67. Sayfa - Toplam 106 Sayfa var BirinciBirinci ... 1757656667686977 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1059 sonuçtan 661 ile 670 arasındakiler gösteriliyor.

Benim Ask Pastam / My Blueberry Nights

My Blueberry Nights

Tür : Romantik
    Gösterim Tarihi : 11 Ocak 2008
    Yönetmen : Wong Kar-Wai
    Senaryo : Wong Kar-Wai , Lawrence Block
    Görüntü Yönetmeni : Darius Khondji
    Yapım : 2007, Fransa / Hong-Kong , 93 dk.

Oyuncular

Benjamin Kanes (Randy) , Norah Jones (Elizabeth) , Jude Law (Jeremy) , David Strathairn (Arnie) , Natalie Portman (Leslie) , Hector A. Leguillow , Rachel Weisz (Sue Lynne) , LaVita Brooks (Cafe'deki Kadın) , Nate Bynum (Harlan) , Chad R. Davis (Elizabeth'in Erkek Arkadaşı)

Kendisi ve hayatı ile ilgili soruları olan genç bir kadının bütün bunlarla yüzleşebilmek, kendisine ve aşka dair bütün sorularını/sorunlarını cevaplayabilmek için çıktığı ruhani yolculuğu bir yol öyküsü olarak anlatıyor My Blueberry Nights.

Yol boyunca karşısına çıkan bütün olağandışı karakterlerin süslediği, aşka ve hayata dair sorularla dolu bir yolculuğu anlatan Wong Kar-Wai, şiirsel anlatımını yine beyazperdeye yansıtıyor.

Izleyici yorumu )

Yönetmeni Wong Kar Wai olan bu muhesem filmi ancak simdi izledim. ayrica bu yönetmenin izledigim ilk filmi. detaylari, hikayeyi isleyisi mekanlar, sectigi objelere bayildim. filmin müzikleri zaten Norah Jones un bugulu sesinden, kisacasi herseyine bayildim en cok ta Jeremmy'e tabii ki ))
    Jude Law hayranlari mutlaka izlesin. Bu öpücük Hollywood filmlerinin klasikleri arasinda girmis benim simdi haberim olmus

yan karekterler de etkileyiciydi, dogru oyuncularla tanidik gelen konu " icsel yolculuk " harika renklere bürünmüs.

Benim Ask Pastam - Fragman

Re: SAHTEKAR

Esra_Aytekin yazdı:
    hurka yazdı:

bugün seyrettim ve kanım dondu..

gerçek yaşanmış bir hikaye..

hala kendime gelemedim...

bir annenin savaşı..
    Çok etkilendim filmden,mutlaka izlenmeli derim bu film için.
    Benim de top10 listemde var bu film..

Dinozor-Dinosaur

Mete'ciğim dinozor aşığı, bu filmide haftada en az bir kez seyreder mutlaka, yetişkinler içinde çok keyfli bir animasyon. Paylaşmak istedim

Tür : Animasyon
    Gösterim Tarihi : 19 Ocak 2001
    Yönetmen : Ralph Zondag Eric Leighton
    Senaryo : Walon Green , John Harrison , Robert Nelson Jacobs , Robert Nelson Jacobs
    Görüntü Yönetmeni : Cristy Maltese
    Müzik : James Newton Howard
    Yapım : 2000, ABD , 82 dk.

Seslendirenler : D.B. Sweeney , Ossie Davis , Max Casella , Hayden Panettiere

Bundan 65 milyon yıl öncesinden, İkinci Zamanın Son Kısmı olarak adlandırılan dönemin dünyasından bir öykü anlatıyor Dinozor.Aladar adındaki Iguanodon türü bir dinozor, daha kuluçkadayken kaçırılarak ailesinden ayırılmışve uzak bir adada Lemur türü maymunlar tarafından büyütülmüştür. Çok büyük bir meteor yağmurunun başlamasıyla birlikte adadaki yaşam tam anlamıyla kaosa dönüşür. Bunun üzerine çareyi anakaraya göç etmekte bulan Aladar ve Lemur ailesinin birkaç üyesi, orada göç halindeki bir dinozor grubuna katılarak güvenli bir sığınak arayışına girerler...

Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo

Tür : Komedi / Macera / Animasyon / 3D
    Gösterim Tarihi : 23 Ocak 2004
    Yönetmen : Andrew Stanton Lee Unkrich
    Senaryo : Andrew Stanton , Bob Peterson , David Reynolds
    Görüntü Yönetmeni : Sharon Calahan , Jeremy Lasky
    Müzik : Thomas Newman
    Yapım : 2003, ABD , 101 dk.

Seslendirenler : Albert Brooks (Marlin) , Ellen DeGeneres (Dory) , Alexander Gould (Nemo) , Willem Dafoe (Gill) , Brad Garrett (Bloat) , Geoffrey Rush (Nigel) , Eric Bana (Anchor)

Finding Nemo, bir baba ile oğlunun hikayesini anlatıyor. Tehlikelerle dolu bir dünyada yaşadıkları için baba, mavi dünyaya karşı yoğun bir merak duyan oğlunu kanatları altına almıştır. Fakat günün birinde Nemo kaybolur ve bir balık tankına konulur!
    Hala seyretmeyeniniz varsa, çok keyifli, bu da Mete'nin en sevdiklerinden

Oğluna düşkün büyük balık Marlin, denizleri birbirine katma pahasına oğlunu bulmaya karar verir. Marlin, çıkacağı yolculukta kimin dost, kimin düşman olduğunu anlayacak ve tehlikelerle dolu sularda heyecanlı serüvenler yaşayacaktır.

Daima nitelikli animasyonlara imza atan bir ekibin ürünü olan çalışma, bilgisayar animasyonu ile yaratılmış mavi dünyası ve senaryosuyla ile çok beğenildi. Gözümüz yollarda, Nemo'yu bekliyoruz...

Memoirs of a Geisha-Bir Geyşanın Anıları

Ancak seyretme fırsatım oldu, çok beğendim, tavsiye ederim

Tür : Dram / Romantik / Tarihi
    Gösterim Tarihi : 10 Şubat 2006
    Yönetmen : Rob Marshall
    Senaryo : Akiva Goldsman , Ron Bass , Robin Swicord , Doug Wright , Arthur Golden (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Dion Beebe
    Müzik : John Williams
    Yapım : 2005, ABD , 145 dk.

Oyuncular

Zhang Ziyi (Sayuri Nitta) , Ken Watanabe (Başkan) , Kôji Yakusho (Nobu) , Michelle Yeoh (Mameha) , Kaori Momoi (O-kami) , Youki Kudoh (O-Kabo) , Li Gong (Hatsumomo) , Kenneth Tsang (General)

İkinci Dünya Savaşı’ndan bir yıl önce, yoksul bir ailenin kız çocuğu bir geyşa evinde hizmetçi olarak çalışmaya başlar.

Gizemleri günümüze kadar korunan, saklı ve bir o kadar da büyülü bir dünyada büyüyen kız çocuğu, rekabetin bitmediği, hataların affedilmediği bir dönemde efsanevi geyşa Sayuri’ye dönüşür.

Dönemin en güçlü erkeklerini parmaklarında oynatan Sayuri, rakiplerinin tuzaklarına aldırmaksızın gerçek aşkın hayalleriyle yaşamaktadır.

Rob Marshall’ın yönettiği Oscar ödüllü senarist Akiva Goldsman'ın Arthur Golden’in aynı adlı çok satan romanından uyarladığı yapıt altı dalda Oscar adayı.

S.T.

The Duchess-düşes

tavsiye ederim, hiç sıkılmadan seyrettim. soylu kadınların hayatlarındaki olumsuzlara başarılı bir örnek.

Tür : Dram / Tarihi
    Gösterim Tarihi : 31 Ekim 2008
    Yönetmen : Saul Dibb
    Senaryo : Jeffrey Hatcher , Anders Thomas Jensen , Saul Dibb , Amanda Foreman (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Gyula Pados
    Müzik : Rachel Portman
    Yapım : 2008, ABD / İngiltere / İrlanda , 110 dk.

Oyuncular

Keira Knightley (Georgiana) , Ralph Fiennes (Devonshire Dükü) , Charlotte Rampling (Leydi Spencer) , Dominic Cooper (Charles Grey) , Simon McBurney (Charles Fox)

On sekizinci yüzyıl sonu, çok güzel ve büyüleyici Düşes Georgiana Cavendish, dönemin en etkileyici kadınıdır. Düşesliği güzelliği ve karizmasına borçludur. Ancak yanlış politik hareketler, savurganlık, açgözlülük, kumar ve yaşadığı aşk onun itibarını düşürmüştür.

Kendinden yaşça büyük, Devonshire Dükü ile evlenir. Bu evlilikle Georgiana moda ekolü haline gelir. Aynı zamanda kurnaz bir politikacıdır da. Ama Georgiana hala evliliğinde bulamadğı aşkı umutsuzca aramaya devam eder.

Filmin baş rollerini, tarihi filmlerde görmeye alışkın olduğumuz Keira Knightley ve Oscar adayı ünlü Ralph Fiennes paylaşıyor. Georgiana Duchess of Devonshire kitabını yeni yönetmenlerden Saul Dibb Düşes'le sinemaya uyarlamıştır.

The Countess - kontes

bu aralar tarihi kadın filmlerine sarmış durumdayım Bu filmi çok beğendiğimi söyleyemeceğim, ayrıca biz türkler gene barbar olarak yansıtılmışız Neyse işte, bir kadının gençleşmek ve aşk uğruna yaptıklarının hikayesi...

Tür : Dram / Gerilim / Tarihi
    Gösterim Tarihi : 31 Temmuz 2009
    Yönetmen : Julie Delpy
    Senaryo : Julie Delpy
    Görüntü Yönetmeni : Martin Ruhe
    Müzik : Julie Delpy
    Yapım : 2009, Fransa / Almanya , 98 dk.

Oyuncular

Julie Delpy (Erzebet Bathory) , William Hurt (Gyorgy Thurzo) , Daniel Brühl (Istvan Thurzo) , Anamaria Marinca (Anna Darvulia) , Andy Gatjen (Miklos)

Aşk, intikam ve gurur arasında kalan kanlı katil Kontes Bathory’nin yükseliş ve düşüşünün öyküsü... 1560 doğumlu Kontes, 14 yaşında iken nüfuzlu bir Lord ile evlendirilir. Dönemin en güzel, akıllı ve güçlü kadını olarak anılan Kontes, erkeklerin hakim olduğu ve sadece onların sözünün geçtiği bir dünyaya başkaldıran bir kadın olarak öne çıkar.

Bir davette kendinden oldukça genç olan Istvan’a aşık olur ve tutku dolu bir aşk yaşarlar. Fakat bu mutlulukları uzun sürmeyecektir. Istvan’ın babası Kont Thurzo oğlunu ondan ayırmak için planlar kurmaktadır. Kontesi, yaşı büyük olduğu için oğlu tarafından sevilemeyeceğine inandırır ve Kontes sonunda ancak bakirelerin kanıyla yıkanarak genç kalabileceğine inanmaya başlar. Bir sürü bakire kadın kaleye getiriliyordur ve bir daha da ortaya çıkmıyorlardır.

Erzebet de giderek daha çok deliriyor ve takıntılı hale geliyordur. Sevdiğinin babası tarafından kurulan politik bir komplonun kurbanı olduğunu fark ettiğinde ise artık çok geçtir.

Efsaneye göre yaklaşık 650 genç kıza işkence yapıp onları öldüren ve genç kalabilmek için kanlarıyla yıkanan Kanlı Kontes olarak da bilinen 16. yüzyıl Macar kontesi Elizabeth Bathory'nin hikayesi,Paris’te İki Gün'ün Oscar adayı yönetmeni Julie Delpy’nin yorumu ile beyazperde aktarıldı.

Re: Benim Ask Pastam / My Blueberry Nights

wong kar wai onumden gecse heyecandan bayilirim herhalde.
    elime imza atmasini ister bir hafta da yikamam tahmin ediyorum.
    o derece faniyim kendisinin.

ama tum filmleri icinde en zayif halka budur benim icin

ama dersen ki tum filmler arasinda seyredilmeli mi "evet" derim.

9. BİR NİSAN ŞAKASI / April Fools Day

Yok,beğenmedim filmi.

Dolan's Cadillac

Stephen King'in romanından uyarlanmış, Stephen king anlatımının hissedildiği bir gerilim filmi.

Wes Bentley'i Amerikan Güzeli'nden beri izlememiştim, bayağı büyümüş serpilmiş