benim oğlum peyniri çok sever yemediği çorbalara peynir rendelerim hemen yer
ayrıca mercimek çorbasını limonlu seviyor dene yiyecekmi bakalım
sevgiyle kal
benim oğlum peyniri çok sever yemediği çorbalara peynir rendelerim hemen yer
ayrıca mercimek çorbasını limonlu seviyor dene yiyecekmi bakalım
sevgiyle kal
canım arkadaşlar anlatmış bende aynı yapıyorum.
havuç,domates,sogan,mercimek,patates ve bir parca tavuk katıp hepsini haşlıyorum sonra robottan gecirip kavurduğum salcaya ilave ediyorum.su ile yoğunluğunu ayarlıyorum.
ayrıca
karnıbahar,brokoli,balık,yogurtlu un corbasıda besleyici.
sudemi öpüyorum.
Bak limon iyi fikir, hatunun neyi yiyeceği belli olmuyor, mesela sarımsaklı yoğurda bayılıyor, dünde kayınvalidemin yaptığı patlıcan yemeğini acısından ben yiyemedim, hanım 1-2 kaşık yedi...
Ama gözleri kızardı, aklıma geldi de özlemdim iyice...
Senin oğluş da çorbacıydı değilmi?
Bana şu karnıbahar, brokoli ve balık çorbasının tarifini yazarmısın..
Yalnız aynı yaptığın gibi ölçüleri de olsun..
Ben yemek yapma konusunda pek marifetli değilim çünkü..
Öptüm seni...
malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
1,5lt su
2 kabak, soyulup küp küp doğranmış
1-2 avuç dolusu doğranmış maydanoz
tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı taze soğan, doğranmış
hazırlanması:
1. 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanı ve patatesleri 2-3 dakika kavurun. suyu tencereye ekleyin. kaynayınca kabakları ilave edin. kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın.
2. bu arada 4 yemek kaşığı zeytinyağını doğranmış taze soğanlarla rondodan veya blendırdan geçirip bir kenara alın.
3. patatesler yumuşayınca doğranmış maydanozları ve tuzu ekleyin. çorbayı blendırdan geçirin.
canım karnıbahar ve brokoli yapılısı aynı
KARNIBAHAR-BROKOLİ
6-7 çiçek karnıbahar ve brokoli
1 adet kavuç önce bunları güzelce haşla
sonra bir tencerede tereyag ve unu kavur üzerine soğuk süt ve sebzeleri haşladığın suyu ilave et , ve haşlanan sebzeleri rondodan gecirip bu suyun içine at .biraz kaynadıktan sonra afiyet olsun canım.
BALIK CORBASI
Balıkları güzelce temizledikten sonra haşla ve rondodan geçir.
ayrı bir kapta yag ve unu kavur sonra haşladıgın balıkları ekle ( suyuyla birlikte )
kaynayınca corbamız hazır.
defne yapragıda balıklar haslanırken katarsan hos bir tadı oluyor.
dilersen haşlanan suya havuç ve sogan katıp onlarıda rondodan geçirebilirsin.
sudemin damak zevkine göre biraz limon ekleyebilirsin.
ayrıca balık corbasını yemez ise haşlanıp rondodan geçmiş balıkları başka corbaların içine de katabilirsin.
sevgiler canım
Dün kabak aldım denemek isterim doğrusu..
Yanlız bir sorum var, 2.madde olarak yazdığın karışımı piştikten sonra ilave edip, maydanozları da ilave edip blendardan geçireceğim değil mi?
Taze soğan nasıl bir tat veriyor merak ettim doğrusu..
Birde ilave ettiğin su yeterli oluyor değil mi yani kıvamı koyu olmuyor..
Teşekkür ederim...
mercmek havuc patates sogan sarmisak prinç az birazcıkda bulgur.hepsı pişince robotan gecrıyorum.sonra tencere yag bırakıp cok az salca ve kuru nane eklıyorum corbayı ustune dokup bır tasım kaynat. yedırırkende az bıraz limon cok lezzetli oluyor