Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

ANA OĞULA DESTEK,UZUN AMA OKUYUN LÜTFEN

Arkadaşlar,
    3 akşam önce tv de bir anne çocuk gördüm. Kanalı aradım telefon numarasını aldım bayanın. Çocuk şuanda 5 yaşında. Doğduktan 1 ay sonra pankreası alınmış ve çok ufak bir parça kalmış. Bunun sonucunda ise ağır diabet hastası. Devamlı insülin oluyor. Konuşamıyor, yürüyemiyor ve altınıda bilmiyor. Kadın boşanmış ve babadan kalma 324 liralık maaşıyla geçinmeye çelışıyor sadece.
    Şimdi bu hanıma geçici yardımlar yapılmasındansa; Özürlü kişiye bakana devlet maaş bağlıyor. Hatta bez parasınıda ayrıca karşılıyor.
    Hanımı aradım ve bu konuda bilgisi olup olmadığını sordum. Bilgisi yok. Devamlı Cerrahpaşa ya gidip geldiğini ve orada herşeyin çok zor olduğunu söyledi. Çocuğun insülin ilaçlarını raporla devlet karşılaması için uğraşmış ama yapamamış. Mevzuat çok zorluymuş, doğrudur.
    Şimdi bu hanıma parasal yardım talebinde bulunmuyorum.
    Sizlerden ricam; Bayan Gaziosmanpaşa da oturuyor. Devletin vermiş olduğu haktan yayarlanabilmsi için ona göz, kulak olmak, yardımcı olmak gerek. Ben Ankara Sosyal Hizmetlerden gerekli prosüdürün çoğunu öğrendim. Fakat İstanbul Sosyal Hizmetlerden ilgiliye ulaşıpta bilgi alamadım. Saolsunlar telefonlarına çok bakıyorlar
    Şimdi bu hanımın çocuğuna bırakacak yeride yokki, bu işler peşinde koştursun. Malesef ben ancak telefon ediyorum kendisine ve yönlendirmeye çalışıyorum. Gaziosmanpaşa da oturuyor bu hanım. Ona nasıl destek çıkıpta, bu yardımlardan yararlandırırız. Kim nasıl yardımcı olabilir bu hastaneler konusunda?
    Şimdi Ankara Sosyal Hizmetler maaş bağlanabilmesi için şöyle diyor;
    1- Devlet Hastanesinden \'\'ağır özürlü olduğunu\'\'gösterir belgeyi alacak. Hatta bu soru da kutucuklar olacakmış. Evet - Hayır şeklinde soruyormuş. EVET işaretlenmeliymiş.
    Zaten çocuk konuşamıyor, yürüyemiyor, ağır diyabet hastası.
    2- Evde yaşayanların geliri kişi başı 331 lirayı geçmemeliymiş. Zaten evde 2 kişi yaşıyorlar ve 324 lira geliri var. Kişi başı 162 lira düşüyor. Buda uyuyor.
    3- Sonra evlerine Sosyal Hizmetlerden 3 kişiden oluşan heyet gelecekmiş.
    4- Bunların sonucunda ise Devlet özürlüye bakan kişiye maaş bağlıyor. Sanırım 480 lira kadar. Hatta aylık 120 adet bez parası yada 84 lira gibi bir rakamda bez için veriyor.
    5- Bu işi halletikten sonra, devletin çocuğun insülin ilaçlarının karşılanmasıyla da ilgili de yol göstermek lazım. Devlet bu ilaçları veriyor mu, onuda bilmiyorum malesef?
    Kadına bir şekilde yardım zaten ulaştırdım ben ama kimseye muhtaç kalmadan evine belli bir gelir girmesi lazım ve bu şekilde de yardım yapmayı planlıyorum. Bununla ilgili yol gösterip, destek sağlayabilecek kişiler var mı dır?
    Yada yol yordam biliyorsanız onu paylaşın benimle ve prosüdürleri en hızlı ve kolay şekilde atlattıralım bayana...
    Teşekkürler,

Re: ANA OĞULA DESTEK,UZUN AMA OKUYUN LÜTFEN

Kendi kendime forumumu başa çekeyim.

zehracım ,baştan sona kadar dikkatlice okudum yazını ağzına yüreğine sağlık ne güzelsin ne düşüncelisin etrafımızda böyle insanlar olduğunu görmek ayrıca duygulandırdı beni.
    bu konuda hiç bilgim yok ..fakat yapmamı istediğin bir şey varsa seve seve yardımcı olurum arkadaşım..

şu an durum nedir bilgi verirsen sevinirim..

sevgiler...

Canım benim,

Duyarlılığın için gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Sitede kimseden göremediğim duyarlılığı görüyorum senden, minnettar oldum.

Çok güzel gelişmeler oldu, çok mutlu oldum. Hemen aktarayım.
    Ben yol yordam hepsini öğrendim ve hanıma bildirdim. Benim gibi biri daha çıkmış.
    Kendini mimar olarak tanıtan bir bey aramış hanımı ve Hastane başhekimi ile görüştürmüş. Başhekim saolsun heyet raporu işlemleri için gereken bütün prosüdürü yerine getirecek. Zaten malum çocuğun hali ortada.
    Çocuk Cerrahpaşa da diyabet tedavisi görüyor ve hastaneye gidiş gelişleride çok zor oluyor. Bununla ilgili de doktor bey güzel bir ayrıntı vermiş. Belediyenin özürlülere vermiş olduğu hak varmış. Bayanın belirttiği saatte evden, kapısının önünden alacak ve hastaneye bırakacak. Dönüşü içinde saat verecek hanım ve o saatte hastaneden gelip alacaklar. Evinin kapısının önüne bırakacaklar.
    Bu haklardan hiç haberim yoktu mesela benim. O bayanın hiç bişeyden haberi yok zaten.
    Şimdi maaş bağlanması en az 6 ay sürüyor. Zaten sırf heyet raporu 1-1,5 ay kadar sürüyor. Bu süreyi en iyi ve sorunsuz şekilde atlatmaya uğraşacağız. Hastane işlemleri başlamış oldu şükür.
    Ayrıca bir vakıf çocuğun 1 yıllık insülin ihtiyacını karşıladı.
    Benim amacım bu hanıma, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak ve bilinmeyen haklarından yararlandırmak. Yoksa birilerinin keyfi gelecekte, kalkıpta yardımda bulunacak, kadın hem kendine hemde hasta çocuğuna bakacak, zor işler bunlar zorrrr
    Yüz yüze birbirimizi görmeyip, sırf telefonda konuşmak bile çok güzel. O kadar güzel insanlar var ki. O bayanın konuşmaya bile o kadar ihtiyacı var ki...

Güzel gönüllü arkadaşım benim, emeklerine sağlık.
    Dilerim o anne çocuk için her şey bundan sonra çooook daha güzel olsun. Rabbim yardımcıları, duyarlı ve sorumluluk hisseden her insan da yoldaşları olsun inşallah.

Zehra hanım sanırım bu konuda kendilerine yardımcı olabilirim. İletişim bilgilerlini nasıl ulaştırabilirsiniz

Güzel arkadaşım,
    Aradım seni ve beni dinledin. Ne yapabiliriz diye konuştuk ve sende yardımcı olmak için uğraştın, imkanlarını sundun.
    Ayrıca yaptığın dua çok güzel. İnşallah yaptığın dua herkesin başına olur. AMİNNN

Ebruli69 yazdı:
    Güzel gönüllü arkadaşım benim, emeklerine sağlık.
    Dilerim o anne çocuk için her şey bundan sonra çooook daha güzel olsun. Rabbim yardımcıları, duyarlı ve sorumluluk hisseden her insan da yoldaşları olsun inşallah.

Hangi konuda yardımcı olabilirsiniz? Hepsine çok sevineceğim de
    Özelinize isim ve iletilim numarasını yazıyorum.
    Teşekkür ederim.

aysegulkubra yazdı:
    Zehra hanım sanırım bu konuda kendilerine yardımcı olabilirim. İletişim bilgilerlini nasıl ulaştırabilirsiniz

dilerim yardım elleri onları üzmeden ulaşır...Allah yardımcıları olsun...

Allah yardımcıları olsun
    ankaradan yapabileceğim birşey varsa seveaeve yaparım söylemen yeter