2. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 34 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: bir insan nasıl "kaliteli " yaşar?

kaliteli insan bence yüreğinde insani duyguları (merhamet,sevgi,saygı)gibi güzel özellikleritaşıyan insandır.
    okumaklada kaliteli insan olunduğuna inanmıyorum.bu sitede bir çok kişi kaliteli insan buldum.isimlerini saymaya kalksam olurda birini unutup incitmekten korkarım.
    bazen hayatımda gördüğüm insanlardan çok sevdiklerim var burda görmeden.
    luna_lovegood yazdı:
    Sosyal açıdan diyorum.
    "Kaliteli" insan nasıldır?
    Nasıl olmalıdır?
    Ben hiçirinizi şahsen tanımadım, birbirini tanıyanlr için soruorum, bu sitede kimler "kaliteli" geliyor size?

Ben isim vermiyorum ancak bana göre kaliteli insan tanımı şu; kendini geliştiren, akademik eğitim muhakkak önemli tabi ama 'günümüzde benim için hiçbirşeye referans değil' dolayısıyla sağlıklı bir aile içi eğitim almış & gelişime açık, sorumluluk sahibi, çevresine, doğaya & tüm canlılara karşı duyarlı, kendine bedenine özen gösteren, akıl ve ruh sağlığı nispeten yerinde, empati kurabilen, geçmişini unutmadan geleceğe bakabilen, modernlikle görgüsüzlüğü karıştırmayan eskiyi yeni ile harmanlayabilen, kesinlikle hangi statüde olursa olsun bunu hazmetmiş yaşadığı hayttan keyif alan ve aldıran insan...(tabi tamamı omasa da bu özelliklerin çoğunu barındıran insan kalitelidir..)

Not: bu tanımın "maddi açıdan zenginlik" le ilgisi yoktur..birde başlıkta sorduğun ve açılış yazında sorduğun aynı şey değil bence , ben açılış yazında sorduğun hk. fikirlerimi yazdım...

3. Re: bir insan nasıl "kaliteli " yaşar?

boş olmayan manası gelir benim aklıma
    kaliteli yaşayan deyince
    boş olmayan tama yakın dolu olan

CemileZipak yazdı:

yahoo`da `kaliteli kadinlar klubu` isminde bir gruba uyeydim arkadasim kurdu diye, dusundukce utanirim

insanda kalite nedir ne degildir anlamam ben, insan insandir, baskalarina zarar vermeyen herkes kalitelidir bana gore...herkesin kendi yasami ve tarzi gene kendini baglar...bu konuda kriter vs aramamak lazim diye dusunuyorum...
    Cemile 'kaliteli' kriter gerektiren bir sıfat değil mi sence?

5. Re: bir insan nasıl "kaliteli " yaşar?

Kaliteli yasam göreceli bir kavram degil. Aksine ölcülebilir degiskenlerden olusan bir toplam..

Sehrinizdeki havanin kirliginden, calisma hayatinizda kadin olarak karsilastiginiz arti ve eksilere, oturdugunuz apartmanin depreme karsi dayanikli olmasindan, cocugunuza aldiginiz gidanin organiklik derecesine kadar bir cok etkenin toplami kaliteli bir yasam yasayip yasamadiginizi gösterir.

Tabi bu kaliteyi algilamak icin de kafa yapiniz da kaliteli harmanlanmis olmali

benim kızımla geçirdiğim her mutlu an bana göre kalitelidir..

kalite illaki lüks yaşamak değil bana göre..sevdiğklerinle sorunsuz dertsiz geçirilen saatler bile kalitedir..

7. Re: bir insan nasıl "kaliteli " yaşar?

İnsan temel ihtiyaçlarını (barınma,beslenme,giyinme vs.) ve sosyal ihtiyaçlarını (bir topluluğa ait olma,eğitim gibi) sağlıklı bir şekilde karşılıyorsa (depreme dayanıklı ev,sağlığa zararsız giysiler,yiyecekler vs.) mümkün olduğunca kaliteli bir yaşam sürüyordur bence.

% 100 kaliteli yaşayan biri var mıdır o tartışılır,ben olabileceğine inanmıyorum.

Hiçkimse mükemmel değildir diye düşünüyorum.

% 100 kaliteli yaşam mükemmellik gerektirir bana göre çünkü.

Mutluluk gibi bir şey yani anlatmaya çalıştığım.

Örneğin genel anlamda mutlu biriyim,ancak çeşitli sebeplerden mutsuz olduğum gün ve günler olabiliyor.

Zaten aksi olması,sürekli mutluluk ve sürekli mutsuzluk garip olurdu herhalde,olmazdı ya da.

Kalıte,
    Insan ıcın ıse,Iyımser ve yapıcı tum canlılara ve dogaya karsı sorumlulugunu bılen.kendısını gelıstırmıs.Ve bulundugu ve yasadıgı durumu hazmetmıs.kulubede yasasa da saray da yasasada kısılık olarak aynı olan.
    Bulundugu her ortamdan mutlu olan. guzel enerjısını ınsanlara aktarabılendır.
    kalıtelı yasam,her ortamda mutlu olan her ortamdan zevk alan. kalıtelı yasıyordur.

Blog Girişleri
    1

handevrem yazdı:
    CemileZipak yazdı:

insanda kalite nedir ne degildir anlamam ben, insan insandir, baskalarina zarar vermeyen herkes kalitelidir bana gore...herkesin kendi yasami ve tarzi gene kendini baglar...bu konuda kriter vs aramamak lazim diye dusunuyorum...
    Cemile 'kaliteli' kriter gerektiren bir sıfat değil mi sence?
    arkadasin sorusunu tekrar okudum da...bence konu iki baslikli;

kaliteli insan ve kaliteli yasam iki farkli konu bence...

her kaliteli insan, kendi gibi kaliteli yasam surmuyor olabilir...

her kaliteli yasam suren de kaliteli insan degildir bana gore

kriterlere gelince...bence gorecelidir...

CemileZipak yazdı:
    handevrem yazdı:
    CemileZipak yazdı:

emile 'kaliteli' kriter gerektiren bir sıfat değil mi sence?
    arkadasin sorusunu tekrar okudum da...bence konu iki baslikli;

kaliteli insan ve kaliteli yasam iki farkli konu bence...

her kaliteli insan, kendi gibi kaliteli yasam surmuyor olabilir...

her kaliteli yasam suren de kaliteli insan degildir bana gore

kriterlere gelince...bence gorecelidir...

Materyalist açıdan olaya bakınca evet iki başlıklı gibi görünüyor. Ama benim asıl sormak istediğim (sormaya çalıştığım diyelim) İçsel açıdan kaliteli yaşamak. orada sosyal demek olayı karıştırmış sanırım.
    yaşam şartları, giyim-kuşam, süs, vs değil de "insan içinde kaliteyi nasıl barındırır?" diyelim.

Bu ara çevremde çık sık zikrediliyor " kaliteli insan"
    "Ay şekerim çok beğendim gerçekten kalite bir insan" da neye göre kaliteli işte?
    Konuşması mı? olaylara bakış açısı mı? İnsanlara yaklaşımı mı? Yoksa kendini "iyi satabilmesi" mi?