omur. yazdı:
Merhaba,
Benim kizim kisin yapti ayni seyi ve ayni gun siniftaki her cocuk tanitim yapacakti.cocuk basina dusen sure kisitli idi yani. Show and tell seklinde idi bizimki.
Ben sadece sunlari yaptim.Uzeri isli ve suslu bir kaftan giydirdim.Ilk olarak bu kiyafetin Ottoman zamaninda giyilen birsey oldugunu soyledi.
Ikinci olarak buyuk bir bogaz koprusu resmi gosterdi ve bu koprunun cok ozel oldugunu cunku dunyada iki kitayi birlestiren tek kopru oldugunu ve bu koprunun Istanbulda oldugunu soyledi ve Asya-Avrupa arasinda 15-20 dakikada seyahet ettigini soyledi.Anneannem Avrupada babaannem Asya da ve ben gun icinde birinden digerine ziyarete gidiyorum demis.
Truva atinin resmini verdim.Bunun tr de oldugunu soyledi .
Buyuk suslu bir nazar boncugu gosterip ne oldugunu anlatti.
Kitap ayraclari vardi hali desenli.Onlari gosterip cok degerli ipek el dokuma halilarin oldugunu soyledi.
Ve modern insanlarin eglendigi plaj resmi gosterip cok guzel tatil yerleri oldugunu soyledi.
Bu kadar ! Birde hali desenli kitap ayraci hediye etti ogretmenine .Kisa ve carpici oldu.Hatta ogretmeni e-mail atti sonrasinda wow lar ile dinledik dedi.
Kolay gelsin.