613. Sayfa - Toplam 652 Sayfa var BirinciBirinci ... 113513563603611612613614615623 ... SonuncuSonuncu
Toplam 6520 sonuçtan 6.121 ile 6.130 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Oyuncular ve Yapımcılardan Yeni Tüyolar

shushu yazdı:
    Hisrojen bombasıyla ilgili bir yorumu alıntılıyorum sizin için:
    Hidrojen bombası temelde nükleer füzyon reaksiyonuna dayanan ve çok yüksek tahrip gücüne sahip nükleer bir silahtır. Füzyon reaksiyonunda küçük kütleli atom çekirdekleri birleşerek daha büyük çekirdekler oluşur ve bu sırada çok büyük miktarda enerji açığa çıkar. Teorik olarak füzyon reaksiyonunda bütün elementlerin çekirdekleri gerekli sıcaklık ve basınç sağlandığında birleşebilir. Ancak, en kolay füzyon reaksiyonu verebilen element hidrojendir. Hidrojen ve izotopları (döteryum ve trityum) yaklaşık 100 milyon °C gibi çok yüksek bir sıcaklıkta füzyona uğrarlar. Bu sıcaklığa ulaşılarak füzyonun başlatılması için ise atom bombasına ihtiyaç vardır.
    Kısacası, hidrojen bombasının patlatılabilmesi için önce atom bombasının patlatılması gerekir.Bir hidrojen bombası; ortada trityum ve döteryumdan oluşan füzyon yakıtı, bunun çevresinde fisyon patlayıcıları (atom bombası), onunda çevresinde ise nötron yansıtıcı bir kabuktan oluşur. Öncelikle atom bombası patlatılır. Bunun sonucunda oluşan sıcaklık ve basınç hidrojen bombasının patlamasını sağlar.
    Hidrojen bombasından açığa çıkan enerji aynı ağırlıktaki atom bombasına göre yaklaşık 1000 kat daha fazladır. Hidrojen bombasının gücünün daha iyi anlaşılması için şu gerçek çok dikkat çekicidir; Bir tek hidrojen bombasının patlama gücü, insanlık tarihindeki bütün savaşlardaki tüm patlamaların gücünden daha fazladır;. ilk hidrojen bombası 1952 yılının sonlarında büyük okyanustaki Marshall adalarında ABD tarafından denenmiştir. O günden bugüne nükleer bomba denemeleri artarak devam etmiştir. Ancak bu denemeler sonucunda açığa çıkan pek çok radyoaktif izotop ve ışınlar atmosferi ve çevreyi olumsuz etkilemiştir. Ekolojik dengenin bozulmasında en büyük sebeplerden biri de nükleer bomba denemeleridir…..

ne alaka yani bunlar hangi akılla hidrojen bombasını patlatmayı düşünüyorlar ve daha önemlisi nasıl??
    ya he işte ben de diyorum ya konudan kopuyorum -kafam yatmıyo bu okuduklarımı tabiki daha önce bilmiyodum ama abi öyle falım sakız balonu patlatır gibi konuşup duruyorlar ...hadi, dharma boşalttı e patladı mı bunlarda adada dharma Duman olur (şahendeciğimin kulakları çınlasın)

büyüksün ekşisözlük

yani bu kadar mı güzel ifade edilir:

"senaryosu excel'de yazilsa, circular reference hatasi verecek dizi"

inanmayan açsın bir excel dosyası, mesela a1'e 5 yazsın, sonra gidip atıyorum b2'ye (=a1) yazsın hop diye 5 çıkar, sonra da a1'e geri gidip (=b2) yazsın hop hemşerim b2 zaten değerini a1'den okuyor diye hata verir

Re: büyüksün ekşisözlük

elif74 yazdı:

inanmayan açsın bir excel dosyası, mesela a1'e 5 yazsın, sonra gidip atıyorum b2'ye (=a1) yazsın hop diye 5 çıkar, sonra da a1'e geri gidip (=b2) yazsın hop hemşerim b2 zaten değerini a1'den okuyor diye hata verir

Bu bölümde iyice kafayi siyirdim karisti
    neler oldu hic anlamadim baktim ama

Nartaneleri yazdı:
    Bu hataki bölümü bekleyeceğiz günseli.
    En güzlei bu .
    Bakalım bu haftaki bölümde ne olacağız

Nartaneleri yazdı:
    tinimini anne, gören de 49 falansın sanacak, o nasıl yaş gizlemek öyle

elif74 yazdı:
    Nartaneleri yazdı:
    tinimini anne, gören de 49 falansın sanacak, o nasıl yaş gizlemek öyle

eh ilerliyoruz artik 3 mü yapsam ne

Re: Oyuncular ve Yapımcılardan Yeni Tüyolar

[quote]
    shushu yazdı:
    Birde aklıma takıldı, şimdi Locke Sun falan şimdiki zamanda değiller mi? O zaman Jhon kendisinin bacağı yaralı halde geleceğeni nereden bilebildi, bu geçmiş zaman çünkü?

Kızlar, bana cevap verin hele, nasıl oluyo bu

Lost’un Yaratıcılarından Damon Lindelof ile Sayılar Üzerine..

4, 8, 15, 16, 23 ve 42′den oluşan sayı dizisi, 5 sezondur Hurley‘in ve bizim aklımızdan çıkmıyor. Bu sayılar ne anlama geliyor? Bu sayı dizisinin bir anlamı var mı? Yoksa önemsemek vakit kaybı mı? Bu gizemli sayılarla ilgili, Lindelof‘un sözleri şöyle:

‘Dharma Girişim‘i başlatan Hanso Vakfı, Valenzetti‘yi Küba Füze Krizi’nin gerçekleşmesi halinde, dünyada hayatın sona ermesi ihtimalini hesaplaması için işe aldı. Valenzetti önlerindeki 27 yıl içerisinde bu ihtimalin %100 olduğu sonucunu çıkardı. Bu nedenle, Hanso Vakfı, insanoğlunun kendini tarihten silmesini engellemek için denklemdeki değişkenleri değiştirmek üzere Dharma Girişim‘i başlattı.’

Bu bilgi, daha karışık şekilde, dizinin kendisinde açıklanmaktan ziyade bilgisayar oyunlarıyla sızmıştı. Lindelof bunu şöyle açıkladı: ‘Öylesi en kötüsü olurdu. Biz diziyi, sayıları merak eden çekirdek kitle için çekmek zorundayız ancak aynı zamanda sadece Sawyer‘in gömleğini çıkarmasını isteyen annem için de çekmek zorundayız.’

kaynak: los angeles times
    paylaşan: nihat
    çeviri: ninni

iyiymiş
    elif74 yazdı: