Arkadaslar bebegini emzirirken gogsunden kan gelen var mi aramizda?
Arkadaslar bebegini emzirirken gogsunden kan gelen var mi aramizda?
aa kan mı
önemli bişey değildir inş
Göğüste yara falan yok demi Cemile?????
Bir tanıdığımızda olmuştuştu göğüs ucunda yara olduğu için kan gelmişti ama....
Geçmiş olsun....
1-2 haftadir aciyordu, iki gundur az da olsa kan geliyor..bugun bebek biraz kustu, kusmugunda da kan vardi..cok uzuldum..Cemile_Çam yazdı:
Göğüste yara falan yok demi Cemile?????
Bir tanıdığımızda olmuştuştu göğüs ucunda yara olduğu için kan gelmişti ama....
Geçmiş olsun....
meme acirken sutu sagip biberonla vermeyi denedim kesinnlikle icmiyor, gecen gece yari ac uyudu bu yuzden...
kan göğüs aurasının yara olmasından dolayı mı geliyor?benimki lans...sürmeme rağmen çatlamıştı ve o çatlaklar kanardı...o göğsü bir gün hiç sağmazdım diğerindeki sütü verirdim...
çok geçmiş olsun
gecmis olsun cemilecim.bilmemki belki damarlarda tahribat falan olmustur bilemedim.
ay cokaciyosa zorlama ya ve formul mama cemilecim.
üzülme kani tükürmüs yani sindirim sistemi bir nevi disari atmis, ayristirmis. kaninla ona zarar vermezsin merak etme.
gögüs ucunda catlak vardi ve acildiysa kanamasi normal. ama gözüken bir catlak yoksa icten olmali ki farketmedin.
su silikon basliklarla emzirmeyi denedin mi, bebekler pek sevmez ama catlak oldugu dönemlerde en iyi yöntem silikon baslik kullanmak.
emzirdikten sonra uzun bi süre kuruyana kadar acikta dolasmani tavsyie edebilirim. yani sürekli gögsünü yikama gerek yok. kuruduktan sonra zeytinyagi benzeri icerikli kremler iyi gelir.
kadin dogum uzmanina gideceksen iyi fikir verebilir ve gögsünü kontrol eder ama ev doktorlarindan fazla ümitli olma derim.
ara ver derse sakin ara verme. kan gelsede bir süre sonra duracagi icin, emzirmekten vazgecme. ama caninda yanmasin tabii...
emzirme yolu gercekten cetrefili zor bi yol, umarim kisa sürede düzelir.
aklinada kötü seyler getirme, kendimde yasamadim ama kan gelmesi cok absürd degil.
fomulu de denedim almiyorcamomile yazdı:
gecmis olsun cemilecim.bilmemki belki damarlarda tahribat falan olmustur bilemedim.
ay cokaciyosa zorlama ya ve formul mama cemilecim.
kendi sutumu bile almiyor ki biberondan...
Hay allah yaaa, üzüldüm bak şimdi, bence göğüs ucunda çatlak falan olmuştur o kanamıştır...
Ben göğüs uçlarımı her emzirmeden önce karbınatlı su ile silerdim...
Bir kavanozun içerisine su ve göz kararı karbınat koy, içerisine de gazlı bezleri minik minik keserek at ağzını kapat, her emzirmeden önece uçlarını bir gazlı bez ile sil, belki iyi gelir....
Ben 3-4 ay bu şekilde yaptım, hiçbir problem yaşamadım....