79. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 2969777879808189 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 781 ile 790 arasındakiler gösteriliyor.

Re: BENİMLE EVLENİR MİSİN?

The Girl with the Dragon Tattoo

Ejderha Dövmeli Kız (Stieg Larsson)

S.Larsson nun Millenium Üclemesinin birinci kitabindan uyarlama bu film epey ses getirdi.
    Kitaplarini okumadan uyarlamasi üzerinde yorum yapamam. Karekterler güzel, ilginc... Gazeteci erkek karekteri oynayan oyuncu cok basarili.
    Film sonrasi seri kitaplari okuma istegi olustu en azindan filmlerin devami gelirse mutlaka izlemeyi düsünüyorum.

Stieg Larsson ve eserleri hakkinda :

**
    Okumaya başladığınızda elinizden bırakamayacağınız bu kitabın yazarı ne acıdır ki, bu kitabın basıldığını dahi görmemiştir. İsveçli yazar Steig Larsson 2004 yılının Kasım ayında vefat etmiştir. Öldüğünde geride Milenium Üçlemesi diye bilinen, basılmaya hazır 3 kitap bırakıyordu. Sağlığında bu kitapların basılması için, ancak ölümüne yakın belli belirsiz bir çaba içine girdiği iddia edilmektedir. Vefatından sonra basılan ilk kitap İsveç’te satış rekorları kırması üzerine, pek çok dile çevrilmiş ve satışa sunulmuştur. İlk kitaptan sonra serinin devamı olan The Girl Who Played with Fire ve serinin 3. romanı The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest(2009) İsveç’te ve baltık ülkelerinde yayınlanmış ve çok ciddi satış rakamlarına ulaşmıştır. Tabiki bu başarılar üzerine İsveç’li film yapımcısı firma Yellow Bird, her kitabı iki bölümden olacak şekilde filme çekmektedir. İlk kitabın filmi İsveç ve Baltık ülkelerinde gösterilmiş ve gişe rekorları kırmıştır. 2. ve 3. kitabın filmlerinin ise Dvd olarak piyasaya sürüleceği söylenmektedir.

Bu kadar yüksek şatış rakamlarına ve gişe rekorlarına sahip kitabın konusuna gelince, Steig Larsson günümüz İsveç’inde geçen büyülü bir hikaye yaratmıştır. Kitabımızın kahramanlarından Mikael Blomkvist, kendisininde kurucu ortak olduğu Millenium isimli dergide araştırmacı gazetecilik ve yazarlık yapmaktdır. Hans-Erik Wennerström, ve kurmuş olduğu devasa şirketler gurubunun büyük yolsuzluklar yaptığına dair haberi, haber kaynağının kendisini tuzağa düşürmesi yüzünden, başına bela olmuştur. Hans-Erik Wennerström, Blomkvist hakkında açmış olduğu iftira davasını kazanmış ve Blomkvist’i ciddi bir tazminat ödemeye ve hapis cezasına mahkum ettirmiştir. Blomkvist, bu zor durumdayken, Vanger Şirketler gurubunun emekli CEO su Henrik Vanger’den, 40 yıl önce öldürülen yeğeni ile ilgili araştırma yapması için bir teklif alır. Henrik Vanger bu araştırma karşılığında Blomkvist’e, Hans-Erik Wennerström ile ilgili bilgiler vereceği vaadi ile Mikael’i ikna eder. Bu araştırma sırasında, Blomkvist tesadüfler sonucunda Lisbeth Salander ile tanışır. Lisbeth Salander 20 li yaşlarında asosyal, hayatı boyunca resmi makamlarla problem yaşamış bir genç kızdır. Blomkvist ve Salander birlikte 40 yıllık bu cinayete ışık tutacaklar ve Wennerström ilede hesaplaşma fırsatı yakalayacaklardır.

Kitabın içinde hiç kuşkusuz en çok dikkat çeken ve ilgi uyandıran karakter Lisbeth Salander. Salander’in geçmişi hakkında, ve bu günü hakkında öğrendikleriniz kanınızı donduracak nitelikte. Aslında kimin avcı, kimin kurban olduğunu sorgulatacak cinsten olaylarla karşılaşıyoruz kitap içerisinde. Toplum içinde, ortalama değerleri ne kadar dayattığımızın ve aslında farklı olanların kendilerini ifade etmekte ne kadar zorlandığınıda göndermeler yapılann bir karakter Lisbeth Salander. Ancak tanıdıkça karakterin derinliğine vakıf olmaya başlıyoruz. Vakıf oldukçada ne kadar az tanıdığımızın farkına varıyoruz. Kitaptaki hemen hemen bütün karakterler neredeyse 3 boyutlu diyebileceğim kadar derinlemesine okuyucuya hissettiriliyor. Kitabı okunur ve sürekliyici kılan bir diğer unsurda, kurgunun okuyucuyu içine alan ve sürekli hikaye içinde tutan yapısı. Kurgu okuyucu sürekli diken üstünde tutmaktansa, hikayeye bağlı tutarak ve derin, okudukça sizde merak uyandıran karakterlerle zenginleşiyor. Bu kitabı bitirmeden elinizden bırakamayacağınızı düşünüyorum.

Steig Larsson’un 10 serilik bir kitap olarak bu hikayeye başladığı ve, 4. kitap ile ilgili çalışmaların olduğu ve diğer kitaplarla ilgili çalışma notları olduğuna dair internette bilgiler yer alıyor. Muhtemelen birileri Steig Larsson’un notlarından yola çıkarak seriyi devam ettirecektir diye düşünüyorum.

fragman

2. Time Traveler's Wife

tek kelime ile bayıldım tüylerim ürperdi , heyecanlandım , olamaz hayırr hayırr dedim , gözlerim yaşardı çok romantik , değişik bir konu ve çok güzel renklerin oldugu mekanlar ..

Re: Time Traveler's Wife

sinemada izlemek zorunda kaldım .
    tek kelimeyle "iğrenç" bir filmdi .

idilara yazdı:

tek kelime ile bayıldım tüylerim ürperdi , heyecanlandım , olamaz hayırr hayırr dedim , gözlerim yaşardı çok romantik , değişik bir konu ve çok güzel renklerin oldugu mekanlar ..
    abla sherlock holmes'un sevgilisinde de oynuyor. bir görrrr bir görrrrr bir icim su.

5. Re: HE IS JUST NOT THAT INTO YOU / Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar

ladybug yazdı:
    Romatik komedileri seviyorsaniz tavsiye ederim.

Kadin-erkek iliskisini bir cok karakteri kullanarak anlatan guzel bir film.

Sinema da izledim, DVDsi cikinca bir daha izledim.

Fena değildi film, sıkılmadım izlerken.

Re: BENİMLE EVLENİR MİSİN?

S!BEL yazdı:

The Girl with the Dragon Tattoo
    kitabı ilk çıktığında akmayı düşünmüştü eşim, fazla popüler görünüp vazcaymıştı.
    uzakdoğu ile ilgili bir şeyler buluruz umudu ile yaklaşmıştık.

şimdi ise ben yeterince popüler diye ilgi duyuyorum.

idilara yazdı:

yaa, sinir oluyorum paylaştığımız filmleri bizden önce seyrettiğinizde

geçen de inci julia'yı izlediğinde gaza gelip izlemiştim şimdi de bunu en acilinden izlemeleyim.

bu gece başka bi işimiz olmazsa izleyelim bari.

8. Re: Time Traveler's Wife

blueblue yazdı:
    idilara yazdı:

abla sherlock holmes'un sevgilisinde de oynuyor. bir görrrr bir görrrrr bir icim su.
    Valla pek guzeldı hatun ama bır sahnede yataktan cıplak cıktı da bır sırtı vardı yazık sanırsın somalı yerlısı evladım.tek tek kemıklerı sayılıyoo.atalarımız bosuna dememıs bır dırhem et bın ayıp orter.hahaha...

9. Re: Time Traveler's Wife

medip yazdı:
    idilara yazdı:

yaa, sinir oluyorum paylaştığımız filmleri bizden önce seyrettiğinizde

geçen de inci julia'yı izlediğinde gaza gelip izlemiştim şimdi de bunu en acilinden izlemeleyim.

bu gece başka bi işimiz olmazsa izleyelim bari.
    Iyı barı ızlemeden sen verme baarı allaaa allaaaaa...yenı televızyonumuzu kutluyoruz canım durmadan ızlemelıyız kı parasını cıkarsın dı mı ama mırım

10. The Land That Time Forgot

Adalı madalı, fantastik bir film olduğunu okuyunca izledim fakat sevmedim filmi.

He sonu hariç ama, sonu duygusaldı.