Sibo$um o slikon basliklar daha cok acitiyor memeyi
Çok geçmiş olsun Cemile.
Ben çok pis acı çektim ama kan olmadı.
Arkadaşımın göğsünden kan geliyordu. Bebek kanlı süt içmiş, anlamamışlar. Sonra yavru bu kanı kusunca da panik olup doktora gitmişlerdi. Hani öyle olursa endişelenme diye yazdım.
kücük hanimin bütün gögüs ucunu agzina hepsini aldigina emin misin. ?CemileZipak yazdı:
kesinlikle sadece ucunu agzina almasina izin verme.
emerken yutkunma seslerini duymalisin, bu damagina yapisik oldugunun ve gögüs ucunu ( kahverengi kisimin bittigi yer ) bütünüyle aldiginin kaniti.
silikon baslik evet hic pratik degil bende kullanamamistim.
sakin bir tek benim basima geliyor diye de asla düsünme, cogu emziren annenin basina geliyor. istisna degilsin ))
bana da uzaktan yazmasi kolay geliyor, kizabilirsin
keske yakin olsaydik, hemen gelir bakardim...kücük hanimi da kolumda bi süre tasirdim
evet benimki de kanamıştı. ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. sonra nasıl geçti ne yaptım hatırlamıyorum. malum 7 sene oldu.
Çok geçmiş olsun.
Cemile, Sibel'in yazdiklari cok yararli seyler. Emzirdigim donemlerde cok yararini gormustum Sibel'in sagolsun.S!BEL yazdı:
kücük hanimin bütün gögüs ucunu agzina hepsini aldigina emin misin. ?CemileZipak yazdı:
kesinlikle sadece ucunu agzina almasina izin verme.
emerken yutkunma seslerini duymalisin, bu damagina yapisik oldugunun ve gögüs ucunu ( kahverengi kisimin bittigi yer ) bütünüyle aldiginin kaniti.
silikon baslik evet hic pratik degil bende kullanamamistim.
sakin bir tek benim basima geliyor diye de asla düsünme, cogu emziren annenin basina geliyor. istisna degilsin ))
bana da uzaktan yazmasi kolay geliyor, kizabilirsin
keske yakin olsaydik, hemen gelir bakardim...kücük hanimi da kolumda bi süre tasirdim
Tabi sen yarin yine uzman bir doktora git, senin ve bebek icin daha iyi olucaktir.
Gecmis olsun.
ben oglumu 40 gun emzırebıldım oda sol gogsumle sadce sag gogsumde kıst vardı oyuzden sag gogsumu hıc kullanamadım her dakka sol gogusten emzırmekte ıskenceydı ve gogsumun ucu artık dusecekmıs gıbı duruyordu kan akıyordu hep en sonunda oglum gece kan yutmus ve sabaha karsı kan kusmustu ve bız sabah erkenden doktora gıtmıstık ve doktorum gogsume bektıgında bana sen bu gogusle nasıl emzırdın dedı gogsun duzelene kadar formul mama ver dedı ve ben gece bıle formul mamayı kasıkla verdım kı azda olsa emzırbılemk ıcın cabalıyordum memeyı bırakmasın dıye ama en sonunda sagamadım gogsum 3 ay duzelmedı ve en sonunda formul mamaya devam ettık sıze kolay gelsın cok uzattım
gecmis olsun cemile.ben bebek dogduktan sonra yasadim agrilari ama kan olayi yoktu.bebegin 4veya 5 aylik olmustur sanirim nedenki kan gelir yoksa düzenli emzirmiyonda,mi öyle oldu sana en iyisi doktorun söylicektir cemile
Cemılecım sımdı forumu gordum senın ıcın bıraz arastırdım ve bu yazıyı buldum bı dene ıstersen nasıl olsa zararı olucak bısey degıl
Doğumdan sonra geçen günlerde, bazı kadınlarda memelerin uç kısımlarının çatladığı görülür. Anne yavrusunu emzirirken, memesinde sancı hisseder. Bebek de, emdiği sütle beraber ağzına gelen kanı kusarak çıkarır. Böyle durumlarda yapılacak ilk iş, ucunda çatlak olan memeyi en az 24 saat dinlendirmektir. Bebek bu memeden emzirilmez. Memede biriken sütü de almak gerekir. Ayrıca tedavi amacıyla aşağıdaki reçeteler de uygulanır.
Tedavi için gerekli malzeme : Havuç.
Hazırlanışı : 1 bardak havuç suyu hazırlanıp, meme uçları sık sık ıslatılır. Aynı işlem, her gün yeni sıkılmış havuç suyu ile tekrarlanır.
kaynak;http://www.diyetmutfagi.com/saglik/05/meme-uclarinin-catlamasi.html
Memebaşı cildinde açık yara var mı? varsa ondandır. Yoksa meme ultrasonu yaptır, bir de memebaşı akıntısından yayma alıp sitoloji yapsınlar, ara beni canım.CemileZipak yazdı:
Arkadaslar bebegini emzirirken gogsunden kan gelen var mi aramizda?
Öptüm.