42. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 3240414243445292 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 411 ile 420 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Dün toplantımız yapıldı.Önce öğretmenimiz kendini tanıttı.
    37 yıllık öğretmiş.7. kez 1.sınıfları okutuyormuş.
    Çok açık sözlü,disiplinli bir öğretmen.....

Yardımcı kitaplar alınıcakmış.Murat Yayınlarının Altın set isminde kitaplarını dağıtıcakmış.

Kesinlikle çocuklara harçlık vermeyin dedi.Çocuklarımın kantinde ezilmesini istemiyorum dedi.

Kırtasiye malzemelerini alırken klasik kalemlik(teneke kutu kalemlik olmasın dedi)kokulu olmayan silgi istedi.

Akıllı tahta ve laptop için para toplanıcakmış.

Sınıf annesi çalışmayan bayanlardan 3 kişi kendisi listeden seçti.

Bende toplantı sonunda hafta sonu verilen 8 sayfalık ödevi sordum.Sıkıldığını ve ağladığını ne yapmamız gerektiğini sordum.Çocuk sıkılınca bırakın ödev yapmayı dedi.Zorlamayın sakın dedi.

$aTo yazdı:
    YASEM!N yazdı:
    $aTo yazdı:
    YASEM!N yazdı:
    nilsubensu yazdı:
    otogara giderken b.paşadan ramilere geçmişsiniz, havaalanı kavşağına hiç girmeyip düz ilerleseniz direk otogara oradan da mertere bağlanabilirdiniz. oyyyy çok dolanmışsınız yaw
    Aaa bana yakınmışsınız, komşuyuz galiba
    evide işyeride sizin işyerine yakın
    Ne güzel yaa. Canımız sıkılırsa gideriz ziyaretine
    Misafir kabul edermi acep
    eder eder iyi evsahibidir
    her zaman beklerim

Biz daha dün küçük e yazmaya başladık.çizgi çalışmasının ardından ilk ödev bu,baya sıkıldı bızdık,ama 1gün önce ödevini yapmadıgı ve öğretmenden uyarı aldıgı için mecburiyetinin farkında olarak sıkıla sıkıla yaptı o topseslerin 2.kitabıydı sanırım yaptıgı 4sayfa vardı yapılacak..

bizim zarf dosyalarımız var 4ayrı renkte herbiri bir görev için.günlük ödevlerin oldugu dosya sarı olan,bir de iletişim defteri var zaten çantasından sadece bunlar var.genelde çantada ödev olanlar hariç kitap defter olmuyor,sınıfta senebaşında dolaplarına dolduruyoruz,ordan alıp kullanıyorlar.

Eğer bol ödev yoksa kitabı da gelmeyeceğinden çantaları ağır olmuyor ama çocugun ödevi olan kitabı getirmeyi unutmaması şart.

yatma vaktimiz maalesef 11 bizim,5işgünüdür daha bu saati yarım saat bile öne çekemedim.Okul 9 da başlıyor ve 10dk önce çıkıyorlar ,yaşıtları sabah 7de kalkıp serviste gezerken bizimkiler yatakta oluyorlar ve saat 8den önce uyanmıyorlar,mutlaka kahvaltı yapıyoruz,sabah ilk arada ufak birer simit-poğaça olan kahvatlı veriliyor ama gene de bu gerçek bir kahvaltı sayılmaz..sütlü yumrutalı kahvatlı mutlaka ediliyor bizde..

Bakalım bugun 3te öğretmenden randevu aldım ayrıntıyı merakla bekliyorum bakalım ilk izlenimler nasıl?

küçük "e" ve küçük "l" idi dünkü ödevlerimiz...

"e" leri yaptı
    ama "l" ler çok zormuş, yapamıyorum, yapamıycam, yapmak istemiyorum diye ağladı
    ben de sinir oldum tabii, "yapamıyorum dersen yapamazsın, yapabilirim diyeceksin, çünkü sen bunları yapabilecek kapasitedesin" dedim, bağırdım açıkçası...
    ama o halinden memnun ve yapmamakta ısrarlı

.

30.09.2009

Öğretmenimizle görüştüm.
    İlk cümleye "kızımız cin gibi bir çocuk" diye başladı.
    Akademik anlamda hiçbir problem yaşamadığını iletti.
    Kısaca genel olarak egomu okşayıcı şeyler sıraladı.

Daha sonraaaa sınıfta konuştuğunu, arkadaşları ile sohbet etme durumu yaşadıklarını kalbime inmesin diye görüşmenin sonunda söyledi. Gerçi bu söylediğimi problem olarak kabul etmeyin diyerek kibar davrandı yada gerçekten problem aşamasında değil.

Bu akşam tatlı dille kızımızla konuşacağız.
    Bakalım derste konuşmamayı öğrenecek mi? :roll:

bizde artık başarıyla küçük e harfini yapabiliyoruz.dün akşam içinde e sesi bulunan nesneleri işaretleyin tarzında bir ödev geldi.bazılarını şaşırıyor tabiii...
    bugün ögretmenle telefonda konuştum,bayramda 3 gün tatil yaptıgımız için selin matematikte biraz geri kaldı,ben anlatıyorum ama sizde geometrik şekiller konusunda destekleyin dedi.
    küp,prizma falan.
    şimdi benim biraz çalışmam lazım ki onu çalıştırayım biraz unutmuşuzda.

7. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

selam

bizde mıhrıban boysanda 1.sınıfa başladık) ne tesadüf hangi öğretmendesiniz???
    benım kızım cansu uluç elif öğretmendeyiz
    fgveznikli yazdı:
    Merhaba,
    Benim oğlum Ulaş Efe'de bu yıl 1. sınıfa başladı. Suadiye'de M.Mihriban Boysan'a gidiyor.

Tüm evlatlarımıza başarılı ve mutlu bir öğrenim hayatı dilerim. Umarım öğretmenlerini severler. İlkokul çok önemli çünkü.

Bizim öğretmenimiz hafta içi ödev yollamayacakmış. "Haftasonu, o hafta yapılanları tekrar edersiniz, bu önemli" dedi.

İngilizce 4. sınıfta 4 saat zorunlu ve 4 saat seçmeli olmak üzere başlıyormuş.

Tuvalet kullanma sıkıntısı dışında şimdilik bir sorun yok gibi. Ne yazık ki oğlum hemen hemen hiç bir şey anlatmıyor, artık diğer velilerle diyaloğumu sıkı tutarak bilgi almaya çalışacağım.

Maraton başladı, hepimize kolay gelsin

Bu sene birinci sınıfları okutuyorum.Yazdıklarınızı okudum,çok şaşırdım.2 hafta çizgi çalışması yapılmalıydı,harflere geçilmemeliydi.
    Çocuğun parmaklarının kuvvetlenmesi için oyun hamurlarıyla oynatılması,parmak oyunlarının oynatılması,kalem tutmayı öğrenmesi,bol bol resim yaptırılarak,parmaklarının güçlendirilmesi lazımdı.
    Erkenden harflere geçen ve alfabenin tümünü kısa zamanda gören çocukların,yazıları kötü oluyor veya yazabiliyor ama okuyamıyor,bu sefer herşey sil baştan yapılıyor.bence yarış yapılmadan,sırasıyla takip edilmeli özümsenmeli.

alpdilara yazdı:

Dün toplantımız yapıldı.Önce öğretmenimiz kendini tanıttı.
    37 yıllık öğretmiş.7. kez 1.sınıfları okutuyormuş.
    Çok açık sözlü,disiplinli bir öğretmen.....

Yardımcı kitaplar alınıcakmış.Murat Yayınlarının Altın set isminde kitaplarını dağıtıcakmış.

Kesinlikle çocuklara harçlık vermeyin dedi.Çocuklarımın kantinde ezilmesini istemiyorum dedi.

Kırtasiye malzemelerini alırken klasik kalemlik(teneke kutu kalemlik olmasın dedi)kokulu olmayan silgi istedi.

Akıllı tahta ve laptop için para toplanıcakmış.

Sınıf annesi çalışmayan bayanlardan 3 kişi kendisi listeden seçti.

Bende toplantı sonunda hafta sonu verilen 8 sayfalık ödevi sordum.Sıkıldığını ve ağladığını ne yapmamız gerektiğini sordum.Çocuk sıkılınca bırakın ödev yapmayı dedi.Zorlamayın sakın dedi.
    Neslihancım ,ballı lokumum )

Alp öğretmenini severse ,işiniz kolaylaşır o disiplinli ,sert mizaçlı öğretmenle.

Sen genede iletişimini hiç koparma öğretmenle.Sürekli ugra ,konuş ,arayı sıcak tut onla

Birde o ne oyle 8 sayfalık ödev ya

Gerçi bize verilen ödevler ,tek "bir harf " yazmaca değil ,uzun cümleler,şiirler vs yazmaca oldug icin ,bizim 4 sayfalık ödev sizin 10 sayfaya falan denk gelir heralde ((((((

Dün benim için inanılmaz yoğun geçen bir gündü .

Koşturmacam ve işlerim bitmedi akşama kadar.
    Akşam 7 de eve zor düştüm .
    İlkkkkezz Mert okul hayatında ,eve geldiginde anneyi göremedi.
    Gerçi sabahtan konuşma yaptım .

-Bugun işlerim çok .Servisle gel ,geldiginde Suzan Hanım karşılayacak seni .Ben gelene kadar oyuncaklarınla oynayabilirsin ,PSP ile oynayabilirsin dedim .

Çünkü biliyorumki beni görmeyince çok bozulacak .Ödeve oturmayacak.Onun için ödev konusunu agzıma almadım .

Nitekim aynen dediğim olmuş .

-Annem gelmeden ödev yapmak istemiyor canım demiş .

Gerçi illkez boyle bir durum yaşamasına ragmen ,hiç sorun çıkarmamış.Kendi kendine oyalanmış evde .Geldigimde DVD izliyordu .

Tek sorunumuz "ödevin gecikmiş" olmasıydı .

O saate ödev kalmamalı .

Ödev,okuldan gelince ,biraz dinlenip ,sonra hemen bitmeli .Önce ödev bitecek.Sonra serbest zaman bizim kuralımız .

Dün akşam ,akşam yemegi yiyip oturdu ödeve.E saat 8 e geliyordu .
    Günün yorgunlugu da var tabi .Pek keyifsiz yaptı ödevlerini .

Türkçe-Matematik-İngilizce ödevleri vardı .

Matematigi çok seviyor .Çok basit ve eglenceli geliyor Matematik ödevleri.Çabucak yapıyor.

Yazma işini nazlı yapıyor .

İngilizceye bayılıyor .

Bayagı hızlı gidiyorlar ingilizcede.
    Onun sayesinde bende ,çat pat olan ingilizceme pratik yapmış oluyorum