayım öğretmenimize, pek emin değilim ben..

bizim işlemlerimiz bu kadar büyük sayılarla ilgili değil, parmaklarını kullanabilecekleri sayıları yapıyorlar henüz..

simay ın dersleri oldukca iyi..

türkçe den her hafta 1 kitap okuyup özet çıkarıyorlar, çok başarılı, cümle kurmada falan, kendisi okuyup, bana anlatıyor ve daha sonra gidip tek başına anlattığını yazıyor.

hayat bilgisinden de kaynakları öğreniyorlar, doğal afetleri falan, yapılan testlerde hep 100 alıyor, hiç yanlışımız olmuyor çok şükür..

öğretmeni de çok memnun..

bir tek yazımız çok kötü, onuda çok sıkma, zamanla düzelecek diyor öğretmenimiz..
    Simay'a da maşallah annesi.
    Kocaman öpüyorum tatlişkoyu

.

alpdilara yazdı:
    Ne güzel aslında ...

Bizimkilerin haftada bir iki gün ,ögle yemeginin yanında veriyorlar meyvayı .
    Ama çocuklar yemegi yiyip hemen ardından tok karına acele acele meyvaya geçmiyorlar.Çogunlukla tabaklarında kalıyor.

Yemek saati dısında bir beslenme tenefüsu olsa da ,bizde meyva gönderebilsek keşke okula

bugün simayı okula bırakmaya gittiğimde sınıf annesi müjde dedi bana..

hayırdır yasemin hanım dedim..

simay gurur panosuna seçildi dedi, ayın öğrencisi olarak resmi asılmış panoya..

çok sevindim, çok mutlu oldum, sizlerle paylaşmak istedim..

allahım ne büyük bir gururmuş, bir anne olarak çocuğunun başarısını görmek.

9. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Ben sizden yardım isteyecektim.

Şuan Matematikte toplamalardayız, Benim anlatım tarzım yetersiz, daha doğru ben onun anlayacağı türden anlatamıyorum.

Siz nasıl bir yöntemle anlatıyorsunuz?

Hafta içinde okulda bir yarışma düzenlenmiş, Yetenek sizsiniz diye
    Hani şu Acun'unkinden
    Neyse, Ege'de katıldı ve keman çaldı, daha dün annemizin şarkısını ilk ve en iyi bildiği parça o olduğu için
    Müzik öğretmeni hiç hata yapmadın çalarken aferin sana demiş
    Zaten topu topu 3 aydır keman çalıyor
    Sınıfa gelen müdür yardımcısı olayı anlatmış ve katılmak iseyenler ismini yazdırsın deyince, bizimki atlamış hemen ve ben keman çalacağım demiş
    Bazı arkadaşlarıda dans edeceklermiş ama sonra olmamış falan
    Yani Ege'lerin sınıftan sadece bir kişi oda bizimki katıldı yarışmaya
    Bende pek sevmem butür yarışmaları aslında, hırs yapmasın ve sonunda üzülmesin diye
    Ama madem kendisi istedi katılsın dedik bizde
    Sonuçta ilk elemede geçmiş, ay sonunda ikinci eleme yapılacakmış, sonrada halk eğitimde olacakmış son yarışma
    İstermisin birinci olsun
    Hoş zorlayarak her akşam keman çaldırdığımız için pek olacağını sanmıyorum ya
    Ama Ege sonuçtan gayet mutluydu ve öğretmenim benimle gurur duydu anne dedi gelince
    Bizde mutlu olduk tabi