-
03 Kasım 2004, 00:48
FUSUN
su hindistan cevizli kekin nasil oluyor tarifini verirmisin sekerim optum
-
03 Kasım 2004, 11:53
Gamze cim
Canim tarif soyle ,sana cevirmden yaziyorum,bir ara tarifler bolumune turkcesinide yazarim artik.
Dun yaptim guzel oldu ama bana cok tatli geldi.Biraz daha az sekerli olsa daha iyi olur sanirim.Kolay gelsin.
INGREDIENTS:
400 g white sugar
225 g butter
5 eggs
250 g all-purpose flour
5 g baking powder
120 ml milk
100 g flaked coconut
5 ml coconut extract
200 g white sugar
60 ml water
5 ml coconut extract
60 g chopped walnuts
--------------------------------------------------------------------------------
DIRECTIONS:
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour a 10 inch tube pan.
In a large bowl, cream together 2 cups sugar and the butter. Fold in the eggs one at a time, fully incorporating each one before adding another.
In separate bowl, mix the flour, baking powder, milk, flaked coconut, and 1 teaspoon coconut extract. Beat into the creamed mixture. Pour the batter into the prepared pan.
Bake 1 hour in the preheated oven, or until a knife inserted in the center comes out clean. Cool on a wire rack for just a few minutes, then place on cake platter.
To make the glaze, mix together in a small saucepan 1 cup sugar, water, 1 teaspoon coconut extract, and walnuts. Boil for 1 minute, and pour over still warm cake.
olur sanirim.
-
03 Kasım 2004, 13:00
Re: G Ü N Ü N M E N Ü S Ü . . .
Bugün akşama bir sürü işim var.Yarın akşam arkadaşlarım gelecekler ve ben tam olarak onlara ne yapacağıma karar veremedim...
İftardan sonra gelecekler ama az yiyip gelirler..Ben şöyle düşündüm ama siz ne dersiniz??
Önce mantı ( kayseri mantısı kayınvalidem yapıp buzluğa atmıştı)
Sonra çayla yaşpasta (uyuyan güzel tarifini sonra yazarım çok güzel oluyor)
Börek (neli yapsam acaba ya da su böreğimi yaptırsam evyemekleri yapan yere)
Türk kahveli kurabiye (ilk kez deneyeceğim tarifini portakalağacı.com dan aldım)
sizce nasıl yeterlimi???
offf aksilik bu ya yardımcımın taziyesi var ve 2 gün yok..Bebekle bakalım nasıl yapacağım bütün bunları..Üstelik temizlikte yapmam lazım..Eşim geç gelmese yardım ederdi..
Hadi bakalım başka ne yapabilirim ...
Sevgiyle kalın
-
03 Kasım 2004, 14:05
Menün gayet iyi görünüyor Beyhan, sana kolay gelsin.
Ben de bugün bir arkadaşımı ailecek Cumartesi akşamı iftar yemeğine davet ettim.
Evet yanıtını alınca da hemen menümü yazdım bir kağıda;
Domates çorbası,
Hamsi tava,
Zeytinyağlı olarak portakallı kereviz
ve taze fasulye,
Rokalı sarımsaklı domatesli salata,
Marul ve havuç salatası,
Cola ve ramazan pidesi...
Bayılırım böyle dolu dolu sofralara...
-
07 Kasım 2004, 18:00
Bizdede bu aksamin menüsü ;
Sehriyeli pilav
Patates kizartmasi
Kavurma dana eti
Ayran
Afiyet olsun bize
-
07 Kasım 2004, 18:02
Bizdede
spagetti
firinda mantar mucver
dundende turlu vardi
ve salata
e birde kola
ay simdi iftar olcak ben bilgisayar basindayim
tatliyi unutmusum
kostebek pasta
-
07 Kasım 2004, 20:46
Annemizin yemek hazırlayacak durumu olmadığı için bizde günün menüsü maalesef şöyle
Izgara köfte
Peynirli Meyve salatası
Yoğurt
-
07 Kasım 2004, 21:37
bizde bugun hicbisey yok tembelligim ustumde hem biz bugun gulcinlere yemege gidicez dimi gulcin menuyu begendim
-
07 Kasım 2004, 22:02
Re: FUSUN
bendeniz bugun eriste corbasi tavuk sote mantar dolmasi barbunya kavurmasi ve tabiki ayva tatlisi cok guzeldi hersey hihi misafirim vardi
-
07 Kasım 2004, 22:59
buyur gel gamze cim
basimin ustunde yerin var keske öyle bir sansimiz olsa ne guzel...
gercektende yemeklerim cok lezzetliydi övunmek gibi olmasin da... spagettiyle mantar mucverini yapmam sadece yarim saatimi aldi cok pratik yaa