1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 53 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

bekar anne olmak

sitemizde çok var. hayatımda da.
    hepsinde gözlemlediğim şey, bir kere annelerin çok mutlu ve huzurlu oldukları.
    çocuklarıyla ufak tefek sorunlar yaşayanlar var ama bu da pek fazla babayla ayrı olmakla ilgili değil.

ayrılıklarda öncelikle madden doygunluğun ilk sırada olduğuna inanıyorum. yani anne çocuğa yetebilmeli önce.
    ruh halleri maalesef ki parayla ilişkili.
    madden sağlam olduktan sonra, çocukla olan iletişime geliyor sıra.
    anneler her zaman en doğruyu görüp, en akıllıca düşünen, sorun çözmede en başarılı, gerektiği yerde gerektiği gibi konuşan, harika varlıklardır
    dolayısıyla maddi sorun yoksa, çocuklarla baba arasında sağlıklı bir ilişki kurulmuşsa anne ve çocuk mutlu bir beraberlik sürdürebilirler.

babanın ya da annenin çocuğu birbirlerine karşı kullanmamaları,
    babanın maddi manevi uzlaşmacı olması,
    babanın çocuğuna yeterli vakti, sevgiyi ve ilgiyi vermesi durumunda işler sanki daha da kolaylaşıyor.

anne babayla mutsuz çocuk ve anne babadansa,
    ayrı ama mutlu çocuk ve anne baba tercih edilir gibi görünür her zaman..
    uygun şartlar sağlanmışsa..

tabii bu bana dışarıdan görünendir..
    içeride de umarım ki işler iyi yürüyordur..

2. Re: bekar anne olmak

Bekar anne başlığı bana "single mom" ı çağrıştırdı. Haklı görünüyorsunuz, fakat yaşamadığım için dışardan bakan bir gözün değerlendirmesini yapabilirim ancak.

Re: bekar anne olmak

onu anneye değil, çocuğa sormak lazım bence..

simaleyan yazdı:
    Bekar anne başlığı bana "single mom" ı çağrıştırdı. .
    aynı şeyi düşünmüşüz

5. Re: bekar anne olmak

_begonvill_ yazdı:
    simaleyan yazdı:
    Bekar anne başlığı bana "single mom" ı çağrıştırdı. .
    aynı şeyi düşünmüşüz
    Çok fazla yabancı dizi/film izliyoruz galiba.

Gozlemleriniz yine dogru.
    Bekar bir anne olarak sunu soyleyebilirim ki ufak tefek sorunlar olsa da evlilik hayatimda oldugumdan oglumla daha mutluyum. Gonul isterdi ki benim kuzum da anne ve babasiyla buyusun benim gibi ama olmadi. Zaten Hasan`in pedagogu da surekli gergin bir ortamda anne ve babayla yasamaktansa huzurlu bir ortamda anne ile baba ayri olarak buyumesi daha dogru.
    Yalniz su da bir gercek ki maddiyat cok onemli. Ben cok sansliyim ki iyi bir ailem, iyi bir isim, gelirim ve kendime ait bir evim var. (Evi ailem verdi)
    Boyle olunca ex esten maddi manevi hicbir destek almadan 3 yilimizi gecirdik. Simdi iki aydir Hasan`in yuvasini oduyor. Bu beni mutlu ediyor. Hasanla ilgilenmeye baslamasi hosuma gidiyor. Hasan`in babaya da ihtiyaci var ve gonul istiyor ki daha yakin olsunlar ama olurlar mi bilemem.
    Genel olarak huzurlu ve mutluyuz. (Allah bozmasin)

bizde de herşey yolunda Nuraycım.
    şükür ki

Cem Dafneyle elinden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyor.
    baba kızın arası iyi.

maddi açıdan eh fena değiliz.

ana kız evde huzurluyuz, mutluyuz.

evli olsaydım...evdeki gürültüden Dafneyi duyamayabilirdik.
    şimdi sessiz sakiniz.

bu hayatta iki şeyi iyi ki yapmışım derim hep.
    iyi ki Dafneyi doğurmuşum
    iyi ki boşanmışım

Çok şükür bizdede herşey yolunda.

Her ikimizde mutlu birer birey olarak yaşıyoruz. Dolayısıyla kızımızda mutlu.

Bizim birlikte yaşarken ettiğimiz kavgaları ve mutsuzluğumuzu yaşadığı için belkide bilemiyorum.

Babanında olduğu bir aile içinde yaşasın çok isterdim. Ancak bunun için istemekten ziyade uyumlu olabilmek önemli.

Babamız iyi bir insandır. Ancak 8 yıl süren evliliğimiz boyunca birbirimize karşı uygun birer çift olamadık.

Kızım ikinci sınıfa gidiyor. Öğretmeni tarafından her zaman ama her zaman övgüyle bahsedilen bir çocuktur. Mahallede, arkadaş çevremizde, akrabalar arasında her zaman doğru ve bilinçli hareketleriyle rol alır. Onunla babasıda bende gurur duyuyoruz. Ve çevremde evliliği devam eden ama çoktan bitmiş çocukların kişilik bozukluklarını çok görüyorum. Hatta bunu evliliği güzel bir şekilde devam edek çocuklarda da görüyorum.

Boşanma öfke ve intikam duygularıyla gerçekleşti ise çocuk için gerçekten acıtan bir hal alıyor. Nitekim biz oturduk karar verdik ve kızımıza birlikte açıkladık. Geçen yıl yeni bir evlilik yapan eski eşimle yine bu kararını birlikte açıkladık kızımıza. Herşey bal kaymak mı? Elbette değil. Ama benim için öncelikli olan kızımın mutluluğu. Bu nedenle kendi duygu ve hislerimi her zaman arka plana atarak kararlar alıyorum. Ve bu yöntemden bu güne dek hiç pişman olmadım.

Şunuda eklemek isterim ki kızım huzurlu bir ortamda yetişiyor. Evli kalsaydık birbirini sevmeyen, birbirine karşı tahammülü olmayan evi sadece ortaklaşa kullanan insanlar arasında yetişecekti. Bu evde sahtekarlığı yaşayacaktı. Anne baba çocuk üçgeninde bile yalancı mutluluklara tanık olacaktı. Böyle çiftelere ve çocuklara acıyorum.

Özetle eski eşle geçirdiğim en saygılı ilişki sürecim boşanma ile gerçekleşti. Eski eşin babalık sorumlulukları da yine boşanma ile başladı. Devam etmesini ümit ediyorum.

10. Re: bekar anne olmak

Genelde kalıplarla düşünürüz,özellikle bireyselliğin ön planda olmadığı toplumlarda,misal hikayemiz nedir benim kızım büyüyecek,bale de yapacak,sonra cici cici okullarını bitirecek,bembeyaz gelinlik giyip aklı başında bir adamla evlenecek,hem çocuk hem kariyer yapacak hikayesi işte...(
    Ama bazen bu kalıplar bazı insanlara uymaz,evlilik kalıbında mutlu değildir mesela veya o evliliği artık ona huzur vermiyordur.İşte single momlar bunu değiştirmeyi göze alırlar.

Benim çevremdekiler:
    1.Kesinlikle cesurlar.
    2.Maddi olarak kendilerini döndürebiliyorlar.
    3.Min üniversite mezunular ve mesleklerini yapabilecek becerideler.
    4.Becerikliler aynı anda üç dört işi kolayca idare edebiliyorlar.
    5.Huysuzlar Sivri dilliler,ben bilirim modundalar,başkalarının fikirlerini sorsalar da pek iplemiyorlar...
    6.Çocukları harika,kendine güvenli,güleç yüzlü v.b...
    7.Mutlaka kanatlarının altına girmek isteyen bir iki erkek daima etraflarında dönüyor.

Özetle iyi ki İstanbulda Kadıköyde büyüdüm,iyi ki canım mevlana aşığı hekim bir babanın kızı olarak yetiştim,iyi ki sevdiğim mesleğim var,iyi ki eski eşimle karşılaştım,iyi ki Mertin annesiyim,iyi ki de boşandım

Ve derim ki nasıl huzurluysanız o yaşamı tercih edin,evrene en büyük zararı durumuyla barışık olmayan,hayatını değiştirme gücüne sahip olmadığını düşünen kurban rolündeki canlılar verir.

Not:Single mom daha önce solo anne olarak Türkçeye çevrildi o da tutmadı,bakalım bekar anne tutacak mı,çünkü bekar anne sıklıkla evlenmeden anne olanlarla karıştırılıyor,oysa single mom hepsini kapsıyor.Neyse canım isteyen istediğini yazsın,single mom takmaz

Sevgiyle...