Miktar : Malzeme :
(1) 1 1/2 paket Yulaflı bisküvi
(2) 3 çorba kaşığı Şeker
(3) 3 çorba kaşığı Erimiş yağ
(4) 4 paket Koyu krem peynir
(5) 200 gram Şeker
(6) 3 çorba kaşığı Un
(7) 4 adet Yumurta
(8) 1 paket Krema
(9) 1 çorba kaşığı Vanilya
(10) 180 gram Şeker
(11) 2 çorba kaşığı Mısır nişastası
(12) 80 ml Su
(13) 250 gram Donmuş veya taze frambuaz
(14) 2 çorba kaşığı Limon suyu
Bisküvileri yağ ve şekerle blendar'dan geçirip, önceden yağlanmış açılır kek kabına bastırarak döşeyin. 10 dakika fırınlayın. Krem peynirleri, şekeri, limonun suyunu ve kabuğunun rendesini, un ile orta ayarda blender'da iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin. En son kremayı ve vanilyayı katıp, pişmiş olan bisküvilerin üzerine döküp 220 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 150 dereceye indirip 50 - 55 dakika iyice kabarıp üstü kızarana kadar pişirin. Batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırını kapayın kapısını açın fırın soğuyana kadar cheesecake'i içinde bırakın. Fırından aldıktan 30 dakika sonra spatula ile kenarlarını açın. En az 2 saat sonra da kelepçeyi açıp servis tabağına alın.
Frambuaz sos için: Şeker, mısır nişastası, limon suyu, rom ve bir tutam tuzu karıştırın. Frambuazları ilave edip koyulana kadar pişirin. Ilık olarak cheesecake ile beraber ikram edin.