1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

2003 ve Öncesi Kasım-Aralık doğumlu çocuk anneleri-cinsiyet farketmez:D

Efe 2003 17 kasım doğumlu ve malum 1 haziranda kayıtlar başlıyor . Ben aslında anaokulu düşünüyorum ama size de sormak istedim. Bu tarihlerde doğan çocuklarınızı okula mı anasınıfına mı göndfermeyi uygun gördünüz? Avantaj ve dezavantajları ne oldu? Memnun kaldınız mı?

Benim durumuma gelince gözümde bir türlü büyütemediğim için ve bir başladı mı okul hayatı yıllarca süreceği için biraz kararsızım, yani o yüzden anasınıfı düşünüyorum. Ayrıca beşbuçuk yaşında ama hala 17 kilo.kreş öğretmeni ben sınıfımdaki tüm çocukları anasınıfına uygun görüyorum efe de dahil dedi.1. kademede görevli arkadaşlarım farklı farklı görüşteler, bir kısmı anasınıfı derken bir kısmı ilerde geç gönderdiğin için bazı fırsatları kaçırabilir, hem biraz durulur düşüncesiyle 1. sınıfa gönder diyorlar. Deneyimleriniz benim için önemli.A bir de son bir şey daha, benimle aynı okula gidip sabahçı mı yoksa başka güvendiğim bir arkadaşın anasınıfı öğr. olduğu okuluna gönderip öğleci mi yapsam?
    p.tesiye kadar bekliyorum

Re: 2003 ve Öncesi Kasım-Aralık doğumlu erkek çocuk anneleri

benim görüşüm bir an önce başlasın okula.. hayatı kaçırmasın

ama kreş öğretmeninin söylediğini yapmakta fayda var aslında, bir yakınımızın çocuğu 2002 kasım doğumluydu anasınıfındaki öğretmeni 1 yıl daha anasınıfına gelsin dediği halde annesi 1. sınıfa gönderdi, çocuk arkadaşlarının birçoğu gibi öğrenmesi gerekeni öğrendi belki ama okula hala adapte olduğunu düşünmüyorum ben.

kararı öğretmen & anne-baba birlikte vermeli

zor bir karar, umarım en doğru kararı verirsin çocuğun için

benim 2003 Eylül doğumlu kızım var, cevap versem olur di mi

öğretmeni 1. sınıfa hazır, kesinlikle sene kaybı olur Eylül için dedi, 1. sınıfa göndereceğiz.

Hayriye kiloyla ilgisi var mı, yazmışsın da...
    eğer öyle ise Eylül'ü direk 3. sınıfa alırlar

Erkek derken hani erkek çocuk daha zor adapte olur okula diyorlar ya o yüzden sordum Eylülle kasım arasında iki ay var ya zaten eylülde doldurmuş olsa kesin 1. sınıf olacak da kasım olunca tereddüt ettim. bir de kiloyla alakası şöyle, boyu iyi ama çok zayıf olunca kıymıyorum böyle büyük bir hengamenin içine onu sokmaya
    eyselim yazdı:
    benim 2003 Eylül doğumlu kızım var, cevap versem olur di mi

öğretmeni 1. sınıfa hazır, kesinlikle sene kaybı olur Eylül için dedi, 1. sınıfa göndereceğiz.

Hayriye kiloyla ilgisi var mı, yazmışsın da...
    eğer öyle ise Eylül'ü direk 3. sınıfa alırlar

5. Re: 2003 ve Öncesi Kasım-Aralık doğumlu erkek çocuk anneleri

Lara Kasim 2002 li ama kiz Biz bu sene yasitlari ile 1.sinifa baslattik ..Hic de sorun yasamadik ..En onemlisi senin hazir olman .. Cocuktan cok onunla ilgilenenlerin hazir ve sabirli olmasi gerek ..Onlar tamam ise cocuk basliyor ve adapte oluyor ..Ben bir omur sinifta kalmadim demesini istemedim acikcasi ..

Re: 2003 ve Öncesi Kasım-Aralık doğumlu çocuk anneleri-cinsiyet farketmez:D

zaten bir sene anasınıfına gitmedi mi?

bir kere daha giderse bence cok sıkılır.

Arda 20 aralık 99 doğumlu.. 4. sınıfa gidiyor.. Derslerinde çok başarılı.. Sınıfta ilk okuyanlar arasındaydı.. Sınavlarda ilde ilk 10 a girebiliyor..Uyum sorunu yaşamadık.. Sınıf başkanı...

Fakat geri dönebilsem bir yıl geç gönderirdim.. Çocuklar öğrenmede zorluk yaşamasalarda çabuk büyümek zorunda kalıyorlar..Hala duygusal olarak arkadaşlarından bir yıl geride olduğunu düşünüyorum.. Çabuk sıkılıyor.. Bir çok arkadaşı ondan 10-11 ay büyük.. Bence ciddi bir fark.. Oyun çocuğunu ders moduna sokmak haksızlık diye düşünüyorum..Sanırım yaptığım bu haksızlığı her zaman içimde hissedeceğim..

Çevremdekilerin çoğu ağustos ve sonrası doğan çocuklarını 1 yıl bekletiyorlar.. Arda nın sınıfında 98 ağustoslu çocuklar var..16 ay büyükler..

Neyseki kızım mayıs doğumlu.. Onda bir sıkıntım olmayacak

idilara yazdı:
    Lara Kasim 2002 li ama kiz Biz bu sene yasitlari ile 1.sinifa baslattik ..Hic de sorun yasamadik ..En onemlisi senin hazir olman .. Cocuktan cok onunla ilgilenenlerin hazir ve sabirli olmasi gerek ..Onlar tamam ise cocuk basliyor ve adapte oluyor ..Ben bir omur sinifta kalmadim demesini istemedim acikcasi ..

Ben de böyle düşünüyorum. Benim kızım da 2008 Kasım doğumlu.
    Bu okul durumları bizim için henüz erken ama benim kafamı çok meşgul ediyor şimdiden.
    Tvde bir psikolog var, programını belki izlemişsinizdir; Dilek Kırcaoğlu. Bu bayan sürekli Eylül sonrası doğumlu çocukların okula bir sonraki sene gitmesi gerektiğini avaz avaz bagırıyor ve beni çok sinirlendiriyor açıkcası.

Nasıl çocuğun hayata 1 sene gec başlamasını isteyebilirler.
    Bu çocuk, hayatı boyunca "hayır ben sınıfta kalmadım, gec başladım" demek zorunda mı? ne kadar zor bir durum.
    Çocuk mu istemiş yılın sonunda doğmayı?
    Ayrıca çocukların bu tip durumlarda
    ne kadar acımasız oldukları nasıl gözardı edilir?

Fikirlerinize katılıyorum.
    Bu forumu çok faydalı buluyorum.
    Umarım benim kızım da gerektiği yıl okuluna başlar

Hayriye'cim,

'Fırsatları kaçırabileceğinden' söz etmişsin. Hangi fırsatları? Yavrularımız henüz küçükler ve önlerinde uzun bir yaşam var. Bir dolu fırsat onları bekliyor olacak gelecekte. Acele etmeğe gerek yok bence.

Alev Haziran 2002 doğumlu ve bu Ağustos okula başlayacak. Beş yaşından bu yana okuyabiliyor, yazabiliyor. Fiziksel olarak da gelişmiş maşallah! Yine de, ben buradaki uygulamaya karşı çıkmadım ve kızımın yedi yaşında okula başlamasını kabul ettim. Zorlasaydım, uygulamayı delebilirdik ve Alev şu an birinci sınıfı bitirmiş, ikinci sınıfa geçmiş olurdu.

Buradaki uzmanlara göre, yalnızca zihinsel gelişme çocuğun okula hazır olması için yeterli değil. Çocuğun duygusal olarak da okul yaşamının getireceği sosyal ve duygusal sorumlulukları yüklenebilecek olgunluğa erişmesi gerekiyor. Bu noktada Çiğdem'e katılmıyor bizim uzmanlar, yani ebeveynlerin okula hazırlıkları hiç mi hiç önemli değil, önemli olan çocuğun kendi yeterliliği. Ebeveynlerinden bağımsızlaşmış olması gerekiyor çocuk okula başlamadan önce. Bir yetişkinin yardımı olmadan kendisini çekip çeviriyor olmalı; okula kendisinden daha büyük sınıftaki öğrencilerle ille de bir yetişkinin aracılğı olmadan iletişime geçebilecek düzeyde olmalı; kendisini okul çalışmalarına verebilecek olgunlukta olmalı, yani ders yaparken aklı oyunda kalmamalı. İşte bu noktada duygusal olgunluk çok önemli.

Bırakın, çocuklar bir yıl daha çocukluklarını yaşasınlar doya doya. Okul yaşamı yepyeni bir dönem insanın yaşamında. Bir kez içine girince bir daha geri dönüşü yok. Çocukların bir yıl daha doya doya oyun oynamasına izin verin. Biz verdik ve çok hoşnutuz durumdan. Çocuğum oyuna doydu ve okula hazır. Hazırlık sınıfında okulun ne anlama geldiğini de iyice kavradı, sorumluluklarını yüklenmeğe hazır. Okula başladığında, 'kızım, dersini yaptın mı?' diye sormama gerek kalmayacağını biliyorum. Şimdiden o kadar titiz ki 'görev sorumluluğu' konusunda.