vurmaya yada canını incitmeye bende karşıyım ama anne annedir nasıl iyi anne olunur. diye bir tarif yoktur bunu büyüklerde bilir onlarında halen evlatları var
vurmaya yada canını incitmeye bende karşıyım ama anne annedir nasıl iyi anne olunur. diye bir tarif yoktur bunu büyüklerde bilir onlarında halen evlatları var
Ben sizi çok iyi anlıyorum.Benim oğlumun da daha 5 dk. oturduğu görülmedi, gün boyu peşinden koşuyorum.Hem kızgınlığı hem pimanlığı aynı anda yaşarken üstüne bir de büyüklerin laf söylemesi çok gücüne gidiyor insanın.
Kimsenin gözünde iyi veya kötü olmam önemli değil benim için..
Ben gerçekten çocuklarıma değer veriyorsam ve bunu da biliyorsam gerisi boş..
Sende öyle düşün diyebilirim senin için..
Zaman zaman insan bunalıyor evet takma kimseyi
Üzmek icin söylemedim vurmak cözümsüzlük getirir dedim. Vurunca ne oluyor? Cocuk bir tarafta agliyor (cani yansin yanmasin) siz diger tarafta vicdan azabi icinde kivraniyorsunuz hatta agliyorsunuz. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Evet ilk cocugumda tecrübesizliklerimden dolayi benimde vurdugum bagirdigim oldu. Biraz oturup düsününce her iki taraf icinde incitici oldugunun farkina varip vazgectim. Sizde vazgecin diye söylüyorum. Bir zaman gelir cocuk yanina sevmek icin yaklastiginizda bir anda ellerini kendine siper eder duruma gelir, yine vuracaksiniz sanir. Iste o an bittiginiz andir.. Bunuda yasadim ve kendime geldim. Vurmuyorum. Avazim ciktigi kadar bagirabilirim zaman zaman ama vurmam.
Bu konu benim için tek keilmeyle ümitsiz vaka!
Böyle düşünmemelisiniz.Ben çalışan bir anne olarak onun yanında fazla bulunamadığım için vicdan azabı çekiyorum.Herkes sabırlı olmasa da , sabırlı olsanız bile başka yönlerden açığınız çıkıyor.Sonuçta dört dörtlük mükemmel örnek anne olmak kolay değil ve böyle birini daha görmedim.
niye bu kadar karamsarsınız anlamadımefenin_annesi yazdı:
Bu konu benim için tek keilmeyle ümitsiz vaka!
evet haklısınız annem benim için büyük şans yorulduğum yada sıkıldığım zaman yukarı yolluyorum sağolsun bakar ama kötü anlarımızada şahit oluyorlar yakın oturmanın sadece bu yönü kötüTaylanYaren yazdı:
Haklısınız biz ev anneleri herşeyleriyle ilgilendiğimiz
ve kendimize ait zamanımız olmadığı için bazen zorlanıyoruz.
hiç istemediğimiz halde bazen kızıp popoya bir şaplak yapıp
ondan sonra kendimizi yiyip bitiriyoruz. Biz bu ruh halindeyken bide yakınlarımızdan azar işitirsek vay halimize
ama siz şanslısınız çünki yakında olan sizin anneniz bide
kaynana olsaydı
Neyse, siz küçükken hiç azar işitip şaplak yemediniz mi
bence böyle zamanlarda onları hatırlatın.
umarım nedemek istediğimi doğru anlatabilmişimdir.
kaynana olsaydı bence bu kadar söz söylemezdi kendi aralarında konuşurlardı insanın kendi annesi olunca daha rahat oluyor çünkü anneye kolay kolay gücenilmiyor haklı olabilir diyorsunTaylanYaren yazdı:
Haklısınız biz ev anneleri herşeyleriyle ilgilendiğimiz
ve kendimize ait zamanımız olmadığı için bazen zorlanıyoruz.
hiç istemediğimiz halde bazen kızıp popoya bir şaplak yapıp
ondan sonra kendimizi yiyip bitiriyoruz. Biz bu ruh halindeyken bide yakınlarımızdan azar işitirsek vay halimize
ama siz şanslısınız çünki yakında olan sizin anneniz bide
kaynana olsaydı
Neyse, siz küçükken hiç azar işitip şaplak yemediniz mi
bence böyle zamanlarda onları hatırlatın.
umarım nedemek istediğimi doğru anlatabilmişimdir.
Yazacaklarim zoruna gidebilir, bu yazilmamaliydi diyebilirsin... Farketmez yazacagim...
Kizinin, parcanin, birtanenin biran, sadece suan ve kisa sure gittigini dusun. Cok buyuk bir caba sonucu hayata geri donduruldugunu gor...
O senindi, zahmetsiz bir bebekti. Hayati tehlikleri olmadan dogdu ve buyuyor. Bebek olmanin haricinde en buyuk sucu ne olabilir? Hic...
Onu biran kaybettigini ve yeniden kucakladigini hisset. Vurur musun bir daha? Incitebilir misin?
O sadece bir cocuk. Bebek-cocuk. Her yaptigi normal, her yaptigi ogrenmeye ve kendini eglendirmye yonelik. Ona vurmadan konusmalisin. Ogluma anlasa da anlamasa da konusur izah ederim, Yumusak ses tonuyla. Ne zaman ben garesif ses tonu takinsam dediklerim ters teper. Yumusak olursan seni anlar. Anlamasa ne cikar? Hicbir sey? Bunlar kizinin yapmasi gerekenler. Dua et yapiyor cunku normal cocuk. Cocugum ziplasinhoplasin kirsin doksun diyen bircok ebeveyn tanidim. Onlarin cocuklari koltukta yasayanlar, oksijen tupuyle girtlaktan soluyanlar, midesideki sondayla beslenen hareketleri kistlanan cocuklar.
Neyse cok uzattim.
Kendini kaybedecegini ya da sinirlenecegini hissettigin anlarin azalmasi icin ofke kontrolunu ogrenmen gerek canim.
Annene birak o an, safe door denen seyler var. Takiyorsun odasinin kapisina o seni, sen onu goruyorsun ama odasinda kaliyor. En buyuk cezamda git odana derim gider hatta kendi kapatmaya calisir. Boylece ikimizde sakinlesip kirilmaktan kirmaktan kurtuluruz..
Amerika'da bilgilendirici bir programda gormustum. Cocugunuzu hirpalamamak icin bebekse onu ya yatagina yatirin ya da oda cezasi verin uzaklasin, birakin aglasin bagirsin cagirsin, boylece fiziksel siddetli temastanda kurtulmus olursunuz diyordu.