eyselim yazdı:
sabah okulda veli toplantısı vardı.
öğretmenimiz "bana bir iyilik yapacaksanız çocuklarınıza bişey öğretmeyin-yardım etmeyin yeter" dedi
eskisi gibi değil hiç bişey dedi,
-be, ce- diye öğretirseniz -ca- yazdığımda -cea- diye okuyorlar dedi
eee ama Eylül zaten harflerin çoğunu -be, ve, se- diye biliyor. ben öğretmedim aslında hiç, rakalmları öğrendi anasınıfında, yardım da ettim ama harf olayına hiç girmedik biz, bu durumda ne yapacağız bilmiyorum
her sabah kahvaltısını mutlaka yapıyor, öğretmenimiz sabah burdan kantinden tost alanlara çok kızıyorum, yanlış anlamayın annelere kızıyorum dedi, çocuğu kahvaltı saatinden yarım saat önce uyandırırsanız mutlaka kahvaltı eder, unutmayın dedi
sınıfımız genelde iyi, annelerde kafa dengi gibi olsa da açıkçası Edirne'de velilerinin yarısının saç rengini görememek şaşırttı biraz beni
bi tek sınıf annesine biraz ısınamadım, 10 senelik sınıf annesiymiş, 2. çocuğuymuş bu, öğretmenimiz direk kendisini önerdi, seçim falan yapılmadı...
sıra arkadaşımız 4 günde 3 kez değişti ama son arkadaşa da ben ısınamadım, eşime söylediğimdeyse küplere bindi, tahmin etmişsinizdir sanırım, Edirne diyorum ya
öğretmenimiz yılların verdiği tecrübe ile olayı biz açmadan kendisi bahsetti, bende oturma düzeni yok, bayramdan sonra 1 kız-1 erkek olarak oturtucam ve dönüşüm yapıcam ara ara dedi, yoksa kimseyi memnun edemez, farkında olayın
yalnız kızlar fazlalıkta, 2003 kız senesiymiş sanırım, her iki şubede de 19 kız 11 erkek var ve bazıları da kızlarının erkek öğrenci ile oturmasını istemedi asıl bu olaya herşeyden fazla şaşırdım.
bayramda ödev olarak "okuma ve yazma öğreniyorum" kitabının 9 ve 10. sayfalarına çalışacağız ve defterimizde ikişer satır alıştırma yapacağız.
kitabımız bu...