107. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 75797105106107108109117 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.061 ile 1.070 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Bizim müfredatta ,test yöntemi pek yok .

Onu yerine ?5N1K yöntemini uyguluyorlar .(Ne ?Neden? Nerede? Niçin ?Nasıl ? Kiminle ? )

Genelde bir metin/öykü/hikaye veriliyor.Onun üzerinden sorular soruluyor ..

Geçenki ödevlerimiz ; Matematikten örnegin ;

-Hangi sayıların toplamı 18 ve 16 eder ?

Demiş ,bir örnek vermiş ( 9+7 ...5+13 gibi ) ..Aşağıdaki kutucukları doldurun demiş ( 8 tane kutucuk var .pardon şapka var.şapkaların icine toplamları 16 ve 18 eden sayıları yazacaklar gibi ...)

Bir başka ödev ,yine bir öykü verilmiş ;

[size=medium]Bir öğretmen olduğunuzu düşünün ,aşagıdaki öyküde geçen imla hatalarını kırmızı kalemle düzeltin [/size] demiş soruda .

Büyük harf-küçük harf-özel isim-noktalama işaretleri gibi hataları düzeltmece şeklindeydi .

onbeş tatillik dönemde gittikleri yerlerden broşür toplamalarını istemişti öğretmeni.. biz toplamadık malesef çünkü iki zilliyle aklım tamamen dağılıyor gittiğim her yerde

neyse ödev vermiş, topladığınız broşürleri bir kartona yapıştıracak yanına da o günle ilgili yaşadıklarınızı yazacaksınız şeklinde..

ben eve gidene kadar k.validem nilsuya yardımcı olmak istemiş, evde karton olmadığı için evdeki büyük bir kitabın arka sayfasını kesmişler , broşür olarak da bereket dönere ait broşürü yapıştırmışlar, nilsu da alışveriş merkezine gittiğini anlatmak istemiş, bir iki satır yazmış bırakmış sonra

o nasıl dehşet bir ödevdi unutulmaz yani oysa eve gitmeden evvel aramıştım nilsu ödevin ne diye ! hiç bahsetmedi bana. hani yapmış ya hesapta !

saat geç olmuş, o saatte karton bulamam, broşür bulamam, internetten döküm alabilirim ama evde yazıcı yok ofise gitmem gerekir.

hüseyinin gömlek aldığı çok şık bir kutu vardı, baktım alt kısmında marka vs.hiçbir yazı yok , rengi de siyah.. aldım bir güzel kestim, evde yapışkanlı zımbırtılar vardı işte prensesli falan. onları yapıştırdım sonra da disneyland ile ilgili birşeyler yazdırdım nilsuya.. birkaç tane boncuk ve kurdeleden yapılmış kırmızı bir gülü de süs olarak yapıştırdım. harika birşey çıktı ortaya.

ertesi gün nilsuyu alırken yaptığımız ödevi görmüş k.validem, sonra ofise geldi. aaooowwww ben rezil etmişim çocuğu allah senden razı olsun dedi

bugün simayın defterini açınca çok şaşırdım, şöyle bir soru vardı defterinde..

hangi sayının 3 fazlası 8 eder?

8-3=5 ters işlem uygulanacak ama sınıf daha yeni yeni toplama çıkarma yapıyor, b soru çok şaşırttı beni..

simay a sordum, simay çıkarma işlemi yapmadan, mantık olarak soruyu çözdü..

sınıfta da tek o çözmüş, pazartesi öğretmeni ile konuşacağım ama nihan hanım, size sormak istedim, ben bunu işlem olarak göstereyim mi yoksa öğretmen daha sonra anlatacaktır deyip, anlatmayım mı?

simay şu aşamada 3 üzerine sayarak 5 i buluyor, 8 e kadar sayıyor, parmaklarına bakıyor 5, cevabını söylüyor ama işlem yapmıyor.

4. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

bence anlat öğretmeni o konu ile ilgili ders anlattığında kendisinin o konu ile bilgisi olduğunu fark edip daha dikkatli dinleyecektir.benim öğrencilerimde bu şekil oluyor az çok bilgileri olduğu konuları daha çok dikkatle dinliyorlar.ama anlatım yöntemine dikkat etmen lazım çünkü kafasının karışması onu zor duruma düşürür

yani işlem olarak mı yaptırayım?

nihanb yazdı:
    bence anlat öğretmeni o konu ile ilgili ders anlattığında kendisinin o konu ile bilgisi olduğunu fark edip daha dikkatli dinleyecektir.benim öğrencilerimde bu şekil oluyor az çok bilgileri olduğu konuları daha çok dikkatle dinliyorlar.ama anlatım yöntemine dikkat etmen lazım çünkü kafasının karışması onu zor duruma düşürür

6. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

biz bu tarz sorulara zihinden işlemler olarak adlandırıyoruz. fakat öğretmeni hangi amaç doğrultusunda o soruyu yazdı bilemiyorum en iyisi siz yarın sorunun amacını öğretmenine sorun tekrar yazışıp nasıl bir öğretim yöntemi uygulayalım karar verelim. çünkü yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum.uygun mu?

bugün konuştum öğretmeniyle..

şimdilik zihinden yaptırıyorum, mantık yürütüyorlar dedi..

çıkartma işlemine geçince işlem olarak anlatacağım dedi..

acele etmeyin, rahat olun dedi, ayrıca simay da tüm problemleri yapıyormuş..

teşekkürler ilginiz için..

nihanb yazdı:
    biz bu tarz sorulara zihinden işlemler olarak adlandırıyoruz. fakat öğretmeni hangi amaç doğrultusunda o soruyu yazdı bilemiyorum en iyisi siz yarın sorunun amacını öğretmenine sorun tekrar yazışıp nasıl bir öğretim yöntemi uygulayalım karar verelim. çünkü yanlış bir yönlendirme yapmak istemiyorum.uygun mu?

dün yine sordum kızım ödevin nedir, anne bugün ödevim yok sadece öğretmen bebekliken itibaren ilk konuştuğumuz ilk yürüdüğümüz vs.yaptığımız ilklerin resimlerini istedi dedi.. bende albümden seçtim verdim, başka var mı ödevin dedim yok bu kadar dedi..

sabah tam çıkacak eyvaaah öğretmenim bana kızacak şimdi dedi ne oldu ki dedim, ya anne bu resimleri defterimize yapıştıracak altlarına da tarihleri ve açıklamalarını yazacaktık dedi !

e kızım niye söylemedin ki dedim ses yok ! valla kusura bakma git okuluna azarını işit umurumda değil dedim.. o kadar sordum ısrarla sordum başka birşey yok bu kadar dedin bana !

az evvel okulun rehberini aradım bir bir şikayet ettim nilsuyu

ödev konusunda sorunlarımız var, bir kere beni beğenmiyor dedim.. misal yazım hatası yapıyor düzelttiriyorum, offff anneee sen yanlış biliyorsun diyor düzeltmek istemiyor dedim.. kızım yanlış olduğunu düşünsem neden müdahale edeyim ki diyorum bu sefer de sen birinci sınıfı okudun mu allah aşkında diyo dedim.. yani üzerinde acaip bi kendini beğenmişlik ukalalık var.. sonra ödevlerini de tam anlatmıyor son dakika söylüyor dedim..

bugün konuşacak nilsuyla.. hemde öğretmeniyle de.. sonra da bana ne yapmam gerektiğini söyleyecekler.

ohh canıma değsin yapmayacaktı bana böyle nilsu hanım

suzii nujende de var bahsettiğin o ben iyi bilirim edaları. yanlışını düzeltmeye çalışırken bana sen bilmiyorsun yada öğretmenim öyle istemiyor, öğretmenim böyle dedi türünde söylemlerle geliyor hep.

6 yıl boyunca herşeyi ben bilirdim nujen için, şimdi öğretmeni benden iyi biliyormuş herşeyi edasıyla davranıyor bana. ayy buda beni deli ediyor.

bizimde bu günkü ödevlerimiz arasındaydı bebeklik resimleri kitabına yapıştırdık yazdık çizdik dün gece. birde kendini anlatan bir poster yap diye bir ödevi vardı. onada kestik biçtik yapıştırdık güzel bişeyler yaptık.

nilsubensu yazdı:ödev konusunda sorunlarımız var, bir kere beni beğenmiyor dedim.. misal yazım hatası yapıyor düzelttiriyorum, offff anneee sen yanlış biliyorsun diyor düzeltmek istemiyor dedim.. kızım yanlış olduğunu düşünsem neden müdahale edeyim ki diyorum bu sefer de sen birinci sınıfı okudun mu allah aşkında diyo dedim.. yani üzerinde acaip bi kendini beğenmişlik ukalalık var.. sonra ödevlerini de tam anlatmıyor son dakika söylüyor dedim..

nujen21 yazdı:
    suzii nujende de var bahsettiğin o ben iyi bilirim edaları. yanlışını düzeltmeye çalışırken bana sen bilmiyorsun yada öğretmenim öyle istemiyor, öğretmenim böyle dedi türünde söylemlerle geliyor hep.

6 yıl boyunca herşeyi ben bilirdim nujen için, şimdi öğretmeni benden iyi biliyormuş herşeyi edasıyla davranıyor bana. ayy buda beni deli ediyor.

bizimde bu günkü ödevlerimiz arasındaydı bebeklik resimleri kitabına yapıştırdık yazdık çizdik dün gece. birde kendini anlatan bir poster yap diye bir ödevi vardı. onada kestik biçtik yapıştırdık güzel bişeyler yaptık.

nilsubensu yazdı:ödev konusunda sorunlarımız var, bir kere beni beğenmiyor dedim.. misal yazım hatası yapıyor düzelttiriyorum, offff anneee sen yanlış biliyorsun diyor düzeltmek istemiyor dedim.. kızım yanlış olduğunu düşünsem neden müdahale edeyim ki diyorum bu sefer de sen birinci sınıfı okudun mu allah aşkında diyo dedim.. yani üzerinde acaip bi kendini beğenmişlik ukalalık var.. sonra ödevlerini de tam anlatmıyor son dakika söylüyor dedim..
    rehberin demesine göre bu yaşlarda ve özellikle kız çocuklarında anneyi rakip görme,kıskanma ve beğenmeme durumları olabiliyomuş..

benim annem okuma yazma bilmezdi ama benim için ilahtı ne değişti bu kadar dedim zaman değişti dedi

sinir oluyorum o ukala tavırlarına ben bilirim edalarına.. bişey de bilse.. hıh !