Acilen ihtiyacım var.
Yemek bölümüne baktım ama arama özürlü ben bulamadım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Acilen ihtiyacım var.
Yemek bölümüne baktım ama arama özürlü ben bulamadım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Selam Elif...
Ben de şimdi browni yapmaya başlayacağım,yağı ısıttım ılınmasını bekliyorum...
Ben Portakal ağacındaki bir browniyi yapıyorum,daha önce de yapmıştım çok lezzetli olmuştu...
browni
brovni değil ama çok basit bi pasta tarifim var,brovni ye benziyor.. şuan son dilimi yiyorum..
2 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan süt
3 fincan un
kabartma tozu
vanilya
kakao
bunları çırp ve yuvarlak fırın tepsisinde yada büyük yuvarlak borcam tepside pişir. (cıvık bir kıvam olacaki seni şaşırtmasın, pasta keki gibi)
kek soğuyunca üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökerek ıslat
arkasında 1 poşet krem şanti yap ve üzerine yay, sonrada hazır çikolata sosu yap ve üzerine dök, enfes enfes... dün misafirlerime yapmıştım, çok beğendiler, yağ yok içinde bu nedenle tam pasta keki gibi süper oluyo.. (krem şanti sade olacak)
isteğe bağlı olarak kek piştikten sonra kıyılmış fındık dökebilirsin üzerine krem şanti ve çikolata sosunu daha sonra yaparsın, bu yaptığım öyle, çok yakıştı fındık..
gülhancım, bunu yap ve bloğuna koy, gerçekten süper ve çok kolya.. ağlayan pasta diyorlar buna..
MALZEMLER:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kakao( 4-5 yemek kaşığı)
1 su bardak süt
1 su bardak sıvı yağ
2 su bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve biraz dondurulmuş vişne
HAZIRLANIŞI:
Yumurta, şeker, kakao, süt ve yağı iyice çırpın ve bu karışımdan bir su bardağı ayrın. Daha sonra un, vanilya, kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp bu karışımı kalıba döküp üzerine vişneleri koyun. 175 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarınca keki kalıptan çıkarıp üzerine bir kenara ayırdığımız sıvı karışımı döküp kekin çekmesini sağlayın. Soğuyunca servis yapın...
dilersen karışımdan bir bardak ayırma;ayrı bir yerde o karışımı tekrar yap onu dök kekin üstüne!..ayırdığımız o bardak bence yetmiyor tam ıslatmasına ben bol soslu seviyorum..döktüğüm borcam ise paşabahçenin en büyük dikdörtgen boyudur..
bu brovni değil ki, ıslak kek..
bunun yarı yarıya azaltılmış şeklini mikro da yapıyoum ben, ona da brovni diyorlar 7 dk da pişiyor, küçük kare borcamda 9 dilim çıkıyor.. mm nefis ama bence bu da ıslak kek..
atacenksen yazdı:
MALZEMLER:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kakao( 4-5 yemek kaşığı)
1 su bardak süt
1 su bardak sıvı yağ
2 su bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve biraz dondurulmuş vişne
HAZIRLANIŞI:
Yumurta, şeker, kakao, süt ve yağı iyice çırpın ve bu karışımdan bir su bardağı ayrın. Daha sonra un, vanilya, kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp bu karışımı kalıba döküp üzerine vişneleri koyun. 175 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarınca keki kalıptan çıkarıp üzerine bir kenara ayırdığımız sıvı karışımı döküp kekin çekmesini sağlayın. Soğuyunca servis yapın...
dilersen karışımdan bir bardak ayırma;ayrı bir yerde o karışımı tekrar yap onu dök kekin üstüne!..ayırdığımız o bardak bence yetmiyor tam ıslatmasına ben bol soslu seviyorum..döktüğüm borcam ise paşabahçenin en büyük dikdörtgen boyudur..
tarçının mutfağı sitesinden alınmış bir tarif benim ki...browni ile ıslak kek arasında ne fark var???anlamadı ben
ıslak kek yıllardır yapılan terif 1 bardak ayırıp pişince üzerine dökülen.. ama brovni ye ayrıca çikolata sosu yapıyosun, margarin ya da tereyağı ile oluyor, fındık ya da ceviz koyuyorsun falan..
atacenksen yazdı:
tarçının mutfağı sitesinden alınmış bir tarif benim ki...browni ile ıslak kek arasında ne fark var???anlamadı ben
Dr.Oetker Browni Karışımı.
Hem hızlı,hem pratik,hem lezzetli,hem uygun fiyatlı
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Gülhancığım tarifini uyguladım şuanda fırında.
Elif,
Eline sağlık da sonuç güzelse ben de yapacağım