elifgencer yazdı:
---ebru--- yazdı:
elifgencer yazdı:
Sonuç bayram sonrası 2. yazılıları başlayacağı için bayram tatilinde Düzceye gelmek istemediğini bildirdi bize.
Elif, bayılıyorum böyle sorumluluğunu bilen çocuklara.
Notları için de aferin Tuğcan'a. Türkiye'nin sayılı fen liselerinden birinde okuyor, bence iyi notlar.
Elif, okulla ilgili de biraz bilgi versene. Politik kaymayla ilgili konuşulanlar doğru mu? Tuğcan yurtta da kaldığı için soruyorum, özellikle okulun yurtları ile ilgili çok şey konuşuluyor.
Okul köklü ve çok çok iyi bir okul.Tüm öğretmenleri çok deneyimli,başarılı(sürekli eğitim ve sınavla denetleniyorlar)ve işlerini çok seviyorlar.
Şöyle örnek vereyim,Tuğcan gibi Fen lisesi üzerine Anadolu lisesi(sadece Galatasaray ve İstanbul erkek yazılabilir zaten)tercihi yapan çocuklarla bu tercih sebebini görüşüp,dil ile ilgili normal 8 saatlik ingilizcenin üzerine klüp gibi ileri ingilizce ve istenirse 2. yabancı dil çalışmaları yapıyor.
Dersler işlenip mutlaka uygulamalar labaratuarda yapılıyor.Ve çok donanımlı labaratuarları var.Tuğcan çok zevk alıyor deneylerden.
Politik kaymalar okul içinde hissedilmesede okul yurdunun imkanlarından çok iyi imkanları olan,tamamen ücretsiz özel yurtlar var.Sadece AFL den öğrenci alıyorlar,yemekleri ve şartları çok iyi.Okulun bahçesindeki devlet yurduna depreme uygun değil etiketi konulup,yenisi içinde proje onaylanmadığından(Marmara üniv. bahçeye el koymak istiyor,)
erkek öğrenciler Haydarpaşa anadolu teknikin yurduna taşınıyor.
Bu yurdun tadilatıda okul açıldıktan sonra tamamlandığı için ,malesef düşünce olarak yakın bulmasa bile veliler özel yurtları tercih etmek zorunda kaldı.Zira çocuğunu inşaata bırakıp gidemedi kimse.
Orada kalmayan öğrencileride barbekü partileri,kahvaltılar vs ile tavlama çalışmaları sürüyor.Sınav öncesi etüdlere özel öğretmen getirmeler,eksik derslere tamalamak için özel dersler vs.
Çok yakında ülkenin tüm genç ve iyi beyinleri öyle yada böyle bunlara sempatizan olacak.Oralardan olan arkadaşları ile görüşecekler en azından.
Üstelik,hiçbir baskı yada duyduğumuz dini dersler,sohbetler vs de yapmıyorlar bu çocuklarla.Amaç sadece iyi ilişkiler başlatmak.Sonrasına güveniyorlar denekki