Arkadaşlar,
3 akşam önce tv de bir anne çocuk gördüm. Kanalı aradım telefon numarasını aldım bayanın. Çocuk şuanda 5 yaşında. Doğduktan 1 ay sonra pankreası alınmış ve çok ufak bir parça kalmış. Bunun sonucunda ise ağır diabet hastası. Devamlı insülin oluyor. Konuşamıyor, yürüyemiyor ve altınıda bilmiyor. Kadın boşanmış ve babadan kalma 324 liralık maaşıyla geçinmeye çelışıyor sadece.
Şimdi bu hanıma geçici yardımlar yapılmasındansa; Özürlü kişiye bakana devlet maaş bağlıyor. Hatta bez parasınıda ayrıca karşılıyor.
Hanımı aradım ve bu konuda bilgisi olup olmadığını sordum. Bilgisi yok. Devamlı Cerrahpaşa ya gidip geldiğini ve orada herşeyin çok zor olduğunu söyledi. Çocuğun insülin ilaçlarını raporla devlet karşılaması için uğraşmış ama yapamamış. Mevzuat çok zorluymuş, doğrudur.
Şimdi bu hanıma parasal yardım talebinde bulunmuyorum.
Sizlerden ricam; Bayan Gaziosmanpaşa da oturuyor. Devletin vermiş olduğu haktan yayarlanabilmsi için ona göz, kulak olmak, yardımcı olmak gerek. Ben Ankara Sosyal Hizmetlerden gerekli prosüdürün çoğunu öğrendim. Fakat İstanbul Sosyal Hizmetlerden ilgiliye ulaşıpta bilgi alamadım. Saolsunlar telefonlarına çok bakıyorlar
Şimdi bu hanımın çocuğuna bırakacak yeride yokki, bu işler peşinde koştursun. Malesef ben ancak telefon ediyorum kendisine ve yönlendirmeye çalışıyorum. Gaziosmanpaşa da oturuyor bu hanım. Ona nasıl destek çıkıpta, bu yardımlardan yararlandırırız. Kim nasıl yardımcı olabilir bu hastaneler konusunda?
Şimdi Ankara Sosyal Hizmetler maaş bağlanabilmesi için şöyle diyor;
1- Devlet Hastanesinden \'\'ağır özürlü olduğunu\'\'gösterir belgeyi alacak. Hatta bu soru da kutucuklar olacakmış. Evet - Hayır şeklinde soruyormuş. EVET işaretlenmeliymiş.
Zaten çocuk konuşamıyor, yürüyemiyor, ağır diyabet hastası.
2- Evde yaşayanların geliri kişi başı 331 lirayı geçmemeliymiş. Zaten evde 2 kişi yaşıyorlar ve 324 lira geliri var. Kişi başı 162 lira düşüyor. Buda uyuyor.
3- Sonra evlerine Sosyal Hizmetlerden 3 kişiden oluşan heyet gelecekmiş.
4- Bunların sonucunda ise Devlet özürlüye bakan kişiye maaş bağlıyor. Sanırım 480 lira kadar. Hatta aylık 120 adet bez parası yada 84 lira gibi bir rakamda bez için veriyor.
5- Bu işi halletikten sonra, devletin çocuğun insülin ilaçlarının karşılanmasıyla da ilgili de yol göstermek lazım. Devlet bu ilaçları veriyor mu, onuda bilmiyorum malesef?
Kadına bir şekilde yardım zaten ulaştırdım ben ama kimseye muhtaç kalmadan evine belli bir gelir girmesi lazım ve bu şekilde de yardım yapmayı planlıyorum. Bununla ilgili yol gösterip, destek sağlayabilecek kişiler var mı dır?
Yada yol yordam biliyorsanız onu paylaşın benimle ve prosüdürleri en hızlı ve kolay şekilde atlattıralım bayana...
Teşekkürler,