Pişmez kolay kolay köy tavuğu Pek hayallere dalma.Adamakıllı pişirebil, yeter
Tavuğu önce limon ve tuzla ov,içerisine sarımsak eklenmiş bol suda düdüklüde haşla.İyice haşlandıktan sonra suyunu ayırıp içerisine su miktarına uygun olacak şekilde pirinç ve haşlanmış nohut ekle.Pirinci haşlandıktan sonta didiklenmiş tavuk göğsünü çorbana ilave et.Bir kapta yumurtayı çırp,limon ekle(iyiçırpmalısın,el blendırı ile de olabilir.)İçerisine azıcık soğuk su ekle.Çorbanın altını kapattıktan sonra suyundan yumurta karışımına ekle ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave et.Bir tavada bir miktar tereyağını eritip üzeine dök.Nefis olur,afiyet olsun...
tarifler birbirinden güzel
umarım çorbalar bölümüne taşınır
el altında olmasında fayda var...
Genelde un kavurarak yaparım.Biliyorsundur mutlaka.Unu kavuruyorum biraz sonra haşladıgım tavukların suyunu döküp kaynatıyorum,içinede tavukları didikliyorum.İçine bol sarımsak,azcık sirke koyuyoum bayılıyor benimkiler.
Şehriyeli tavuk çorbası içine biraz nohutda ilave ediyorum öylede güzel oluyor.
Ben once tavugun suyunu soyle cikariyorum.
Tavugun derisini yuzuyorum iyice yiklayip tencereye koyuyorum. Bir adet kuru sogani, bir adet sarimsagi(1 dis degil) soyup ekliyorum. Kereviz sapi, havuc, tuz, karabiber ekletip kisik ateste iyice yumusayana kadar pisirip sonra suzuyorum suyunu.
Corba icin bu tarifi yapiyorum. Cok guzel oluyor.
Zaten tavuğu önceden iyice pişirip sonra çorbaya dönüştüreceğim, yoksa hiç pişmez Sonra parçalayıp sırayla denerim tarifleri artıkYLDZ yazdı:
Ben şehriyeli yaptım ama çok nefis oldu ayıptır söylemesi
Tavuk etlerini haşlayıp dideledim.Suyunu biraz çoğaltıp kaynayınca şehriyeleri pişirdim.Yoğurt ve unla terbiyesini yaptım.Didelenmiş etleri attım içine.Tuzunu katıp,bir tavada kızdırdığım az yağın içine kırmızı toz biberi yakıp onu da kattım.Ocaktan alınca da ince kıyılmış maydonoz attım içine.Dilersen maydonoz yerine kekik de olabilir.Gerçekten harika oldu.Daha önceleri terbiyesini limon ve yumurtayla yapardım.Eşim hiç sevmezdi,bazen de kesilirdi ama böyle hem kesilme yapmıyor hem de eşimin de damak tadına uydu.Herkesin gönlü oldu yani
kakolu mu aldın sade minilsubensu yazdı:
tavuk suyuna bayılırım. kremalı yapabilirsin eğer seviyorsanız.. tarif isteme hiç bilmiyorum. hatta hüsehinle gittiğimiz bir otelde kremalı tavuk suyu çorbası içmiştik. abartmıyorum üç tabak içmiştim.. sonra eve dönünce kendim yapmak istedim.
tarif aldım , alışverişimi yaptım eve geldim pişirdim.. ama çok garip bişey olmuştu, oysa tam olarak tarife göre yapmıştım.. sonra ortaya çıktı ki krema olayında minik basit küçücük bir hata yapmışım. pasta kreması almışım
evet bende aynen böyle yapıyorumNİLGÜN-MELİS yazdı:
her seferinde pratik birşeyler yapmak zorunda kaldığımdan,tavuğu haşlayıp suyuna şehriye atarım.birazda tavuğun etinden didiklerim içine.
sonrada bir yumurta sarısı ve bir limonla terbiye yaparım..
gayet pratik ve lezzetli oluyor.
Bizim bir de klasik şehriye çorbamız va rdır. Hem kolay hem lezzetli üstelik soğuk algınlığına birebir.
Tavuksuyuna mevsime göre domates ya da salça katıp içine şehriye atarız, pişmeye yakın üstüne bol maydonoz kıyarız. Kimi nane koyar ama ben maydonozu daha çok seviyorum. Sonra da bol limonla yeriz.