Deniz, el yazısı kalkmıştı, geri geldi...
artık sistem bu, 1. sınıfta el yazısı ile başlıyorlar
Bayram ödevimiz 2 sayfa resim... Sadece noktalı yerlerin üzerinden git ve resmi boya... Öğretmenimiz "aslında boyamalarıyla ilgilenmiyorum önemli olan noktalı yerlerin üzerinden giderek çizgilerini geliştirmek" dedi... Efe mutlu ödevin azlığından...
Sınıf mevcudumuz 14 diye sevinmiştim ya... Maalesef bugün itibarıyle 27 oldu... İnşallah burada kalır daha fazla artmaz... Ancak öğretmenimiz buna rağmen sınıfa tamamıyle hakim bu hoş... Her çocukla ayrı ayrı ilgileniyor... Çocuklar da öğretmenlerini çok seviyor... Sabah sınıfa giren koşup öğretmene sarılıyor... Bu durum çocukların öğretmeni sevdiği, benimsediği anlamına geliyor ki, bu durumda en büyük korkumdan kurtuldum demektir...
Şimdilik anlatacak çok şey yok...
25.Eylül Perşembe günü (24'ü tatilmiş bizde neden bilmem) öğlen gerçek dönem başlamış olacak... Asıl anlatılacaklar sanırım o tarihten sonra...
Herkese güzel bir yıl diliyorum...
Henüz başlamadık biz
24 Eylülde açılacak.
Cenkde,bende çok sıkıldım.okul alışverişi yapıldı.herşey tamam hevesle bekliyor yavrum.bazı arkadaşları bu hafta başladı okula.onlarıda görünce,ben gidemiyorum diye çok üzülüyor.
Bizde perşembe günü başlayabildik okuldaki ilk günümüze.
Sabah korku içinde çıktı evden Çaça.
"Gerçek okula hiç gitmedim anne o yüzden korkuyorum " diyerekten.
Öğrenciler sınıfa alınmıştı gittiğimizde.
Kapıyı açtık süt kızım ve bizimki yanımda. Süt kızımda tık yok geçti oturdu boş bir sıraya. Benimki yapıştı paçama. Ben burda duracağım diye tuturdu kapı eşiğinde Ama olmazki herkes oturuyor ders yapılacak falan feşmekan derken yok ikna olmadı. Benim kapıyı kapatıp dersliğin dışına çıkmam gerekiyor. Bizimki kapının ağzından ayrılmıyor. Velhasılı kelam Çaça kapının bir yüzünde ben bir yüzünde tam 2 saat geçirdik.
Öğretmenin masasına oturdu da kendi sırasına oturmadı.
Ara ara açtı kapıyı baktı ordamıyım değilmiyim diye.
Sıkıldı bir ara dışarıya çıktık gezindik geri geldik.
Çişi gelen her çocukla beraber o da çişe gitti Sınıftan kaçsında ne olursa olsun.
Sonra çocuklar dağılınca bizi veli toplantısına aldılar.
Sınıfın ihtiyaçları
- 1 adet projeksiyon makinası ve perdesi
- 1 adet diz üstü pc
- 1 adet fotokopi makinası
- 1 adet yazıcı
- 1 adet su sebili
- 1 adet ecza dolabı ve gereçleri
- Tüm çocukların dolaplarına asılmak üzere çerçeve resmi
- Sıralar için tamir ücreti
ve daha hatırlayamadığım bir sürü şey
Hepsi için velilerden para toplanacak. Ve yaptırılacakmış. Ben sanırım bu sene Çaça'nın okul masrafları için çalışacağım
Bir alışveriş listesi verildiki elimize akıllara zarar. Bulana kadar canım cigerim söküldü listedekileri. Hoş henüz üçgen kurşun kalemi bulamadım ama diğerlerini buldum.
Bugünde eşimle gitti okula. Durumdaki tek değişiklik sıaya oturmasıymış. Ama tenefüse çıktıklarında babayı bahçede göremeyince veryansın etmiş bizimki.
Alışacak ama çok zorlanacağa benziyor. Allahtan ögretmenimiz çok anlayışlı. Hiç üstüne gitmiyor.
Bakalım bayramdan sonra bizi neler bekliyor
Not: Ben bu cevabı anaokulu forumuna yazmışım iyi mi?
Çaça beni telef etmiş şimdiden
Ay Demet içim fena oldu yaaa! Allah kısmet ederse 2018 yılında 8.sınıftan mezun olucaklar demişsin ya... Bir an düşündüm de... daha dur, yeni başladık, bu kadar hızlı gitmesin dedim
Şaka bi yana, biz de başladık bu ayın 14ünde..
Yoğunduk giremedim siteye. Herkesi de okuyamadım ya, okurum bi ara merak ediyorum çünkü
Bir hafta yarım gün olarak başladı bizim okul da.
İyi de oldu, büyükler yokken okulu, ortamı, öğretmenleri, giriş-çıkış adabını öğrendiler, alıştılar.
İlk iki gün sıkıldı Eren biraz ama hafta ortasından itibaren severek gitti.
Şimdilik iyiyiz, inşallah hep böyle gider
Neden elyazısı kullanılıyor hala anlamış değilim, bir bilen varsa anlatsa sevabınaeyselim yazdı:
bayram arifesinde e leri ödev verdiler. bitişik yamuk yumuk e ler yaptı bitirdi.. dün de L harfine başlamışlar. bakalım bu akşam ödev gelecek mi?
bir de ayşima okulda kaza geçirmiş. bacağı bantlı idi.
proje çantası çizmiş bacağını.. derin bi çizik vardı.
geçen gün de WC'de bir oğlan üstüne düşmüş yere düşmüş.. yerler ıslaktı dedi.:roll:
okul kazaları başladı desene Aynur...
geçen hafta 5 günde 3 çift çorap pert ettik biz, muz çorap giyiyor önlük altına, düşünce biri poposundan, ikisi dizinden yırtılmış
havalar da serinledi, muz çorapla üşür mü acaba, sabah "bacaklarım üşüyor, keşke bacak yeleği de olsa" diyordu
sizler ne giydiyorsunuz önlüklerinin(formalarının) altına...
geçen pazartesi saat 10 ile 12 arası okulumuza başladık
anasınıfından dört arkadaş oldukları için daha kolay uyum sağladılar, dördü de memnun hayatından
tenefüse çıktıklarında diğer şubelerde okuyan başka arkadaşlarını da buldular keyifleri tam oldu
istedğimiz öğretmen oldu, arkadaşlar da var ancak sınıfımız çok kalabalık liste 52( gerçek mevcut 48 ) kişi yeni bir sınıf açılacak sanırım Müdürümüz benim sistemimde 48 kişilik sınıf olmaz dedi
okul kartal bölgesinde sbs birincisi olduğu, ayrıca çantasız eğitim, etüt( yeni adı yetiştirme kursu ) vb. özelliklerinden dolayı çok tercih edildi.kısa vadede çözüm bulunacak inşallah
bu sabah anneane ve ben götürdük okula,çok heyecanlıydı
törende sonra sınıfımıza çıktık.ben işe gidiyorum oğlum sana iyi dersler dediğimde buruldu çok.bugün ve yarın servis ve yemek rayına oturuncaya kadar annem okulda
tüm çocuklarımıza başarılı bir eğitim yılı diliyorum
vildan,
mus çorap giydiriyorum.. Dediğin gibi hepsi pert oldu. hatta bugün mus çorabın bilek kısmından delik fark ettim. üzerine şoset çorap giydirdim.