bugün alışverişe çıktım karşımda da koca bir pankart ( afiş) hicri yılbaşı kutlaması programı diye. gülsem mi şaşırsam mı kızsam mı bilemedim de ondan?! arka arkaya kullandım...
bu arada burası konya demeyi de ihmal etmeyeyim
bugün alışverişe çıktım karşımda da koca bir pankart ( afiş) hicri yılbaşı kutlaması programı diye. gülsem mi şaşırsam mı kızsam mı bilemedim de ondan?! arka arkaya kullandım...
bu arada burası konya demeyi de ihmal etmeyeyim
ne güzel )))
şampanya ile mi kutlayacağız
birileri onlara hala hicri takvim kullanmadığımızı anlatmalı :-x
aylin_ yazdı:
ne güzel )))
şampanya ile mi kutlayacağız
birileri onlara hala hicri takvim kullanmadığımızı anlatmalı :-x
anlıycaklar anlıycaklar hiç merak etme sen...
gulunucek bisey oldugunu dusunmuyorum,burada eger is gunu olsa idi tatil olucakti naasip degilmis olmadi,muslumanlar icin anlamli bir gun ama agac falan suslemiyoruz sadece yeni yil kutlu olsun diyoruz,elbette kimse artik bu takvimi kullanmiyor.
Zaten hiçbirşeye kendi dinimizdeki kadar şaşırmıyoruz.
kullandığımız takvim miladi takvim
ve bizim ülkemiz din ve devlet işlerinin birbirne karıştırılmadığı bir devlet (çok emin olmasam da böyle)
sizin yaşadığınız ülkede cumalar da tatil fusun ama biz o gün çalışıyoruz resmi tatil günümüz pazar bu da kullandığımız takvimle alakalı
yani biz türkiye de yaşayanların hayatında hicri yılbaşının hiç anlamı yok
ha elbette din eksenli yaşamaya çalışanlar şeriat özlemi duyanlar istisna
kendi dinimizdeki kadar şaşırmaya yazdıklarım cevap olmuştur sanırım
yadel yazdı:
hı birde hicri takvim kullanılsa daha yaşlı olacaktık bu da ayrı bir sorun
aman aylin herseyi oyle buyutuyorsunuz ki,oldu olasi benim annemde ,pek cok buyuklerde takvimde o sayfayi koparir bugun hicri yeni yil der,kutlama mutlama yapuilmaz ama o gun anlami olan bir gundur bizler icin ama o kadar kimsenin bu gunu gercekten yeni yilin baslangici olarak algiladigi falan yok.
Yani bu ulkenin cumalari tatil evet,cristmas tatili de var 15 gun,easter tatili de,hicri yil tatili de
Kendi ulkemden cok daha medeni ve insanca bir yakjlasimlari oildunu dussunuyorum.
Burada 2 aralik kurulus yildonumudur uae nin mesela heryer isiklanidrilir,aglaclar suslenir ve tum bu suslemeler yilbasi bitene kadar da kalir,sagda soldaki cristmas suslerini saymiyorum bile.Simdi burasi seriat ulkesi bakarsan,bence karsilikli sevgi saygi hosgoru her turlu yonetimde en onemlisi her insanda olmasi gereken ozellikler.
aylin_ yazdı:
kullandığımız takvim miladi takvim
ve bizim ülkemiz din ve devlet işlerinin birbirne karıştırılmadığı bir devlet (çok emin olmasam da böyle)
sizin yaşadığınız ülkede cumalar da tatil fusun ama biz o gün çalışıyoruz resmi tatil günümüz pazar bu da kullandığımız takvimle alakalı
yani biz türkiye de yaşayanların hayatında hicri yılbaşının hiç anlamı yok
ha elbette din eksenli yaşamaya çalışanlar şeriat özlemi duyanlar istisna
kendi dinimizdeki kadar şaşırmaya yazdıklarım cevap olmuştur sanırım
yadel yazdı:
Canım niye hemen sinirleniyosun tabiki takvim falan beni ilgilendirmiyo,hiç işim olmaz,sadece çocukluğumdan beri hristiyanların adetine göre benim ailemde de yılbaşı kutladık,hindi kestik falan...hatta kızım özendi içinde kalmasın diye çamda süsleyecek önemli değil,her neyse biz b kadar alışmışız bu adetlere hicri yılbaşını da kutlasın isteyen buna da şaşımıyorum,zaten takvimi kullanmak imkansız bildiğim kadarıyla...
Normalmiş o zaman