92. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 42829091929394102 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 911 ile 920 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Alp, dün akşam z dergisini getirdi.Z harfini öğrenmişler.

Bir de ödev olarak hikaye kitabı vermiş 11 sayfalık resimli.Onu okuduk birde.

2 gün öncede sınıfta okumayı söktüğü için alkışlanmış.Öğretmeni ödüllendirin mutlaka dedi.

Bugün çok sinir oldum.
    Duru tam 8 sayfa ödev getirdi.
    Nedeni ise dün verilen ödevin yanlış ödev olmasıymış

Yani çocuk hem dün 4 sayfa yaptı,hem de öğretmeninin hatası yüzünden haftasonu 8 sayfa yapmak zorunda kalacak. :-x
    Bazı çocuklara doğru ödev verilirken bazılarına başka ödev verilmiş.
    İnsan bir bakar ne verdiğine.

Neyse ki sesi çıkmadı.
    Ben de onun yanında tepki vermedim.
    Öğretmenden bir açıklama isteyeceğim.

simay daha önce okumayı söktüğü için (aslında geçen yıldan biliyordu) kırmızı kurdela almıştı, bugünde hızlı okuma yarışması yapılmış ve beyaz kurdela almış..

perşembe günü de yerli malı haftası yaptık, şiir okudular, simay nar oldu ve nar kostümü giyip şiirini okudu, müdür bey de geldi resimlerini çekti çocukların..

çok eğlenceli idi.. )

İlla o odevi yaptırıp dosyasına koyma merakı var bunlarda Simlacım ..

Mert ,çarşamba (akşamları ) ve cumartesi günleri yzmeye gidiyor ya ,ogretmenine dedim ki ,

-Çarşamba gunleri spor yapıyor cocuk yoruluyor ,okuldan gelirgelmez ödeve oturmasını istemiyorum .Yemek yiyor ,biraz dinleniyor klube gidiyorz .Ordan gelince de saat 7.30-8.00 oluyor ,o saatte odev yapacak modu kalmıyor ,zaten 8.30 da yatıyor .Çarşamba gnleri odev vermeyin dedim.

-Tamam olur çarşambanın ödevini perşembe /yada cuma günü yapabilir dedi (bu durumda 8 sayfa ödev yapmış olucak )

Yani illaki yapılacak.O ödev eksik kalmayacak dosyasında

ma_princesse yazdı:
    Çocuklarınız okula nasıl gidiyor?
    Servis kullanan var mı?
    Ben de sabahları servise vermedim .Babası onu bırakıp işine gidiyor .Zaten okul çok yakın bize ,trafik olmasa 10 dk sürmüyor.biraz trafik olunca 15-20 dk sürüyor .

8 de evden cıkıyorlar .

Dönüşte ben alıyordum ilk başlarda.Israrla servise binmek istedigini soyluyor.Hatta her sabah evden cıkarken "anne bugun sakın sen alma ,servisle geleyim noolur " diyor .
    Çok seviyor servise binmeyi .Eglenceli buluyor ..

Yemek listesine göre bakıp ,ara sıra ben alıyorum.Ara sıra servisle geliyor .
    O gun sevmedigi yemek varsa ,ve tüm gün aç kaldıgını düşündüysem ,cıkış saatini iple cekıyorum ,yanıma sevdigi birşeyler alıp ,okuldan çıkar çıkmaz beslemek icin ben gidiyorm almaya .

Bizim hala kahvaltı sorunumuz devam ediyor .

Bu konu çok üzüyor bizi ..

Kalkar kalkmaz beslenemmek istemiyor.Her gün ne yedirsek sorun uyaşıyoruz..( okulda ikinci ders saati 10 dk lık kahvaltı aralrı var.o da genelde aperatif tarzında .)

önüne ne koysam ,

-canım istemiyor yemiycem diyor .

Babası sabah 6.30 da süt içiriyor ,(daha yataktayken ) ,acaba o süt mü tutuyor bunu diyorum :roll:

Onu içirmezsem ,kalkınca bişeyler yemek istiyor fakat,o sütü vermezsek kıyamet koparıyor yatakta ,aglıyor "süüüütt" diye .Bu seferde güne gergin başlamış oluyor .

Sizin çocukların kahvaltıyla arası nasıl arkadaşlar ?Khhvaltısını yapıp mı cıkıyorlar ?

Ne yediriyorsunuz sabahları ??

_begonvill_ yazdı:

Bu konu çok üzüyor bizi ..
    Yoluna girene kadar akşamdan birlikte karar verseniz kahvaltı menüsüne. Ne istiyorsa onu yese.

Atıyorum börek diyorsa börek, pırasa diyorsa pırasa uç bir örnek olarak... hatta en alakasız şeyi istese bile onu yese sağlıklı olmak koşuluyla... Bir iki hafta sonra da alışıp, kendisi ister belki. Siz de normal kahvaltılıklara başlarsınız o zaman yavaş yavaş...

_begonvill_ yazdı:

...
    Sizin çocukların kahvaltıyla arası nasıl arkadaşlar ?Khhvaltısını yapıp mı cıkıyorlar ?

Ne yediriyorsunuz sabahları ??...
    demet, nilsu okul açıldığında kahvaltıyı kesinlikle red ediyordu.. ilk başlarda süt verdim çantasına da tost vs.koydum gönderdim.. sonra baktım ki o tost aynen geri geliyor ! sabah sütü kestim. gerçi sabahları süt verilmesine karşıyım normalde ama o dönem en azından midesi kazınmasın diye vermiştim..

sonra da oturdum yanına zorladım o ağladı ben taviz vermedim. okulda öğlen yemeğine kadar aç kalırsan derslerden birşey anlamazsın falan vır vır konuştum.. ilk başlar kabus geçti ama sonra baktı ki kaçarı yok sabahları kahvaltı etmezse çıkamıyor evden. o zaman benim direttiğim değil de kendi tercih ettiği kahvaltıyı belirledi.. "tamam yiyicem ama yağda yumurta değil haşlanmış yumurtanın sarısını" gibi bu konuda öğretmenimizin de çok faydasını gördük.. Asuman hanım öğrencilerin yemek yeme düzenleriyle yakından ilgili bir öğretmen.. hep onlarla konuştu işte şöyle büyürsünüz böyle sağlıklı gibisinden.. bence onun da faydası oldu.

hatta ben her sabah bir bardak da portakal suyu veriyorum nilsuya. içeceksin mecbursun başka türlü hastalıktan kurtulamazsın vücunun direnç kazanması lazım diye diye alıştırdım..

of yaa yazdım ya şimdi yine keser kahvaltıyı. alıntılamayın sonra silicem

Anaokulu döneminden beri kahvaltı şarttır bizde,

hem de öyle mısır gevreği falan kahvaltı sayılmaz(sadece c.tesi pazar sabahları yüzmeye gitmeden önce veriyorum birer kase,o da rahat yüzsünler diye)

genelde akşamdan sorarım,

ufak her sabah yumurtanın çeşitli hallerini yerken büyük çok ender yumurta ister.

ama her ikisi de her sabah mutlaka,

birer bardak süt

birer tatlı kaşığı bal

yarım dilim ekmek

bir büyük parça da beyaz peyniri yemeden çıkmaz..

ardından dişler fırçalanır,giyinilir...

siz çok erken uyanıyorsanız çocuk sabahın köründe istemiyor olabilir,biz okula 9da başlıyoruz, 8.10 da kalkıyorlar,8.45 de evden çıkıyorlar..

yemiyorsa ısrar etme ve akşamdan sor bence istediği olunca yer belki

erdem de çok nazlanıyor kahvaltı olayına

bazen haşlanmış bir tane yumurta ve azıcık ekmek

bazen mısır gevregi bazende peynir azıcık ekmek

bunada şükür hiç yememesinden iyidir

saat 10 da beslenme saatleri oldugu için çok ta

zorlamıyorum ...