28. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1826272829303878128 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 271 ile 280 arasındakiler gösteriliyor.

Re: İlk ödevimiz... :)

sabah okulda veli toplantısı vardı.

öğretmenimiz "bana bir iyilik yapacaksanız çocuklarınıza bişey öğretmeyin-yardım etmeyin yeter" dedi

eskisi gibi değil hiç bişey dedi,
    -be, ce- diye öğretirseniz -ca- yazdığımda -cea- diye okuyorlar dedi
    eee ama Eylül zaten harflerin çoğunu -be, ve, se- diye biliyor. ben öğretmedim aslında hiç, rakalmları öğrendi anasınıfında, yardım da ettim ama harf olayına hiç girmedik biz, bu durumda ne yapacağız bilmiyorum

her sabah kahvaltısını mutlaka yapıyor, öğretmenimiz sabah burdan kantinden tost alanlara çok kızıyorum, yanlış anlamayın annelere kızıyorum dedi, çocuğu kahvaltı saatinden yarım saat önce uyandırırsanız mutlaka kahvaltı eder, unutmayın dedi

sınıfımız genelde iyi, annelerde kafa dengi gibi olsa da açıkçası Edirne'de velilerinin yarısının saç rengini görememek şaşırttı biraz beni
    bi tek sınıf annesine biraz ısınamadım, 10 senelik sınıf annesiymiş, 2. çocuğuymuş bu, öğretmenimiz direk kendisini önerdi, seçim falan yapılmadı...

sıra arkadaşımız 4 günde 3 kez değişti ama son arkadaşa da ben ısınamadım, eşime söylediğimdeyse küplere bindi, tahmin etmişsinizdir sanırım, Edirne diyorum ya
    öğretmenimiz yılların verdiği tecrübe ile olayı biz açmadan kendisi bahsetti, bende oturma düzeni yok, bayramdan sonra 1 kız-1 erkek olarak oturtucam ve dönüşüm yapıcam ara ara dedi, yoksa kimseyi memnun edemez, farkında olayın
    yalnız kızlar fazlalıkta, 2003 kız senesiymiş sanırım, her iki şubede de 19 kız 11 erkek var ve bazıları da kızlarının erkek öğrenci ile oturmasını istemedi asıl bu olaya herşeyden fazla şaşırdım.

bayramda ödev olarak "okuma ve yazma öğreniyorum" kitabının 9 ve 10. sayfalarına çalışacağız ve defterimizde ikişer satır alıştırma yapacağız.
    kitabımız bu...

Re: Yaşasın 1-C..!!!

begonvil yazdı:
    Şimdi kafama takıldı ..

Bunlar (okul) 4 günlük tatili fırsat bilip ,çocuga bir dünya ödev vermesinler :roll:

Off inşallah bayram tatilinde ödev stresi yaşamayız
    bize verdiler Demet ama bir dünya değil, gerçi hepsinden ikişer satır dedi, sanırım 4-5 sayfa tutar ama bi dünya sayılmaz bu di mi

Cidden erkek öğrenci, kız öğrenci ayrımı varmı ya :-x
    Çok saçma, bu yaşta çocuklar için istediği şeye bak ailelerin, inanamıyorum
    Peki kadın erkek ilişkisini, dahada önemlisi insan ilişkilerini nasıl öğrenecek çocuklar
    Kafam almadı benim

e_ege yazdı:
    Cidden erkek öğrenci, kız öğrenci ayrımı varmı ya :-x
    Çok saçma, bu yaşta çocuklar için istediği şeye bak ailelerin, inanamıyorum
    Peki kadın erkek ilişkisini, dahada önemlisi insan ilişkilerini nasıl öğrenecek çocuklar
    Kafam almadı benim
    maalesef var...
    ben sıra arkadaşı değişecek diye sevindim, 1 kız 1 erkek oturacaklar deyince ama istemeyenler oldu, öğretmenimizde zaten kızlar fazla, sizinkiler de birlikte otururlar dedi

Arda da Pazartesi başladı.Sabah 8:30 öglen 12:00
    Sadece ellerini kuvvetlendirmek amaçlı hamurla oyunlar,keşme ve resim yapıyorlar.Ders yok.
    Sınıflarımız 12 kişilik 8 erkek 4 kız.Şubemi 1-b numaramız 59..ama halen ögrenemedi..
    Şimdilik mutlu mesut gidiyor.Dersler başlayınca ne olur bilemiyorum.

neyse bugün ödev gelmedi.
    ama yarın bayram tatili dolayısı ile bir sürü ödev vermezler umarım.
    hazır zaman var diye.
    yarın akşam yola çokıyoruz.hiç oralarda ödev stresi çekemez çocugum ve ben.artık geince icabına bakarız gelirse........

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Eveet gene ödevimiz geldi bugun .

Çocuk sorumlulugunun farkında geldi bugun (çok şaşırdım ) ,
    gelir gelmez ;
    -anne önce ödevimi yapıp ,sonra oynayacagım dedi

-Biraz dinlen ,üstünü başını değiştir,azıcık oyuncaklarla oyna ,saat 4.5 gibi başla ödevini yapmaya dedim .

-ödevimi yaptıktan sonra parka gidebilirmiyim?

dedi sevinçle..Parka gidecek olması onu pek iştahlandırdı.hızlıca yaptı .

(cuma gunu bayram dolasıyla sanki 4 -5 sayfa gelicekmiş gibi bir his var içimde )

bugunkü ödevimiz

bir grup harfte diger tarafta var.okuyup, yanlarına yazıcakmış.

matematik ödevi
    yan sayfada silindir-küp-prizma vs var ..yukarda anlatılanları ,yan sayfadan kesip ,alt taraftaki boş bölüme yapıştıracakmış .

bİRDE Resimde görünmeyen bir bölüm daha var .

bazı cisimlerin resimleri var .örneğin ,

-örümcek

-televizyon

-makas

-aslan vs gibi ..

bu resimlerin isimlerini altlarına yazıcak .

amaçları yazmayı hızlandırmak sanırım .

bol bol yazı yazma ödevi geliyor cünkü .

jimnastikte çok sıkılmış bugun ;

-neredeyse belim kırılıyordu anne ..iki elimin üzerinde ,ayaklarım havada yütürmeye calıştırdı öğretmen bizi dedi ..

bismillah ,ilk günden sıkıldık

selinka2003 yazdı:

neyse bugün ödev gelmedi.
    ama yarın bayram tatili dolayısı ile bir sürü ödev vermezler umarım.
    hazır zaman var diye.
    yarın akşam yola çokıyoruz.hiç oralarda ödev stresi çekemez çocugum ve ben.artık geince icabına bakarız gelirse........
    bende öğretmeniyle konustum akşam üstü ..bizde cuma gecesi kısmet olursa yola cıkacagız ,

-tatilde ödev yapmasınlar bari dedim.

-tamam tatilden gelince yapar dedi

hmm demekki var bişiler

yani illaki yapılacak o ödev..eksik tamamlatmayı cok seviyorlar.

sınıflarında bir çocuk iki gündür hastaymış ,gelememiş okula.bugun gelmiş ..Mert geldi eve ,

-Anne biliyormusun ,arkadaşım bugun biz okuldan çıktıktan sonra okulda kaldıı

-neden kaldı ?

-çünkü o 2 gün gelmediği icin ,ödevleri ve bazı dersleri eksik kalmıs.öğretmenle birlikte eksik tamamlıyacaktı

-

amanın eksik tamamlamak icin cocugu okulda tutuyorlarmış yani .

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

dersle ilgili anlatacağım birşey yok henüz ödev verilmedi.
    Suzancım ,

dersler ödevler başlayınca anlatıcaklarınızı bende bekliyorum ..şu an sadece ödevden ben bahsediyorum .kendimi yalnız hissediyorum

Dersler başlasa da; ödevler falan konussak di mi

eyselim yazdı:
    sabah okulda veli toplantısı vardı.

öğretmenimiz "bana bir iyilik yapacaksanız çocuklarınıza bişey öğretmeyin-yardım etmeyin yeter" dedi

eskisi gibi değil hiç bişey dedi,
    -be, ce- diye öğretirseniz -ca- yazdığımda -cea- diye okuyorlar dedi
    eee ama Eylül zaten harflerin çoğunu -be, ve, se- diye biliyor. ben öğretmedim aslında hiç, rakalmları öğrendi anasınıfında, yardım da ettim ama harf olayına hiç girmedik biz, bu durumda ne yapacağız bilmiyorum

her sabah kahvaltısını mutlaka yapıyor, öğretmenimiz sabah burdan kantinden tost alanlara çok kızıyorum, yanlış anlamayın annelere kızıyorum dedi, çocuğu kahvaltı saatinden yarım saat önce uyandırırsanız mutlaka kahvaltı eder, unutmayın dedi

sınıfımız genelde iyi, annelerde kafa dengi gibi olsa da açıkçası Edirne'de velilerinin yarısının saç rengini görememek şaşırttı biraz beni
    bi tek sınıf annesine biraz ısınamadım, 10 senelik sınıf annesiymiş, 2. çocuğuymuş bu, öğretmenimiz direk kendisini önerdi, seçim falan yapılmadı...

sıra arkadaşımız 4 günde 3 kez değişti ama son arkadaşa da ben ısınamadım, eşime söylediğimdeyse küplere bindi, tahmin etmişsinizdir sanırım, Edirne diyorum ya
    öğretmenimiz yılların verdiği tecrübe ile olayı biz açmadan kendisi bahsetti, bende oturma düzeni yok, bayramdan sonra 1 kız-1 erkek olarak oturtucam ve dönüşüm yapıcam ara ara dedi, yoksa kimseyi memnun edemez, farkında olayın
    yalnız kızlar fazlalıkta, 2003 kız senesiymiş sanırım, her iki şubede de 19 kız 11 erkek var ve bazıları da kızlarının erkek öğrenci ile oturmasını istemedi asıl bu olaya herşeyden fazla şaşırdım.

bayramda ödev olarak "okuma ve yazma öğreniyorum" kitabının 9 ve 10. sayfalarına çalışacağız ve defterimizde ikişer satır alıştırma yapacağız.
    kitabımız bu...

Evet Eylül'ün öğretmeni çok doğru soylemiş ..

Harfleri be-ce-te dye öğrenirse çocuklar cok zorlanırlar okuma da .."bbbbb- "LLLLLLL" ,"TTTTTT" Diye sadece ses vererek öğretiyorlar .

bizim okulda cocukların 3.sınıfa kadar kantine gitmesi yasak .sevindim bu işe acıkcası .

Küçük yerlerde hala devam ediyordur eminim kız-erkek ayrımı .Sadece Edirne'ye has birşey değildir aslında..Anadolu'da daha cok vardır bu ayrım malesef(

Birde sınıf annesi olayı iyi birşey mi ,kötü birşey mi henuz alglayamıyorum

bizde anaokulunda da yoktu hiç..

Ama olsydı kesin ben olmak isterdim, büyük bir zevkle heralde