1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Yok, bana göre değil, bunu anladım..

Evde oturup çocuk bakmak.
    Bana kızabilirsiniz, kınayabilirsiniz, "kendi evladın, şaka mı yapıyorsun" diyebilirsiniz. Ama gerçekten bana göre değil. Önceki hayatımı çok özlüyorum ne yalan söyleyim.
    Tek yapabildiğim, şu anın tadını çıkarmaya çalışmak ama özgür olmayı çok özledim.
    Kendimi bitiriyorum gibi geliyor.
    Kimse yanlış anlamasın, bu bi terch meselesi. Bir kadın, okur, master yapar, yetmez doktora patlatır ama evde çocuklarıyla ilgilenmek daha hoşuna gider, herşeyi bırakır.
    Ama bana göre değil.
    Yapabilecek çok şeyim varken herşey bitmiş gibi geliyor.
    "Bitmediii, olur muuuu!"
    Doğu bitmedi, ama sekteye uğradı işte.
    Kızımı canımdan çok seviyorum.
    Olay o değil.
    Ama özellikle mesleki açıdan kendimi geliştirecek birçok fırsatım varken tepmişim gibi geliyor.
    "E Nil ne arandın o zaman çocuk çocuk diye??"
    Diyorum ya, onun hayatımda olması müthiş bir duydu, onsuzluğu düşünemiyorum zaten.
    Ama kızım varken de özgür olmanın bir yolu olamaz mı???

2. Re: Yok, bana göre değil, bunu anladım..

Kalamam hayatın köşesinde
    O zaman neşesi neresinde
    Koysalar önüme bariyer de
    Çocuk da yaparım..Kariyer deeeeeeeeeeee...

Zaman zaman ben de senin gibi düşünsem de,çalışan bunca anne var,sevdiği işi yapıp çocuklarını da bir şekilde büyüten bunca anne var,yılların emeğini bir kenara bırakmayıp kaldığı yerden iş hayatına devam eden bunca anne var...

Bence bir yol her zaman için vardır...Ve insanlar genç yaşlarda ne yapabilirse yaparlar..Amma batarlar,amma çıkarlar,amma hayal kırıklığı,amma büyük mutluluklar yaşarlar..Ama bunların genç yaşta yaşanması daha iyidir...

Bakın herkesin çocuğu var ama pek de güzel iş hayatlarına devam ediyorlar...))

Anne ve eş olmanın ötesinde de bir işe yaramak lazım...Ve benim de kendimi dürtüklemem lazım bu konuda..)

Re: Yok, bana göre değil, bunu anladım..

Nil'cim seni o kadar ii anlıyorum ki bende doğumdan sonra ancak 3 ay evde kalabildim ( gerçi zorunlu işe dönmek zorundaydım o da ayrı ) işe başlamak için can attım ,ve kaldığım yerden devam ettim ,en son eşim bana Eser işe başlaman hepimizin psikolojisi açısından ii olacak bile dedi
    Çocukta yaptım kariyerde ve şu anda hedefime ulaşmış durumdayım kızm gayet sağlıklı ve mutlu büyüyor çünkü mutlu bir annesi var bu da ona yansıyor ,önemli olan işin dışındaki vakitlerini çocuğunla kaliteli geçirmek ,sanada en kısa zmana da ,eski iş hayatına dönmeni ve mutlu olmaı diliyorum güzel kuzunu öpüyorum cnm

Doğum iznindeyken aynı duyguları yaşadım ben de.Hatta iznim bitmeden 15 gün önce işe başladım.

Zamanla taşlar yerine oturuyor merak etme.Şu an uzun süre evde kalmanın sıkıntısıyla böyle düşünüyorsun.

İşe başladığın zaman herşey yoluna girecek.

Ben de asla evde oturmayı düşünmedim halen de düşünmüyorum.
    Kızım da gayet güzel büyüdü sevgiyle,ilgiyle yetişti.

yoo olabilir,ben de oyle hissettimdi o zamanlar,hani kariyer is guc alaminda degil ama yok ben hata etmisim dedimdi ama son ra geciyor,cocugun en zor donemleri.

Bence kadının mesleği part-time olmalı öğretmenlik gibi olabilir mesela..

Amaaa bankacıysanız sabah giriş var çıkış yoksa hele de 2 çocuk sahibiyseniz o zaman size ev değil iş dar geliyor

Mesleğine göre değişir,ben 2 çocukla bankacılıgı sürdürmek istemedim mesela.Küçüğe hamileyken o kadar geç gelirdim ki(karnım burnumda)büyüğü hiç göremezdim,en azından gece birarada olalım diye geceleri yanımda yatırırdım uzun zaman..koklaya koklaya öpe öpe uyudum oğlumu

7. Re: Yok, bana göre değil, bunu anladım..

Hem sadece evde oturup cocuk bakmak bana gore degil dedim hem de ev kadini olmak, hergun ev isi yapmak bana gore degil diye cok dusundum.

Birisi gelsin isleri yapsin, ben cocuguma bakarim. Ama ev isleri bana iskence geliyor.

Part-time calisayim ya da okula gideyim farketmez, part-time da evde olayim. O zaman daha mutluyum.

İnsan çocuğuna karşı anlatılamaz nitelikte ve yoğunlukta şeyler hissediyor ama tabi o ana kadar oluşturduğu benliği kimliği de bir kenara atıvermek kolay olmuyor eskiden zevk aldığım birçok şeyden uzak kalmak bazen beni de üzer sizin gibi çeşitli düşüncelere dalarım işte

cocugum oldugu ıcın mutluyum hemde ifade edılemıyecek kadar. .ama bende gecmısı bekarlıgımdakı zamanımı ozluyorum ...
    ustune ustluk sık sık da sunu dusunuyorum ben evlenıcek kadın deılmısım hele hele kı anne olucak bı kadın hıc deılmısım ...

10. Re: Yok, bana göre değil, bunu anladım..

bunlar geçecek Nil.şu an sana ençok ihtiyacı olduğu ve seni en zorladığı zamanlar.şöyle3-5 yaşına gelince istediğini yapabilirsin.çok bunalmışssın.biraz başkalarından yardım alsan,çocuğu güvendiğin birine bırakıp bir-2 saatliğine hoşuna gidecek şeyler için dışarı çıksan,

hepimiz insanız nefes almaya ihtiyacımız var