1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Lutfen Yardim ( Turkiye Tanitimi)

Kizim birinci sinifta, bu donem degisik ulke ve kulturleri ogreniyorlar.

Bugun ogretmeni not gondermis, benden gidip sinifta cocuklara Turkiye'yi anlatmami istemis.

Cok hazirliksiz yakalandim hemde cuma gunune bekliyor.

Anlatacak o kadar cok sey var, hangi siraya koysam, kucuk cocuklara anlayabilecekleri sekilde nasil sunsam???

Onerilerinizi bekliyorum....

Elinizde hali hazirda slide show falan varsa ( ki ben boyle birsey hazirlamaya basladim) kopya cekebilirim.

Birde turk mutfagindan birseyler yapacagim, ogretmenin haberi yok bu supriz. Neyseki annem burada herhalde gozleme yapacagiz ya da borek...

Yardimlarinizi bekliyorum!!!!

Re: Lutfen Yardim ( Turkiye Tanitimi)

Merhaba,

Benim kizim kisin yapti ayni seyi ve ayni gun siniftaki her cocuk tanitim yapacakti.cocuk basina dusen sure kisitli idi yani. Show and tell seklinde idi bizimki.

Ben sadece sunlari yaptim.Uzeri isli ve suslu bir kaftan giydirdim.Ilk olarak bu kiyafetin Ottoman zamaninda giyilen birsey oldugunu soyledi.

Ikinci olarak buyuk bir bogaz koprusu resmi gosterdi ve bu koprunun cok ozel oldugunu cunku dunyada iki kitayi birlestiren tek kopru oldugunu ve bu koprunun Istanbulda oldugunu soyledi ve Asya-Avrupa arasinda 15-20 dakikada seyahet ettigini soyledi.Anneannem Avrupada babaannem Asya da ve ben gun icinde birinden digerine ziyarete gidiyorum demis.

Truva atinin resmini verdim.Bunun tr de oldugunu soyledi .

Buyuk suslu bir nazar boncugu gosterip ne oldugunu anlatti.

Kitap ayraclari vardi hali desenli.Onlari gosterip cok degerli ipek el dokuma halilarin oldugunu soyledi.

Ve modern insanlarin eglendigi plaj resmi gosterip cok guzel tatil yerleri oldugunu soyledi.

Bu kadar ! Birde hali desenli kitap ayraci hediye etti ogretmenine .Kisa ve carpici oldu.Hatta ogretmeni e-mail atti sonrasinda wow lar ile dinledik dedi.

Kolay gelsin.

Harika....

Truva ati, Bogaz koprusu ( iki kitayi birbirine baglamasi) bunlari bende ekleyeyim.

Kizim sunacak olsa eminim daha kolay olurdu.

Fikirler icin cok tesekkurler...

omur. yazdı:
    Merhaba,

Benim kizim kisin yapti ayni seyi ve ayni gun siniftaki her cocuk tanitim yapacakti.cocuk basina dusen sure kisitli idi yani. Show and tell seklinde idi bizimki.

Ben sadece sunlari yaptim.Uzeri isli ve suslu bir kaftan giydirdim.Ilk olarak bu kiyafetin Ottoman zamaninda giyilen birsey oldugunu soyledi.

Ikinci olarak buyuk bir bogaz koprusu resmi gosterdi ve bu koprunun cok ozel oldugunu cunku dunyada iki kitayi birlestiren tek kopru oldugunu ve bu koprunun Istanbulda oldugunu soyledi ve Asya-Avrupa arasinda 15-20 dakikada seyahet ettigini soyledi.Anneannem Avrupada babaannem Asya da ve ben gun icinde birinden digerine ziyarete gidiyorum demis.

Truva atinin resmini verdim.Bunun tr de oldugunu soyledi .

Buyuk suslu bir nazar boncugu gosterip ne oldugunu anlatti.

Kitap ayraclari vardi hali desenli.Onlari gosterip cok degerli ipek el dokuma halilarin oldugunu soyledi.

Ve modern insanlarin eglendigi plaj resmi gosterip cok guzel tatil yerleri oldugunu soyledi.

Bu kadar ! Birde hali desenli kitap ayraci hediye etti ogretmenine .Kisa ve carpici oldu.Hatta ogretmeni e-mail atti sonrasinda wow lar ile dinledik dedi.

Kolay gelsin.

bunun yanında ünlü camilerimiz ve kilislerimiz meryem ana vs..gibi yerlerde gösterip bir çok kültürün var olduğuda anlatılabilir....Atatürk ve anıtkabirimizi,çanakkaleyi anlatan birşeylerde eklenebilir

Sagol Tulin'cim...

Camiler, anitkabir, dolmabahce sarayi bunlari mutlaka anlatacagim...

Offf keske bu kadar kisa zaman olmasaydi, ulkemizdeki guzellikler, gelip gecen medeniyetler, Anadolu anlatmakla bitmez.

Hangi sirada ve nasil anlatsam bir toparlayabilsem

GSAMS yazdı:
    Sagol Tulin'cim...

Offf keske bu kadar kisa zaman olmasaydi, ulkemizdeki guzellikler, gelip gecen medeniyetler, Anadolu anlatmakla bitmez.

bence önce konuya kısa bir cumhuriyet tarihinden başlayabilirisn..bu arada Atatürk'ümüzü anlatmış olursun...
    sonra çoğrafi durumu derken uludağ,palandöken de olan kış sporlarını yazın antalya,marmaris ve bodrumun güzel koylarını anlatırsın...ordan da gelen tursitlerin camilerimizi gezdiğini kendi ibadetleri için kilisleri olduğunu hac görevi içinde meryem anaya gittiklerini anlatabilirisn..
    sonrada meşhur yemeklerimizi,baklavalarımızı,kebablarımızı vs... anlatıp sıralayabilirsin
    kolay gelsin canım

T_Y_P yazdı:
    GSAMS yazdı:
    Sagol Tulin'cim...

bence önce konuya kısa bir cumhuriyet tarihinden başlayabilirisn..bu arada Atatürk'ümüzü anlatmış olursun...
    sonra çoğrafi durumu derken uludağ,palandöken de olan kış sporlarını yazın antalya,marmaris ve bodrumun güzel koylarını anlatırsın...ordan da gelen tursitlerin camilerimizi gezdiğini kendi ibadetleri için kilisleri olduğunu hac görevi içinde meryem anaya gittiklerini anlatabilirisn..
    sonrada meşhur yemeklerimizi,baklavalarımızı,kebablarımızı vs... anlatıp sıralayabilirsin
    kolay gelsin canım
    Bunlarin hepsi cok guzel fikirler ama anlatilan grubun ilk okul 1. sinif grubu ve zamanin kisitli olusunu unutmamak lazim.

ben sahsen basite indirirdim. birkac konu secip resimlerle bunu anlatirdim.
    sonra da herkesin katilabilecegi bir aktivite ile bitirirdim. (mesela "Head, shoulders, knees an toes sarkisini Turkce'ye cevirmisti esim (esim Avustralya'li Turkce ogreniyor yavas yavas) "Bas, omuz , diz, ayak, diz ayol.. goz, agiz, burun, kulak, bas omuz , diz , ayak , olarak ))) Bunu bir kilise aktivitesinde cocuklara ogretmisti ve cocuklar cok buyuk keyif almislardi farkli bir dilde sarki soyleyebildikleri icin boyle bir sarki ogretip herkesin katilimini da saglamis olursunuz, keyifli olur

o ara sinifta kac ogrenci var bilemiyorum ama ailelerden izin alip, lokum gibi birsey sunabilirmisiniz? icinde fistik olmayan, pudrali gul tadinda olanlardan mesela.

Yoreye ozgu kiyafet giyimi cok iyi fikir ama ben Osmali'yi ise karsitirmazdim daha fazla kafa karistirmasin diye. sonucta bazi yorelerde bu kiyafetler hala giyiliyor ya da folklor ekipleri giyiyorlar hala bu kiyafetleri, Osmanli olarak tanitilmasinin bir anlami yok bence..

umarim hersey istediginiz gibi ve keyifli gecer..

Bunlarda belki sana yardimci olabilir.
    Ama cocuklarin yas grubu cok ciddi bir kisitlama.Basit ve carpici olmali yoksa sen sadece onuda bunuda soyledim diyerek kendini rahatlatacaksin ve onlar birsey hatirlamayacak.Bilgi karmasasi yerine 5-6 konu uzerinde kal bence.
    Bir arkadasim futboldaki Avrupa kupamizdan bahsedip ,Sertap Erener in yarismaya katilan sarkisini bile dinletmisti ve cocuklar ilgileri kopmadan izlemislerdi.

Did You Know That…?

• Istanbul is the only city in the world located on two continents - Europe and Asia. During its 25,000-year history, it has been the capital of the Roman, Byzantine, and Ottoman Empires.
    • Two of the Seven Wonders of the Ancient World stood in Turkey - the Temple of Artemis at Ephesus and the Mausoleum at Halicarnassus, Bodrum.
    • St. Nicholas, known as Santa Claus today, was born and lived in Demre (Myra) on Turkey's Mediterranean coast. The village contains the famous Church of St. Nicholas, which contains the sarcophagus believed to be his tomb.
    • The first man ever to fly was Turkish. Using two wings, Hezarfen Ahmet Celebi flew from the Galata Tower over the Bosphorus to land in Uskudar in the 17th century.
    • Many archeologists and biblical scholars believe Noah's Ark landed on Agri Dagi (Mount Ararat) in eastern Turkey.
    • The famous Trojan War took place in western Turkey, around the site where a wooden statue of the Trojan Horse rests today.
    • Turks introduced coffee to Europe.
    • Julius Caesar issued his celebrated proclamation, Veni, Vidi, Vici (“I came, I saw, I conquered”), in Turkey upon defeating the Pontus, a formidable kingdom in the Black Sea region of Turkey.
    • Part of Turkey's southwestern shore was a wedding gift from Marc Antony to Cleopatra.
    • The number of archaeological excavations going on in Turkey every year is at least 150.
    • Writing was first used by people in ancient Anatolia. The first clay tablets - in the ruins of Assyrian Karum (a merchant colony) - date back to 1950 B.C.
    • The last home of the Virgin Mary is in Selcuk, Turkey.
    • Leonardo da Vinci drew designs for a bridge over the Bosphorus, the strait that flows through Europe and Asia. (Although da Vinci’s bridge was never built, there are now two bridges over the Bosphorus.)
    more: www.kultur.gov.tr

Fazla tarihe girmeyi bende dusunmuyorum. Sonucta bunlar ilkokul birinci sinif cocugu.

Osmanli'ya girersek isin icinden cikamayiz zaten. Jenny'nin gecen yildan kafkas kiyafeti var, onu mutlaka giydirecegim. Her yorenin kendine ait kiyafeti oldugunu belirterek.

Lokum harika, benimde aklima geldi ama ogretmenimiz iki gun oncesinden haber verdigi icin temin etmem mumkun degil

Sarki isini dusunmem gerek, cok kotu sesim var, kendimi maymuna cevirmeyeyim

Sagol Omur,

Santa Clause, Noah's Ark cocuklarin ilgi alanina girdigi icin, akillarinda da kalacak seyler