Evet çiğdemcim, sıcak makarnanın üzerinde hemen eridiğinden farkedilmiyor. Tadı da çok kötü değil zaten maksat protein alsın...cigdemay yazdı:
kaşarlıyı nasil yapiyorsunuz? pişince uzerine mi rendeliyorsunuz?
Evet çiğdemcim, sıcak makarnanın üzerinde hemen eridiğinden farkedilmiyor. Tadı da çok kötü değil zaten maksat protein alsın...cigdemay yazdı:
kaşarlıyı nasil yapiyorsunuz? pişince uzerine mi rendeliyorsunuz?
cigdemay yazdı:
baharat icin hala erken degil mi Ilgaz (3) ve Ulgen Ece (2) icin?Inci&Deniz yazdı:
Biraz sıvıyağda iki dış sarmısak kavur,
Minicik doğranmış bir orta boy soğanı ekle kavur
İki yeşil biberi ince doğra ekle,
100 gram kadar kıyma ekle iyice kavur.
Bir yemek kaşığı salça ekle.
Haşlanmış boncuk veya küçük cins bir makarnayla karıştır.
Üstüne bol miktarda kuru nane, kimyon ve ince kıyılmış maydanoz ilave et. Baharatı bol olacak ama öyle eser miktarda değil.
Bizim çiftlik makarnamız, Deniz çok sever.
Üstüne de pulbiber ister haspam
aaa onu düşünemedim, ben genel yazdım, bizimki galiba baharatları hep sevdi de ondan düşünmedim. şu sıra kahvaltıda göz yumurtasına bile pul biber koydurmadan yemiyor (az koyuyorum tabii, merak etmeyin )
Ben sadece sarmısak, kıyma ve salça koyuyorum ama soğan ve biberde ayrı bir lezzet katar mutlaka. Deneyeceğim mutlaka, sağol...Inci&Deniz yazdı:
Üstüne bol miktarda kuru nane, kimyon ve ince kıyılmış maydanoz ilave et. Baharatı bol olacak ama öyle eser miktarda değil.
bir paket barilla peynirli veya ıspanaklı "tortellini" alınır.
yanına bir paket de peynirli veya mantarlı makarna sosu alınır.
paketteki tarife göre pişirilir.
sosla karıştırılıp servis yapılır
Dafnenin favorisi
paket paket bitiriyoruz.
ben evdeki eski ve kurumuş kaşarları incecik öğütüp kavanozda buzdolabinda saklıyorum.
en üstüne bir kaşık da peynir ekliyorum...ayyy nefiiissss
rozen yazdı:
Ben sadece sarmısak, kıyma ve salça koyuyorum ama soğan ve biberde ayrı bir lezzet katar mutlaka. Deneyeceğim mutlaka, sağol...Inci&Deniz yazdı:
Aslında, tadını veren baharatları. Özellikle kimyon. Gerisi bildiğin kıymalı makarna (siz kıymalı makarnaya soğan koymaz mısınız?)
Ama Çiğdem söyleyince düşünebildim, o yaşta baharat doğru mu bilemedim. Sormak lazım. Ama çocuklar yemese bile denemenizi tavsiye ederim, ben ve eşim çok severiz.
Yoo soğan koymuyoruz valla... Aklıma da hiç helmedi üstelik şimdiye kadarInci&Deniz yazdı:
rozen yazdı:
Aslında, tadını veren baharatları. Özellikle kimyon. Gerisi bildiğin kıymalı makarna (siz kıymalı makarnaya soğan koymaz mısınız?)
Ama Çiğdem söyleyince düşünebildim, o yaşta baharat doğru mu bilemedim. Sormak lazım. Ama çocuklar yemese bile denemenizi tavsiye ederim, ben ve eşim çok severiz.
Ece'de kolik olduğundan ve kimyon da gaz giderici olduğundan, emzirirken ben çok yiyorve içiyordum. Şimdilerde yemeklerine çok az da olsa kimyon ekliyorum.
Benim de var bir makarna sosu tarifim.
Bizim evde bu sos çok talep görüyor.Öyle soğanlı,sarımsaklı,kıymalı soslara ben bayılırım ama evdekiler yemiyor.
Benimki şöyle
Mantarları inece ince doğruyorum ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyorum.Daha sonra içine rendelenmiş domates koyup biraz daha kavuruyorum.Karabiber ve tuz ekliyorum.
Son olarak da kutuda satılan kremalardan döküyorum içine ve haşlanmış makarnanın üzerine dökerek zevkle yiyoruz.
aslında mevsimi geçti gibi ama ben brokolilerin yeşillerini
doğrayıp haşladığım suya (tam ezilmeden tabi ) boncuk makarnaları kayıyorum, böylece eriyen vitaminlerle suyu çekilerek pişiyor ,su çeklince yarım paket labne ya da rendelernmiş kaşar ile hazırlıyorum.
Protein içeriği yoğun olmasa da oldukça besleyici ve leziz,
görüntüte şık
Bunu da not edeyim, çok lezzetli olmalı, sağol...umut yazdı:
Benim de var bir makarna sosu tarifim.
Bizim evde bu sos çok talep görüyor.Öyle soğanlı,sarımsaklı,kıymalı soslara ben bayılırım ama evdekiler yemiyor.
Benimki şöyle
Mantarları inece ince doğruyorum ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyorum.Daha sonra içine rendelenmiş domates koyup biraz daha kavuruyorum.Karabiber ve tuz ekliyorum.
Son olarak da kutuda satılan kremalardan döküyorum içine ve haşlanmış makarnanın üzerine dökerek zevkle yiyoruz.
Bunu da not edelim, belki içerisine tavuk da eklenebilir. Deneyip tatmak lazım. Teşekkürler...ecebestos yazdı:
aslında mevsimi geçti gibi ama ben brokolilerin yeşillerini
doğrayıp haşladığım suya (tam ezilmeden tabi ) boncuk makarnaları kayıyorum, böylece eriyen vitaminlerle suyu çekilerek pişiyor ,su çeklince yarım paket labne ya da rendelernmiş kaşar ile hazırlıyorum.
Protein içeriği yoğun olmasa da oldukça besleyici ve leziz,
görüntüte şık