Arda & ilayda yazdı:
Yazacaklarim zoruna gidebilir, bu yazilmamaliydi diyebilirsin... Farketmez yazacagim...
Kizinin, parcanin, birtanenin biran, sadece suan ve kisa sure gittigini dusun. Cok buyuk bir caba sonucu hayata geri donduruldugunu gor...
O senindi, zahmetsiz bir bebekti. Hayati tehlikleri olmadan dogdu ve buyuyor. Bebek olmanin haricinde en buyuk sucu ne olabilir? Hic...
Onu biran kaybettigini ve yeniden kucakladigini hisset. Vurur musun bir daha? Incitebilir misin?
O sadece bir cocuk. Bebek-cocuk. Her yaptigi normal, her yaptigi ogrenmeye ve kendini eglendirmye yonelik. Ona vurmadan konusmalisin. Ogluma anlasa da anlamasa da konusur izah ederim, Yumusak ses tonuyla. Ne zaman ben garesif ses tonu takinsam dediklerim ters teper. Yumusak olursan seni anlar. Anlamasa ne cikar? Hicbir sey? Bunlar kizinin yapmasi gerekenler. Dua et yapiyor cunku normal cocuk. Cocugum ziplasinhoplasin kirsin doksun diyen bircok ebeveyn tanidim. Onlarin cocuklari koltukta yasayanlar, oksijen tupuyle girtlaktan soluyanlar, midesideki sondayla beslenen hareketleri kistlanan cocuklar.
Neyse cok uzattim.
Kendini kaybedecegini ya da sinirlenecegini hissettigin anlarin azalmasi icin ofke kontrolunu ogrenmen gerek canim.
Annene birak o an, safe door denen seyler var. Takiyorsun odasinin kapisina o seni, sen onu goruyorsun ama odasinda kaliyor. En buyuk cezamda git odana derim gider hatta kendi kapatmaya calisir. Boylece ikimizde sakinlesip kirilmaktan kirmaktan kurtuluruz..
Amerika'da bilgilendirici bir programda gormustum. Cocugunuzu hirpalamamak icin bebekse onu ya yatagina yatirin ya da oda cezasi verin uzaklasin, birakin aglasin bagirsin cagirsin, boylece fiziksel siddetli temastanda kurtulmus olursunuz diyordu.