4. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu
Toplam 44 sonuçtan 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.

Re: anneanne dede kısacası büyükler gözünde nasıl iyi anne olunur?

[quote]
    nerdogan yazdı:
    Amaan, bize yaptıklarını unutup torunlarını göklere çıkarırlar.
    Boşver.[/
    tamam haklılar bağırmak yada vurmak çözüm değil ama sizde haklısınız onlara göre torunlar kraliçe ne yaparsa annelerin suçu malesef hasta olsa tabi bak üşüttün çocuğuderler

kimse iyi anne olduğunu ispatlamak zorunda değil..

ama vurmak rezil birşey..çözüm olmaz sorunun devamı olur ancak.. annem şimdi bile der aklıma geldikçe üzülüyor vicdan azabı çekiyorum diye.. ki terlik ve tükürük çalışırdı öyle dayakçı bir anne değildi

3. Re: anneanne dede kısacası büyükler gözünde nasıl iyi anne olunur?

ameno66 yazdı:
    kızlar çocukları odaya kapamayın.
    annem beni ne zaman kızsa tuvalete yada banyoya kapardı.özür dile derdi.bende inat dilemem.saatlerce kalırdım ağlayarak.yıllarca annemden nefret ettim.
    Tülin's yazdı:
    Arda & ilayda yazdı:
    En buyuk cezamda git odana derim gider hatta kendi kapatmaya calisir. Boylece ikimizde sakinlesip kirilmaktan kirmaktan kurtuluruz..
    Amerika'da bilgilendirici bir programda gormustum. Cocugunuzu hirpalamamak icin bebekse onu ya yatagina yatirin ya da oda cezasi verin uzaklasin, birakin aglasin bagirsin cagirsin, boylece fiziksel siddetli temastanda kurtulmus olursunuz diyordu.
    evet bende böyle yapıyorum ilayda beni çok sinirlendirdiyse onu yatak odasına bırakıyorum..yataktan in demedikçe inmez asla...orda ağlar duru bir süre...15 dk maksimum sonra in derim iner...anlatırım ona neden kızdığımı bir daha yapmaması gerektiğini...
    çok işe yarıyor beni kızdırdığında yatak odasına gitmek istemiyorsan bir daha yapma diyorum gayet iyi anlıyor yapmıyor bir daha...tabi şimdilik işe yarıyor umarım böyle devam edebiliriz

bencede çocuklarınızı odaya kapatmayın babamda beni kapatırdı kardeşimle kardeşim korkmasın diye ben hep korkmuyomuş gibi yapardım ama çok korkardım benim şimdi hala kapalı yerde kalma korkum var asansöre binemem....ben sinirlendiğimde derin bi nefes alıp sakinleşiyorum biraz sert bi tavırlada olsa konuşuyorum yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum. biraz daha büyüdü galiba artık aramız çok ii arkadaş gibiyiz herşeyi anlatabiliyo en çok ta buna seviniyorum

rabiyaa yazdı:
    ameno66 yazdı:
    kızlar çocukları odaya kapamayın.
    annem beni ne zaman kızsa tuvalete yada banyoya kapardı.özür dile derdi.bende inat dilemem.saatlerce kalırdım ağlayarak.yıllarca annemden nefret ettim.
    Tülin's yazdı:
    Arda & ilayda yazdı:
    En buyuk cezamda git odana derim gider hatta kendi kapatmaya calisir. Boylece ikimizde sakinlesip kirilmaktan kirmaktan kurtuluruz..
    Amerika'da bilgilendirici bir programda gormustum. Cocugunuzu hirpalamamak icin bebekse onu ya yatagina yatirin ya da oda cezasi verin uzaklasin, birakin aglasin bagirsin cagirsin, boylece fiziksel siddetli temastanda kurtulmus olursunuz diyordu.
    evet bende böyle yapıyorum ilayda beni çok sinirlendirdiyse onu yatak odasına bırakıyorum..yataktan in demedikçe inmez asla...orda ağlar duru bir süre...15 dk maksimum sonra in derim iner...anlatırım ona neden kızdığımı bir daha yapmaması gerektiğini...
    çok işe yarıyor beni kızdırdığında yatak odasına gitmek istemiyorsan bir daha yapma diyorum gayet iyi anlıyor yapmıyor bir daha...tabi şimdilik işe yarıyor umarım böyle devam edebiliriz

bencede çocuklarınızı odaya kapatmayın babamda beni kapatırdı kardeşimle kardeşim korkmasın diye ben hep korkmuyomuş gibi yapardım ama çok korkardım benim şimdi hala kapalı yerde kalma korkum var asansöre binemem....ben sinirlendiğimde derin bi nefes alıp sakinleşiyorum biraz sert bi tavırlada olsa konuşuyorum yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum. biraz daha büyüdü galiba artık aramız çok ii arkadaş gibiyiz herşeyi anlatabiliyo en çok ta buna seviniyorum
    Benim yazımı tam okumamışssınız. Oglumu odaya hiçbir zaman kapatmadım. En büyük cezasında diyorum dikkat ederseniz ve safe door diyorum. Bu bir fileden kapı. 50 cmlik file bir kapı. Odanın ahşap kapısının önüne takılır. FAhşap kapı açık safe door kapalıdır. Birbirimizi görüp duyarız. Sadece sınırlarımız vardır. Ve safe door(emniyetli kapı), odasındadır. Kendi odasında oyuncaklarıylaiçiçedir, isterse oynar. Biz bu çözümle ne kırarız ne kırılız. Ne de kaba kuvvet vardır. Dediğiniz türden çocuk odanın içine kapalı bağırsın dursun şeklinde değildir. Birbirimiz görüp duyarız ama cezalıyızdır

Kardeşimle aramda 1 yaş var, daha çok küçüğüz, kardeşim arkadaşlarından küfür öğrenmiş biz birlikte oynarken, istediğini yapmayınca bana en ağırından bir küfür sallıyor, babam duyuyor (ki babam salak bile demeyen bir adamdır) o sinirle bağırıp kardeşimi doğru odana gideceksin ve özür dilemeden çıkmak yok diye azarlıyor.

Ev de sobalı, kış, kar, kıyamet benm ufak kardeşim saatlerce odada o soğukta yatağın üstünde oturmuştu hiç unutmuyor, annecim de kıyamayıp mont-atkı şapka, eldiven giydirmişti ama bizim küçük beyefendi burnundan kıl aldırıp özür dilemeyip orda uyuyakalmıştı

Arda & ilayda yazdı:
    Yazacaklarim zoruna gidebilir, bu yazilmamaliydi diyebilirsin... Farketmez yazacagim...
    Kizinin, parcanin, birtanenin biran, sadece suan ve kisa sure gittigini dusun. Cok buyuk bir caba sonucu hayata geri donduruldugunu gor...
    O senindi, zahmetsiz bir bebekti. Hayati tehlikleri olmadan dogdu ve buyuyor. Bebek olmanin haricinde en buyuk sucu ne olabilir? Hic...
    Onu biran kaybettigini ve yeniden kucakladigini hisset. Vurur musun bir daha? Incitebilir misin?

O sadece bir cocuk. Bebek-cocuk. Her yaptigi normal, her yaptigi ogrenmeye ve kendini eglendirmye yonelik. Ona vurmadan konusmalisin. Ogluma anlasa da anlamasa da konusur izah ederim, Yumusak ses tonuyla. Ne zaman ben garesif ses tonu takinsam dediklerim ters teper. Yumusak olursan seni anlar. Anlamasa ne cikar? Hicbir sey? Bunlar kizinin yapmasi gerekenler. Dua et yapiyor cunku normal cocuk. Cocugum ziplasinhoplasin kirsin doksun diyen bircok ebeveyn tanidim. Onlarin cocuklari koltukta yasayanlar, oksijen tupuyle girtlaktan soluyanlar, midesideki sondayla beslenen hareketleri kistlanan cocuklar.
    Neyse cok uzattim.
    Kendini kaybedecegini ya da sinirlenecegini hissettigin anlarin azalmasi icin ofke kontrolunu ogrenmen gerek canim.
    Annene birak o an, safe door denen seyler var. Takiyorsun odasinin kapisina o seni, sen onu goruyorsun ama odasinda kaliyor. En buyuk cezamda git odana derim gider hatta kendi kapatmaya calisir. Boylece ikimizde sakinlesip kirilmaktan kirmaktan kurtuluruz..
    evet çok haklısın düşüncelerine herzaman önem verdiğim için yorum yapmanı istedim evet tek kelime söylemesi için gözünün içine bakan aileler var sadece şunu söylemek istiyorum benim ekini odaya kapama şansım yok çünkü ağlıyor ve ağlayınca kusuyor biliyorum allah'a şükretmeliyim ki sağlıklı bir kızım var

Tülin's yazdı:
    Arda & ilayda yazdı:
    tülün'cim sen yine şanslısın yani oğlun usluymuş maşallah ekin yatağın üstünde oturacak ve in diyene kadar inmeyecek bu imkansız ya ağlar yada odanın altına üstüne getirir

angelheart yazdı:

evet çok haklısın düşüncelerine herzaman önem verdiğim için yorum yapmanı istedim evet tek kelime söylemesi için gözünün içine bakan aileler var sadece şunu söylemek istiyorum benim ekini odaya kapama şansım yok çünkü ağlıyor ve ağlayınca kusuyor biliyorum allah'a şükretmeliyim ki sağlıklı bir kızım var
    Arda'nın da ağlayınca çok gülünce koşunca kusma sorunu var biliyorsun konuşmuştuk. Bahsettiğim kapama alakasız bir oda ve ahşap kapıyı hepten kapama değil. Resmini çeker buraya koyarım. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Üstelik o şekilde ceza verdiğinde dahi ağlarsa dahi, 1 -2 ağlar ve bunun bir sakinleşme-uzaklaşma-ceza (hangisini alırsa bunlardan alsın) anlar, alışır.

[quote]
    Arda & ilayda yazdı:
    angelheart yazdı:

Arda'nın da ağlayınca çok gülünce koşunca kusma sorunu var biliyorsun konuşmuştuk. Bahsettiğim kapama alakasız bir oda ve ahşap kapıyı hepten kapama değil. Resmini çeker buraya koyarım. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Üstelik o şekilde ceza verdiğinde dahi ağlarsa dahi, 1 -2 ağlar ve bunun bir sakinleşme-uzaklaşma-ceza (hangisini alırsa bunlardan alsın) anlar, alışır.
    [/quET
    anlattığın şeyi biliyorum canım ben diğer arkadaşlar odadan bahsetmiş onun için söyledim ama haklısın iyi bir yöntem

Bana sorarsan çok iyi bir annesin her anne çok iyidir tabiki herkesin kendine göre yanlışları ve doğruları vardır, sana göre doğru olan annene yanlış gelebilir bence sen hıhı deyip geç, zaman zaman hepimiz sinirleniriz bağırırız ne kadar sabırlı olursak olalım neticede bizde insanız ve sabrımızında bir sınırı vardır bende çok zor dönemler geçirdim o kadar küçüktiki eminim bende vicdan azabı çekerdim, insan çocuk olunca ister istemez kısıtlanıyor sinirlendiğinde sıkıldığında çıkıp bir hava alıp stresini atma şansın olmuyor, acaba annen seni büyütürken hiç yanlış yapmamışmıdır tabiki kendine göre doğru olarak?